Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Kauza Čapí hnízdo aneb Kde je vina Babiše a kde selhal stát

6 komentářů

viktor viktor
27. února 2024 • 10:13
Pan Babiš OPĚT nevinen . Překvapeni jsou jen ti, kteří jej bez důkazů, neustále pomlouvají. Dojde nyní na skutečné podvodníky ? Topolánek ( ČEZ ), Fiala ( Barma, Kampelička ) atd. ????
Richard Šebesta
27. února 2024 • 13:51
@viktor viktor Nechvalte dne před večerem ! Bureš nemá nic vyhráno. Prokurátor se zřejmě odvolá a navíc Bureš má další problém jeho daňové úniky ve Francii. Tamní úřady už zažádaly naše úřady o dokumenty které potřebují.
Pavel Maleček
27. února 2024 • 04:52
Vina Babiše je rozumově a morálně zřejmá a jasná. Stejně jako těch, co mu tu dotaci schválili, v čele v ODS nepostradatelným poslancem Bendlem. Ovšem ani jeden odsouzen nebude. To by historicky oboustranně výhodné ODS-Babiš vazby narušit mohlo.
To díky paragrafovému bludišti, "majiteli" státu a jejich zákonodárnými poskoky za nezávislé poslance označované nastaveným tak, že "majitele" státu, mající stát za dojnou krávu za to odsoudit nejde. A když přesto v bludišti paragrafů uvíznou, jsou jejich případy tak natahovány, až těm chudákům, prý justicí týraných, dá prezident amnestii.
Či se přes jasně státu či městu způsobenou škodu, jejich osvobozením pochlapí sama justice. A pak jsou pomazleni mastným ze státního odškodným ... viz nedávno brdská pěnice Parkanová. O spoustě nejen pražských partajních kmotrů nemluvě.
No a pak zasednou akademičtí mudrci a mudrují jak to, že tuhle demokracii značná část občanstva nechce. Než i je semele nějaká ta přes demokratickou vůli lidu nastolená diktatura ...
Richard Šebesta
27. února 2024 • 09:10
@Pavel Maleček Bureš má ale další problém. Francoužští vyšetřovatele žádají po našich orgánech jisté dokumenty k jeho daňovým podvodům ve Francii.
Richard Šebesta
26. února 2024 • 17:26
Herr Steigerwald. Tentokrát s vámi souhlasím. Pro nás občany z toho v podstatě plyne pár věci. Nejsme právní stát a opravdu to vypadá jako by kauzu někdo záměrně protahoval , aby veřejnost v podstatě byla unavena .
Druhý závěr je taky jasný, panstvo nahoře krade a soudy to většinou nějak zaonačí. Čím více ukradeš tím máš větší šanci, že se nic nestane ! A poslední závěr je omyl si myslet,že kdo je bohatý jako Bureš, že nekrade .Bureš když šel do politiky připomínám jen koblihářům byl druhý nejbohatší člověk hned po Kelnerovi. Přesto krade,podvádí a švindluje a lže jak se dá !
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
26. února 2024 • 15:55
Kájo, tobě se musí o Babišovi i zdát a asi poměrně vlhké sny. Pokud ti můžu poradit, zkus něco aktuálního o prohřešcích vlády a že je jich.