Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: „České osobnosti“ se mýlí, Izrael byl napaden jako Ukrajina a má stejné právo se bránit

49 komentářů

Annika
27. února 2024 • 00:25
Israelska genocida? http­s://ww­w.you­tube­.com/l­ive/­mFO_Ls­Stmu­A?si=D­fYpjy­o38fBV-P6-
jerryx
25. února 2024 • 08:38
Srovnàvat kobercové nálety spojenců na německá města s válkou Izraele v Gaze je chucpe. V prvém případě je to jasný válečný zločin z nenávisti , který cílí na civilní obyvatelstvo a ani neměl příliš vliv na výsledek války. V případě druhém míří útok na cíle vojenské, dokonce se snahou chránit civilní životy. Nálet na Drážďany nařídili váleční zločinci na straně vítězů, zatímco Netanjahuovi rozumím, nemá na vybranou. Mertlík je tedy to samé, co Halík. Vidí jenom sebe, ne ostatní. Povrchní, namyšlený , nepříliš vzdělaný chlap, co se považuje za historika.
Daniel Drahanský
21. února 2024 • 12:41
Brilantní text. Děkuji moc za sepsání a vnášení faktů.
Pavel Maleček
21. února 2024 • 07:03
U těchto 80 "osobností" ani tak nejde o antisemitismus jako o zblbnutí socialismem. Tím "novým" s neomarx-progres ideologií a její multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím. Co se mu liberální demokracie říká. Který demokracii nelikviduje hrubou revoluční silou, ale za keců o jejím vylepšování ji pomalu rozkládá přes dobro a rovnost pro všechny, všemožné menšiny tuplem.
A tak není divu že fandí chudáčkům islám palestincům proti silějšímu a většímu Izraeli. Až tak, že jim přiznávají i právo na silnějšího, tedy Izrael útočit s pomocí těch nejodpornějších hrůz které může člověk člověku udělat. Proto je ani nenapadlo řádění ze 7. října kritizovat.
Ano až tam může dojít zblbnutí socialistickou ideologií, což jsme mohli vidět i u "staro" socialisimů - fašismu, nacismu či komunismu. Když ve jménu dobra a lepších zítřků byly páchány ty nejodpornější zločiny. Což už tenkrát "překvapivě" oblažilo i všemožné dobroděje, ty z křesťanských kruhů nevyjímaje.

U nich jejich fascinace socialismem však zas až tak překvapivá není. Vždyť i jejich svět, stejně jako ten socialistický, řídí neomylná autorita, jejiž vůli ve společnosti vykonává korhota (klér) nedotknutelných, která své ovečky přes direktivní přerozdělování ovládá.
No a že je historie prý milosrdné křesťanské církve plná těch nejodpornějších zvěrstev snad netřeba připomínat. V tom právě jen s všemožnými socialismy srovnatelná.
martin simunek
20. února 2024 • 19:27
Bezvadně napsáno.
U Anny Šabatové bych to i pochopil, je to zarytá levičácká aktivistka, vyrůstajici v padesátých letech v rodině komunistického funkcionáře, zásadně hledající problém tam, kde není a ochraňující ty, kteří si ochranu nezaslouží.
Ale u obou katolickývh duchovních mě to tedy velmi nemile překvapilo. Tam bych očekával historické porozumění,
Ježíš Kristus byl přece Žid.
Obrana vždy musí být silnější, než útok, jinak nemá smysl. A Izrael byl v posledních téměř osmdesáti letech samostatné existence napadán araby ze všech stran, palestinští arabové se již padesát let dopouštějí na Izraelcích zákeřnéjo terorismu, ten poslední byl pravděpodobně nejbrutálnější.
Za těchto okolností má plné plné právo na tento způsob obrany. On má právo útočníka totálně eliminovat, aby už nebyl schopen jakýchkoliv protiizraelských aktivit. Protože se definitivně ukázalo, že palestinští arabové nechtějí mír, nechtějí budovat svůj stát, chtějí pouze zničit stát Izrael.
Tomáš Kostelecký
20. února 2024 • 11:39
VIVAT IZRAEL.
Avatar - Pavel Mikel}
Pavel Mikel
19. února 2024 • 23:07
Zdravím a děkuji za dnešní "zrcátko". Pamflet pomatených "kazatelů dobra"
vůči terorismu, je nejen antisemitismus nejhrubšího zrna, ale i pobuřující obhajoba islámských hrdlořezů, sadistických vrahů nevinných dětí, maminek a dívek, bezbranných seniorů. Toto obhajuje katolík Malý? ! Halík? !. Jako člověk od mala tvrdě vedený k této církvi a její verzi náboženství, jsem pobouřen o to víc. Nicméně,
dávno jsem se z vlivu této církve na můj život, naštěstí vymanil. Přesto, nelze přehlédnout jejich vliv a vědomé šíření lží, pokrytectví a vyvolávání nenávisti k Židům čili tvrdý antisemitismus hraničící s vyvoláváním obhajoby holokaustu !, Stavení se právu Židovského státu na bezpečnost a ochranu před islámskými teroristy. Napadeného na sebeobranu! A jak jsme už tolikrát nakonec poznali: Kdo obhajuje teroristy, sám je teroristou, kdo obhajuje nelidské vrahy, sám je nelidský (spolu)vrah! Sláva Ukrajině a Sláva Izraeli. Jak řekl V.Havel. Pravda a Láska, musí zvítězit nad lží a nenávistí. ✌🏻❤️
Pavel Maleček
21. února 2024 • 07:17
@Pavel Mikel - ovšem i Havel byl socialismem (byť formálně jako demokratickým) víc než nikotinem prolezlý. A tak kdoví, zda by i jeho podpis nezdobil tento pamflet.
Ostatně kdyby byl života realista a ne levičácký pábitel, musel by tu svou slavnou větu upravit na - Pravda a láska musí třeba i hrubou silou nad lží a nenávistí zvítězit.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
19. února 2024 • 17:59
Snad jenom připomenout, že Ukrajinci odstřelovali města Doněcké oblasti s většinovou ruskou populací už od roku 2014. Rusko je několikrát varovalo, aby
přestali vraždit obyvatele Doněcka. Ukrajinci však s podporou západu vraždili dál. Takže Rusko muselo zasáhnout.
Avatar - Jirka78}
Jirka78
19. února 2024 • 18:26
Snad jenom připomenout, že ukrajinská armáda střílela na pozice na svém území, ovládané teroristickou organizací placenou Ruskem, aby vyvolávala nepokoje, jako Freikorps v Sudetech. Vedoucí teroristů Girkin má na svědomí 300 lidí v dopravním letadle a čeká ho doživotí v Haagu. Obyvatelé Doněcké oblasti za svou naivitu zaplatili spálenou zemí, životem v totalitě a čeká je osud sudetských Němců...
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
19. února 2024 • 19:06
@Jirka78 ... Jak přiznáváš, odstřelovali a vraždili.
Uživatel_5670215
23. února 2024 • 12:20
@RASPUTIN ...a víš jak skončil Rasputin?, RasPutine...
martin simunek
20. února 2024 • 19:28
@RASPUTIN
Ostřelovali svoje města obsazená ruskými vojáky, ty hňupe.
Ales Chocholousek
19. února 2024 • 17:13
Jenze carte blanche neni uplne obranou.
Josef Mařík
19. února 2024 • 17:12
Rozdíl mezi Izraelem a Ukrajinou je velký, i když jsou tam jisté podobnosti.
Izrael byl napaden hnutím Hamás, které ovládá část území u západní hranice Izraele. Fakt, že Hamás není uznáván ani arabskými státy v okolí hovoří mimo Íránu, je daný. Naopak lze sledovat poměrně profesionální odpověď Izraele, kdy se snaží minimalizovat oběti nepřítele, pro jehož vedení lidský život nic neznamená.
Napadení Ruska Ukrajinou je fakticky snaha Ruska o zvětšení své moci v regionu. Z hlediska hospodářského, to není extra přínos, přínos je pouze v rámci geopolitiky.
Společné je, že pro Rusy i Hamás nema lidský život valnou cenu. Rozdíl je v tom, že Rusové chtějí obsadit území a vládnout, kdežto Hamás vraždit židovské či popřípadě křesťanské obyvatelstvo.
martin simunek
20. února 2024 • 19:30
@Josef Mařík
S obsazením části Ukrajiny nemáte pravdu v hodnocení. Naopak je to strategicky významná průmyslová oblast, navíc se zásobami důležitých surovin.
Martin Vlasák Sr.
19. února 2024 • 16:28
Děkuji, skvěle napsáno. Je mi líto p.Marvanové, podle mne si nedala práci si zjistit podrobnosti a teď je za užitečného idiota. P.Halíka nekomentuji, to je děs sám o sobě.
Saša Krach
19. února 2024 • 17:12
@Martin Vlasák Sr. Pravda někdy bolí..

😛
martin simunek
20. února 2024 • 19:31
@Martin Vlasák Sr.
Marvanová je také případ sám o sobě.
Papanikula
19. února 2024 • 15:51
Česko podporuje společnou evropskou pozici i příslušné rezoluce Rady bezpečnosti OSN, které považují Golanské výšiny za okupované území. Nebude svými kroky porušovat tyto rezoluce ani mezinárodní právo
Avatar - Ladislav Sedlák}
Ladislav Sedlák
19. února 2024 • 15:14
Izrael byl brutálně napaden
Ukrajina to je něco jiného. Mnohdy je =útok obrana. Ukrajina, která se honosí svým hrdinou Banderou a spol. 14. divizi SS Ukrajinskou, stráže např. Sobibor, ale i další u koncentračních táboru, to byli Ukrajinci v pomocných silách Německé policie a hlavně hnusný Babij Jar, kde v roce 1941 Němci a Ukrajinci (Německá policie zastřelili za dva dny více jak 30000 Bělorusů, Židů, Ukrajinců i dalších národnosti. V roce 1918 Polské (Ukrajinské Legiony vedli válku proti Rusku. Minské dohody a dobrá vůle. to vše jsou Ukrajinci. Rusové nevedou válku, ale vojenské tažení. Je to právnický název a hlavně oni to berou jako boj proti Fašismu a všimněte si, že o divizi SS Ukrajinské již nemluví, a my podporujeme fašistický stát. Tak to je také možný výklad.
martin simunek
20. února 2024 • 19:39
@Ladislav Sedlák
A můžeš mi říct, jak tedy byla Ukrajina napadena? Něžně?
Proč sem taháš osmdesát let staré události, na kterých se Bandera nemohl podílet, protože byl zavřený v německém koncentráku?
A proč tedy nepíšeš o miliónech mrtvých vyhladovělých Ukrajincích, které timto způsobem zavraždila NKVD na přímý pokyn Stalina? Proč nepíšeš tedy o milionech deportovaných na Sibiř do gulagů, kde většina opět našla smrt? Proč nepíšeš o nuceném stěhování národů v Sovětském svazu?
Protože to, co jsi napsal, je výtah z ruské propagandy, umocněné tvojí neznalostí (nebo spíš záměrným překrucováním) historie.
Saša Krach
19. února 2024 • 14:54
Osobnosti jsou lidé kteří si tento titul zasloužili za to či ono a společnost jim hrdě tento titul udělila.....A osobnosti a jejich smýšlení o problémech tohoto světa se má respektovat....
Proč...protože to jsou osobnosti které zastupují veškeré dění okolo nás..
No a pak je tu pan Mertlík.😂
K tématu ..Pokud Izrael považuje všechny obyvatele Gazy za organizaci Hamás... Pak ztratí tvář
A pokud nebude platit ,,,Každému co patří ,,,tak Izrael pokoje nenajde...Bohužel, pořádek dělá přítele....😂
Saša Krach
19. února 2024 • 15:02
@Saša Krach A k panu novináři..
Titulek měl znít....Osobnosti skoro celého světa­....­....­....­.😂😛
martin simunek
20. února 2024 • 19:41
@Saša Krach
A pak jsou osobnosti, které dosáhly svými činy nějakého postavení ve společnosti, aby ho potom jinými činy ztratily.
Richard Šebesta
19. února 2024 • 14:46
Herr Mertlík souhlasím s vámi, Izrael má právo se bránit jako Ukrajina až na dvě věci, které jsou dost rozdílné. Izrael byl brutálně a zákeřně napaden teroristy a válka tam trvá 4 měsíce. Věřím, že Izrael válku úspěšně dokončí i když gerilový nebo partizánský způsob boje jenž vede Hamás i po jeho porážce zřejmě zcela nevymizí. Válka na Ukrajině naproti tomu trvá už 2 roky a šance na výhru jedné nebo druhé strany je malá proto by se mělo začít jednat o kompromisním míru. Jo a ještě jeden rozdíl tu je a to, o tom že chce Rusko na Ukrajinu zaútočit věděli Amíci minimálně 2 týdny předem. Přesto proti tomu nic nepodnikli !
Richard Šebesta
19. února 2024 • 14:57
@Richard Šebesta Třeba v podobě návrhu na konferenci o Ukrajině
takový typ Mnichova ovšem na rozdíl od Mnichova
by se ho účastnil i ten koho se to týká tedy Ukrajina.
martin simunek
20. února 2024 • 19:46
@Richard Šebesta
Co to melete? Amíci před útokem opakovaně varovali, ale jejich informace byly označovány jako strašení. Nicméně Ukrajinci se nepochybně připravovali, protože počáteční útok odrazili.
Mimochodem, 2. SV trvala šest let, okupace Afghánistánu SSSR trvala deset let.
Pokud dostane Ukrajina zbraně, o které již skoro dva roky žádá, tak může své území osvobodit.
Mimochodem, řekněte, jak si představujete to jednání s putinem.
Papanikula
19. února 2024 • 13:51
Souhlasím , ale okupace syrského území Golanskych výšin a následná okupace je v rozporu s MP a je to jako u Rusaku
roce 1981 pak Izrael Golany anektoval, anexe ale nebyla mezinárodně uznána. Od té doby se názor většiny zemí, které považují Golanské výšiny za okupované území ze strany Izraele, nezměnil.
Richard Šebesta
19. února 2024 • 14:35
@Papanikula Severní Kypr byl Turky taky anektován před 50 léty a opět nic. Většina zemí severokyperskou republiku neuznává. Ale pozor Turecko má jednu výsadu na rozdíl od Ruska, Číny a třeba taky Izraele je členem NATO. No a NATO má ve světě jednu výhradu může kdekoli zasáhnout klidně i bez mandátu OSN. (Irák 2003 nebo Jugoslávie 1999) apod.Co druzí nemohou NATO může.
Avatar - našinec}
našinec
19. února 2024 • 15:37
@Papanikula ČR a USA uznali Golanské výšiny za nedílnou součást Izraele.
Papanikula
19. února 2024 • 15:41
@našinec
Česká Republika tak jak celá EU Golanske výšiny anektováné Izraelem neuznala
Proč lžete ?
Avatar - našinec}
našinec
19. února 2024 • 15:44
@Papanikula Máte zřejmě pravdu. Ačkoliv někteří čeští politici po tom volali, tak se zatím tak nestalo. Nepřekvapilo by mne, kdyby tato vláda však tak v budoucnu učinila.
Papanikula
19. února 2024 • 15:42
@našinec

Česko podporuje společnou evropskou pozici i příslušné rezoluce Rady bezpečnosti OSN, které považují Golanské výšiny za okupované území. Nebude svými kroky porušovat tyto rezoluce ani mezinárodní právo
Papanikula
19. února 2024 • 15:43
@našinec
Izraelská okupační armáda se na Golanach bohužel chová jako Rusko
Martin Vlasák Sr.
19. února 2024 • 16:38
@Papanikula Víte proč Izrael Golany obsadil ? Máte nějaké informace o tom, kolik tu Izraelci vykopali masových hrobů a vybombardovali měst jako Rusové ? Prosím podělte se...
martin simunek
20. února 2024 • 19:47
@Papanikula
A víte, proč je anektoval?
Ne? Protože je to strategické území, ze kterého byly na Izrael podnikány soustavné útoky.
Z Donbasu snad někdo úzočil na Rusko?
Uživatel_5354308
19. února 2024 • 13:23
Naprostý souhlas!
Jozef Kolek
19. února 2024 • 13:07
v “demokraciu” je len jedna pravda - ta naša !!!
Karel KOVARIK
19. února 2024 • 13:02
Milý Mertlíku, velmi se mýlíš. Ukrajina nikoho a nic neokupuje. Izrael ANO. Když Izrael přestane zabírat, co mu nepatří, všechny problémy odpadnou. Zajeď si například do Jordánska a popovídej si s někým z těch MILIONŮ, kdo utekl ze zabraného západního břehu Jordánu, než začneš v pražské kanceláři sepisovat pohádky. Podívej se na mapu rozdělení Palestiny schválenou OSN v roce 1947. Izraeli nepatří ani Nazareth.
Michal Bednarek
19. února 2024 • 13:49
@Karel KOVARIK Milý Kovaříku, velmi se mýlíš. Je to stejné tvrzení, jako kdyby nás mělo napadnout Německo kvůli Sudetám. Navíc židé byli na území dnešního Izraele mnohem dříve než Arabové (Palestinec není státní příslušnost). Zkus si nastudovat historii. Navíc Palestinci svoji šanci k vytvoření státu měli již v minulosti a tohoto práva se vzdali. Takže nešiř bludy.
Karel KOVARIK
19. února 2024 • 14:07
@Michal Bednarek Větší slátaninu jsem dlouho neviděl. Někdo, kdo (podle tebe) neexistuje, se něčeho vzdal? V mezinárodním právu se na to, kdo "přišel dřív a kdo později" NEHRAJE. Braniborsko (včetně Berlína) bylo součástí Českého království DŘÍV, než přišli Hollenzollnerové.
Richard Šebesta
19. února 2024 • 14:54
@Karel KOVARIK Plácáte bludy. Přesně jak píše M.B. Palestinci šanci na svůj stát měli a vzdali se toho. No a mimoto od roku 1948 když vznikl Izrael tak jeho arabští sousedé a je jedno jak se jmenují zda Egypťané, Syřané či Palestinci nedělají nic jiného že chtějí zničit Izrael vojensky. Kolik válek už je vedli 1967,1973 atd. Bývalý egyptský president Násir kdysi řekl:My musíme zničit ten židovský stát. A to je alfa a omega chování všech Arabů okolo Izraele dodnes viz. útok z loňského
října.
Avatar - našinec}
našinec
19. února 2024 • 15:42
@Richard Šebesta Úmyslně šíříte dezinformace. Přečetl jste si ten článek na něž jsem vám v minulosti dal odkaz? Jestli píšete takové bludy, tak buď ne a nebo se snažíte utvrdit ve vašem přesvědčení.
martin simunek
20. února 2024 • 19:52
@Karel KOVARIK A před tím?
To vy si tu historii dost podivně upravujete.
Papanikula
19. února 2024 • 15:53
@Michal Bednarek

Izraelská okupační armáda zabrala Holandke výšiny v rozporu s Mezinárodním právem tečka
Česko podporuje společnou evropskou pozici i příslušné rezoluce Rady bezpečnosti OSN, které považují Golanské výšiny za okupované území. Nebude svými kroky porušovat tyto rezoluce ani mezinárodní právo
martin simunek
20. února 2024 • 19:55
@Papanikula
Jo Holandské???
Rezoluce OSN proti Izraeli jsou už takovým koloritem levičáků v této podivné organizaci, kde předsedat výboru pro lidská práva může třeba Čína nebo rusko...
martin simunek
20. února 2024 • 19:50
@Karel KOVARIK
A proč je to území okupované? Protože když bylo pod vládou arabů, tak z něj byly podnikány opakovaně útoky na Izrael. Už mě fakt nebaví to pořád psát. Naučte se historii blízkého východu.
Avatar - našinec}
našinec
19. února 2024 • 12:14
Pan Mertlík se mýlí, Izrael se zachoval stejně a z obdobných důvodů jako RF.