Komentáře

Zpět na článek

Bohumil Pečinka: Kdyby Hřebejk režíroval sněm ANO

12 komentářů

Saša Krach
16. února 2024 • 11:20
Co vyčerpává tuto vládu...
Soudržnost....
A pak už nezbude na ostatní.....a jiné.
😝
viktor viktor
16. února 2024 • 10:04
Opozice se musí především spojit. To je také to jediné, čeho se ve skutečnosti fialovci obávají. Jinak tuhle prolhanou, fialovou “ koalici “ od korýtek nedostanou. Momentální neshody musí zůstat jako druhořadé a je nutné je pominout.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
16. února 2024 • 10:17
@viktor viktor
Tohle jsou mimořádně naivní představy...)))) Opozice se NIKDY nespojí. Naštěstí. A byla by to i blbost, je spojuje jen to, že nenávidí současnou vládu, mnohdy nenávidí současný systém. Ale představa, že se spojuje Šlachtova Přísaha, ČSSD, KSČM a třeba SPD je mimořádně naivní...)))
viktor viktor
16. února 2024 • 10:34
@Uživatel_5734171 Současnou vládu , dříve opozici, drží jen nenávist vůči Babišovi. Opozice najde jistě cestu jak tuto, stát devastujíci , vládu dostat od koryt. Už je čas !
Richard Šebesta
16. února 2024 • 11:17
@viktor viktor Až odejde Bureš z politiky ANO se začne rozkládat. To bude šance pro nové strany což bych chtěl ale určitě ne Konečnou a její ksčm. Fialová vláda škodí moc to je fakt.
viktor viktor
16. února 2024 • 11:36
@Richard Šebesta…Nestrašte. Opozice není jen paní Konečná. Program ANO je jistě prozápadní a pár opozičních stran má podobný program. Je to jen otázka rozumné domluvy. Chtělo by to rychle, než budete v takových problémech, že se z nich ekonomicky za generace nevyhrabete. S tím Babišem děláte p. Nutellovi radost. Přesně to potřebuje.
Saša Krach
16. února 2024 • 09:49
Babiš je pro voliče značka ..a pro mnohé dobrá.....někdo zase rád k snídani Nutellu a je nasycený celý den ..😂
Havlíček je dobrý řečník a šikovný manažer. A značku buduje.A kdykoliv je použitelný....
A představte si kdyby tato vláda měla pana Havlíčka...byl by hvězdou.....Ovšem nemá ,,,,ale má Reflex. 🥵
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
16. února 2024 • 07:22
ANO řekne pravdu vždy jen omylem. A to se také stalo a v té odpovědi-neodpovědi je ta pravda zašifrovaná. ZÁLEŽÍ NA VÝSLEDKU VOLEB. Jinými slovy, součástí povolební taktiky bude to, kdo se stane kandidátem za ANO na premiéra. Přesně proto ten trik s Babišem. Babiš premiérem být nechce, končil by ve věku 76 let a to už je opravdu věk, kdy chlap chce mít od všeho pokoj a užívat si zbytku života. Takže hlavním cílem je pro Babiše to, aby si zajistil své byznysové zájmy. Proč tedy ohlásil, že kandidátem na premiéra je on sám? Zvyšuje tím vyjednávací cenu. A nic ho to nestojí, jen udělal z Havlíčka osla. ANO volby vyhraje, ale bude v prekérní situaci a Babiš jako politický byznysman to ví. S SPD jít nemůže, to by mu neprošlo v EU a EU on životně nutně potřebuje. Navíc by Okamura chtěl za účast v koalici třeba referendum o vystoupení z EU a NATO a to je pro Babiše příliš vysoká cena. Takže pro vytvoření vládní většiny bude potřebovat minimálně jednoho dalšího partnera. A bude muset být ze současného vládního tábora. STAN, Piráti, TOP09 nepřipadají do úvahy a je to oboustranné. KDU je ve stavu klinické smrti. Takže zůstává jen ODS. A přesně na tu teď ANO cílí. Ten plán má několik fází:
1. Odstranit současné vedení, které nemá pro koalici s ANO pochopení. Kromě útoků na Fialu útočí ANO hlavně na Kupku a ty útoky jsou naprosto směšné. Dnes třeba v holdingovém stranickém tisku vyšla kritika digitalizace dokladů (řidičáky, techničáky). Prý ne každý má internet... Co na tom, že řidiči dál mohou mít papírové doklady, prostě digitalizace je blbost a Kupka je neschopný...
2. Chválit "pragmatické" křídlo, jak jsou komunikativní, jak nepolitikaří, jak pracují pro lidi. Typicky takhle vychvalují Blažka a hejtmana Kubu
3. Po volbách vystoupí teatrálně Babiš a řekne, že je ochoten vzdát se pozice premiéra, aby odblokoval situaci a "pragmatická" část ODS si připraví báchorku o odpovědnosti a na koalici s ANO bez Babiše kývne. Ty kontury oposmluvy II. už vidím živě a v barvách
Richard Šebesta
16. února 2024 • 08:33
@Uživatel_5734171 Bureš udělal s Havlíčka osla to jo ale s tou oposmlouvou bych byl opatrný. Ještě je možnost že se do sněmovny dostane nová strana (strany) a ta (ty) mohou situaci změnit. I když je fakt, že v ANO jsou lidé kteří by s ODS šli do holportu jako třeba Bžoch.
No a ještě je tu možnost že Bureš bude odsouzen a bude muset v politice skončit. Pak se v ANO může odehrát revoluce a rozpadne se na dvě grupy burešovci a antiburešovci a to by bylo podle mne to nejlepší neb to bude znamenat konec ANO protože by se rozpadlo. Poslední věc Bureš by měl na konci mandátu v roce 2029 75 nikoli 76 . Jen pro upřesnění doufám že tak dlouho tu smrdět ale nebude !
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
16. února 2024 • 10:11
@Richard Šebesta
ANO se především TOTÁLNĚ změnilo. Od roku 2011 zcela vyměnilo jak politiky, tak hlavně voliče. Dnes už jsou tam jen absolutně oddaní pitomci. Skutečně hlupáci, co neumí nic, ale jsou až chorobně oddaní vůdci. Typickými takovými členy jsou třeba Margita Balaštíková, Taťána Malá, Jermanová či Schillerová, za mužskou část třeba Juchelka, Mašek nebo Feranec. To jsou skutečně esenciální tupouni a takových je tam většina. A tomu odpovídají i voliči. Kdysi ANO volili frustrovaní voliči "pravice" či středu, dnes jsou to v podstatě pouze voliči levice či extrémistů. ANO úplně vyluxovalo voliče ČSSD a KSČM. ČSSD měla ještě před pár lety 30 %, dnes má procenta 3. Bolševici měli dvouciferné výsledky, dnes jsou rádi za 4%. Všechny tyto voliče vyluxoval Babiš. Okamura je dlouhodobě na svém, jemu se voliči nemění. Takže až jednou kuní ksicht odejde, tihle voliči se zase rozprchnou do levicových uskupení. buď vstanou socani z mrtvých (což nepředpokládám), nebo tu vzniknou nějaké nové subjekty. Něco jako v Itálii 5 hvězd. Ale už nikdy nebudou tyto projekty mít takovou podporu, jako ANO... Pak se česká politika začne vracet do normálu. Zásadní problém totiž je, že ANO má nulový koaliční potenciál, SPD ho má dokonce záporný
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
16. února 2024 • 06:23
A čemu přitroublá novinářka na té odpovědi nerozuměla ?
Pollo
19. února 2024 • 11:00
@RASPUTIN Že se v sektě ani nedokážou domluvit, co těm novinářům na důležitou otázku, kdo by měl být premiér, řeknou, tupý Rasputine.