Komentáře

Zpět na článek

Tomáš Vlach: Mír, normalizace Ukrajiny a výhružka Západu. Jak číst Putinovo interview

26 komentářů

Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
11. února 2024 • 06:22
Možná by měl komický novinářský pisálek Putinův rozhovor přepsat, aby obsahem odpovídal přáním protiruských dezolátům a jejich vlhkým snům.
Avatar - našinec}
našinec
10. února 2024 • 16:44
Pekarová hovoří jako Putin. Putin říká nechceme sousedit s NATO, Pekarová tvrdí, že nechce, aby ČR sousedilo s RF. Jenže jsme členy EU a NATO, takže pokud vyjdou naše plány, tak s RF sousedit budeme.
Saša Krach
10. února 2024 • 16:01
Já to čtu takto...Ukrajinu necháme v žádném případě vyhrát...i kdyby jsme k tomu měli použít ničivou sílu....Byl to jasný vzkaz....
A můj názor na jakoukoliv válku.
Každé se dá při použití hlavy, předejít. Ale dějiny hovoří jasně....
A každá válka stojí za hhhhho
Hulin No More
11. února 2024 • 05:55
@Saša Krach dprávně Krachu, Mnichov se nesmí opakovat. Chytrej kluk...
bella.
10. února 2024 • 15:02
Krucinál, Putin nechce mít NATO všude za zadkem, ale to přece neznamená překládat si to, pane redaktore, jako zájem napadnout Lotyšsko a Polsko.Tomu se říká šíření dezinformací.

--------------------------------------------------------------------------------------
Hele . jak to máme s občany a neobčany my v Česku ? :.-) , kolik myslíte tady bude za 5 let neobčanů ? , kteří mají češtinu na B2 a mluví poločeskorusky?

viz oficiální média :
Z přibližně 1,8 milionu obyvatel Lotyšska je zhruba každý čtvrtý ruského původu. Mnoho Rusů však není lotyšskými občany, nýbrž má status takzvaného neobčana. V souvislosti s invazí na Ukrajinu zavedlo Lotyšsko pro neobčany jazykové testy, které mají prověřit jejich každodenní znalost lotyštiny. Hrozí jim také odebráním povolení k pobytu.

„Nemyslím si, že štěstí přijde do domu těch, kteří takovou politiku provádějí,“ řekl Putin na zasedání Kremlem kontrolované rady pro lidská práva. Pokud bude Lotyšsko s místními Rusy „zacházet jako s prasaty“, pak nakonec bude samo čelit stejnému „prasáctví“, uvedl.

Putin sice vyjádřil pochopení pro skutečnost, že každá země vyžaduje, aby její obyvatelé měli základní znalosti její kultury a jazyka, status neobčanů však považuje za právní úchylku. Moskva podle něj upraví vztahy se zeměmi, které Rusy diskriminují. Pokud by se lotyšští Rusové nechtěli vrátit do své „historické vlasti“, musí pro ně Rusko „vytvořit vhodné podmínky“ na místě, dodal Putin.
Richard Šebesta
10. února 2024 • 10:13
Na tomto rozhovoru Putin-Carlson lze krásně demaskovat mnohé novináře a komentátory v tom zda jsou anebo nejsou objektivní. Začnu včerejším komentářem na seznamkách kde redaktor Alex Švamberk zcela v souladu s dnešní vládou protiruskou propagandou nezaváhal.Když se téma rozhovoru stočilo k událostem před 2.válkou . Redaktor Švamberk tvrdil že Putin lže a převrací fakta ohledně začátku války. Jenže redaktor Švamberk sám lhal a převracel fakta. Kdo zná dějiny 2.války a to co jí předcházelo tak dobře ví že SSSR před paktem Molotov-Ribbentrop jednal s VB a Francii v létě 1939 o vzájemné pomoci před Německem. Jak VB tak Francie ale o smlouvu se SSSR moc zájem neměly, jednání záměrně protahovaly a SSSR pochopil že obě země o smlouvu zájem nemají. Nechci se zastávat Stalina jen hodnotím fakta objektivně. To ale pan Švamberk nezmínil vůbec. Proč asi ? Nějak se to nehodilo že jo ? No a pane redaktore nyní k vám když zde píšete, že Putin lže když tvrdí že nemá zájem o pobaltské země protože řekl předtím něco jiného. Měl by jste logicky odpovědět proč předtím Rusko souhlasilo se vstupem těchto 3 zemí do NATO ?
viktor viktor
10. února 2024 • 10:44
@Richard Šebesta …Máte pravdu, ale tihle protektorátní novináři historii “ neovládají “. Připomeňte jim ještě minské dohody, které Ukrajina nedodržela a úplně je poděsíte.🤪
Richard Šebesta
10. února 2024 • 11:07
@viktor viktor O minských dohodách psal nějaký " objektivní redaktor ů a tvrdil že naopak minské dohody porušilo Rusko. Ono stará pravda říká: papír snese všechno.
viktor viktor
10. února 2024 • 17:13
@Richard Šebesta …pak už jen úhel pohledu. Ale co je psáno, to je dáno . A on ten text hovoří jasně, ale znáte fialové brýle. A ta gramotnost má také své meze.
bella.
11. února 2024 • 01:56
@Richard Šebesta
Proberte se!
Oni už dějepis znají, jako očesaný.Nemůže vědět co se neučí.
Frank51482
10. února 2024 • 09:03
Je to asi tak, že Putin by si od nějakého Vlacha nenechal ani vyčisti boty.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
10. února 2024 • 09:02
Ze strany Putina to byl uvážený a státnický rozhovor. To samozřejmě přivádí k zuřivosti protiruské dezoláty, které lze vidět i mezi zdejšími novinářskými pisálky slintajícími ochotou zavděčit se jenom tomu jednomu správnému názoru.
MartyACS
9. února 2024 • 23:08
Je super, jak se nám to naši ,,novináři" snaží přeložit.
Avatar - našinec}
našinec
9. února 2024 • 20:18
Daniel Křetínský, majitel časopisu Reflex, prostřednictvím svého holdingu EPH obchodoval v Rusku. EPH v Rusku vlastnil a provozoval několik aktiv, včetně:

Elektrárny: EPH vlastnil a provozoval několik elektráren v Rusku, včetně uhelných elektráren, tepelných elektráren a vodních elektráren.
Těžební aktiva: EPH vlastnil a provozoval těžební aktiva v Rusku, včetně těžby hnědého uhlí a lignitu.
Logistické společnosti: EPH vlastnil a provozoval logistické společnosti v Rusku, včetně železničních a silničních přepravních společností.
V roce 2022 se EPH rozhodl prodat svá aktiva v Rusku v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu. EPH prodal svá aktiva ruské společnosti Lukoil za 2,4 miliardy eur.

Zde je několik dalších informací o obchodování EPH v Rusku:

EPH v Rusku investoval více než 10 miliard eur.
EPH v Rusku zaměstnával více než 20 000 lidí.
Obchodování EPH v Rusku bylo kritizováno kvůli ruské invazi na Ukrajinu.
bella.
10. února 2024 • 15:18
@našinec
Ani na vteřinu nepochybuju, že už Křetínský se pere se Západem o budoucí kšefty na Ukrajině.Představte si všichni, ten ráj na zemi kousek od hranic, kde se může Západ i Křetínský finančně zahojit. Ukrajina - pole neorané, věda, technika, zemedělství, infrastruktura .... vše bude nové ! Doprava bez problémů přes spřátelené Česko a Slovensko a Polsko.
----------------------------------
Už aby VS 4 plánovala vzdušné, pozemské mýtné, aby z toho vůbec něco měla!
----------------------------------
Asatin
9. února 2024 • 18:47
Valecni zlocinci se strili a jejich bludy normalni lide nezanimaji.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
9. února 2024 • 20:26
@Asatin....... Vy asi válečný zločinec nejste, spíše takový protiruský přizdisráč, ale bludů jste plný.
Asatin
9. února 2024 • 22:09
@RASPUTIN Ta kulka v tvem mozku dela hodne velkou paseku.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
10. února 2024 • 09:03
@Asatin .. Nevím jak ty ferdo, ale já mám kulky jinde.
Not like Somebody
10. února 2024 • 10:12
@Asatin Gratuluju 👍 jak začne Ras-Putin ferdovat, trefil jsi ho na komoru 😂
bella.
11. února 2024 • 02:00
@Asatin
hm a jak poznají blud od pravdy , když je to nezajímá, nemůžou hodnotit.A kdo je tedy střílí ?
Hele, nech mudrování a spíš se víc uč!
giorgio287
9. února 2024 • 18:17
Veřejnoprávní česká televize nám zajisté tento rozhovor několikrát pustí, abychom jej mohli osobně shlédnout a udělat si vlastní názor. Vždyť podle eurosoudruhů Fialy a Rakušana u nás žádná cenzura neexistuje, že...

Takže vysvětlování toho, co jsme dosud neviděli, ať si redaktoři reflexu strčí za klobouk. Nejsme malé děti a politické školení mužstva nám netřeba. Jasné?!?
Avatar - Pärkund Roservaal}
Pärkund Roservaal
9. února 2024 • 19:56
@giorgio287 Vysvětlovat Reflexu jak by měli jeho redaktoři fungovat je směšné 🤣 prostě to nečti a je to
bella.
10. února 2024 • 15:25
@Pärkund Roservaal

číst se to musí.Např. i když je to srdcervoucí kam až svoboda slova ne/došla musím mít povědomí, kdo tady žije a jaká masáž tady funguje.Na Západě vymyté mozky z dob mmigrací zavařily pro degradaci vlastních zemí. Kukačky jim plení jejich hnízda ve jménu Listiny ( jejich ) práv a svobod !
Miroslav Hraběta
9. února 2024 • 20:21
@giorgio287 Ale ty nemáš žádný názor: z tebe padá pouze řezanka, jelito. Chtěl jsem napsat "myšlenková", ale tenhle přívlastek je u tebe vyloučen. Hnusputin zaslouží kulku mezi světla, that's all. A doufám, že tebe si brzo někdo podá 😃😃
viktor viktor
10. února 2024 • 10:47
@Miroslav Hraběta …Tebe také “ Pravda s láska vyděsí “ , co ?