Život a styl

Zpět na článek

V Anglii zavřou dva mladíky na čtyři roky za statusy na Facebooku

12 komentářů

darda
22. srpna 2011 • 11:16
A teď bychom se ještě mohli dovědět kolik vyfasovali ti muslimové, kteří běhají po britských městech pod policejní ochranou s transparenty s výmluvnými vyhrůžkami a výzvami ke svržení demokracie a násilí na nevěřících psech.
vonrammstein
21. srpna 2011 • 14:56
za blbost se halt platí. Podruhý to neudělaj. Kriminál je někdy matka moudrosti.
Jarabak
21. srpna 2011 • 12:33
V Anglii je tedy asi trestné nabádat k páchání trestné činnosti. Není na tom nic zvláštního, u nás je to taky trestné. A jestli se to děje na ulici nebo na facebooku, je jedno.
ka94
21. srpna 2011 • 10:09
Nemám přesné informace o událostech v Anglii, ale toto se mi krajně nelíbí. Je to popírání svobody projevu - a tím i podstaty demokracie. Podle toho, co vidíme na celém světě, je plně na místě svrhnout vlády, které slouží kapitálu a likvidují vlastní lid! Boží mlýny melou pomalu, ale brzo budou ve vězení ti, kdož nyní terorizovali, okrádali a likvidovali lid!
von.rammstein
21. srpna 2011 • 11:59
podle mého názoru to je jen nějaká novinářská kachna.
vonrammstein
21. srpna 2011 • 14:58
Kachna jseš ty, navíc extrémně blbá. Což je u kachny průser tuplovanej.
derewn
21. srpna 2011 • 12:33
Tady bych pouze doporučil si ony přesné informace o událostech sehnat. Jinak totiž hrozí, že napíšete pěknou kravinu, jako v tomhle případě . Pokud totiž mluvíme o podstatách demokracie, tak demokracie každého končí tam, kde začíná demokracie druhého. A v Anglii vůbec nešlo o nespokojenost s vládou, případně s reformami apod. Záminka pro nepokoje bylo zastřelení drogového dealera policií a účel nepokojů bylo pouze vyrabovat vše co bylo po cestě a skrýt se v davu. Takže ne na úkor vlády, ale na úkor ostatních obyvatel si sehnat nové vybavení bytu . Takže v tomhle případě s tresty nejde nesouhlasit. A lidi by si měli zvyknout na to, že pitomosti, které někde vyblinkají na internetu se rovnají tomu, jako by je pronesli v reálu. A nabádání ke zločinu je trestné a hotovo.
el.mimo
21. srpna 2011 • 14:20
"...demokracie každého končí tam, kde začíná demokracie druhého."
Člověče když si pletete/zaměňujete pojmy "svoboda" a "demokracie", pak se ani nedivím, že píšete takové plky. Svoboda je nedělitelná, a váže s k ní v první řadě osobní zodpovědnost. Demokracie je cokoliv, na čem se shodne většina z daného celku. Jinými slovy, většina tohoto celku se rozhodla, že vyjadřování nesouhlasných/ k odporu vybízejících názo­rů/myš­lenek­/pod­nětů (i sebeblbějších) bude trestné, což neznamená, že je to také správné spravedlivé, neřku-li svobodu hájící rozhodnutí. Že někde na fb někdo vyzývá k vyrabování obchoďáku je něco jiného než takovou věc organisovat, což už se dá alespoň klasifikovat jako příprava tr. činu. Ale vyfasovat flastr natvrdo za veskrze povrchní tlachání, to je důsledkem devalvace svobody ve prospěch demokracie, což už si uvědomují i v Kingdom of Kondom.**
sirien
21. srpna 2011 • 22:46
bez ohledu na to, jestli v té větě použijete "svoboda" nebo "demokracie", tak to nic nezmění na tom, že ta věta je z argumentačního hlediska děravá jak řešeto, není to nic víc než líbivý výkřik ze tmy, který při lepším než letmém pohledu nedává absolutně žádný smysl.

Schválně se nad tím zkuste zamyslet, ta věta je prostě blábol, věřím že na to každý dokáže přijít i bez pomoci...
el.mimo
22. srpna 2011 • 00:12
Sirien: pokud je to reakce na mne, pak by stálo za to připojit argument/y.
Jinak je možné, že jste si nevšiml, že sám cituji a vyvracím komentář nad sebou, případně se mnou dokonce souhlasíte (zmiňuji, že jde o plky), nebo něco zcela jiného? Popravdě, nejsem sto pobrat, co jste chtěl sdělit.**