Rozhovory

Zpět na článek

Václav Klaus: Výhrady vůči mně kvůli Rusku jsou směšné, Putin je pořád stejný, jen se změnily okolnosti

63 komentářů

Jan Kopelent
4. února 2024 • 10:51
Je to smutné, ale exprezident Klaus si už asi nepamatuje, že to byl On, kdo se v roce 1994 podepsal pod první dohodu s aliance NATO. Chápu-li jeho dnešní slova o Putinovi správně, tak zcela vědomě (tehdy snad ještě netrpěl stařeckou demencí) ohrozil životy českých občanů, jejich majetky a majetek samostatné ČR.
kanar356
4. února 2024 • 09:33
Jistě, Hitler se taky cítil ohrožen. Německá menšina v ČSR byla taky ohrožena. Jak to skočilo, víme. Přes všechny kecy kolem je Putin ukázkový imperiální agresor, který nezaslouží jakoukoliv omluvu.
thomas2
26. ledna 2024 • 08:21
Ovsem, Klaus vubec nema pravdu. Rusko se necitilo ohrozeno. Ale rusky vudce Putin rikal, ze bylo Rusko ohrozeno, i kdyz nebylo. V Rusku byly ruzne nazory na NATO. Ale ovsem Putin delal propagandu, ze NATO je nepritel. A tak proto udelal tu invazi na Ukrajinu, protoze to se hodilo jeho propagande. A nyni jsou jine nazory v Rusku zakazane. Je to holt diktator. Uz v Rusku neni vubec svoboda tisku, radia, TV atd. A tak nekteri Rusove veri te propagande. No, je to tezke. Nakonec komunisticke rezimy take delaly propagandu proti NATO, a nekteri lide tomu verili, protoze v tech zemich nebyla vubec svoboda tisku atd. To jsme ovsem zazili v Ceskoslovenske socialisticke republice, a predtim v Ceskoslovensku po komunistickem puci, i kdyz nejdriv to nemela jmeno Ceskoslovenska socialisticka republika. To byla ovsem komunisticka propaganda, ze Ceskoslovensko dosahlo socialismus, tak to komunisticky rezim prejmenoval. I kdyz nevysvetlil, proc zeme jako Polsko a vychodni Nemecko jeste nedosahly socialismus, tak nedostaly jmeno socialisticka republika. Polsko bylo stale lidova republika, vychodni Nemecko bylo stale demokraticka republika, a podobne. No o tom se v Ceskoslovensku nesmelo psat, kdyz tam vladl komunisticky rezim. Podobne nyni v Rusku se nesmi psat, ze NATO neni hrozba, nebo ze je Putin diktator. A jestli to Klaus nevi, tak je idiot. Take jestli Klaus nevi, ze NATO neni hrozba, ani pro Rusko, ani pro jine zeme, tak je idiot. A to jsem si myslel, ze to je chytry clovek. Ale ovsem i chytri lide muzou byt v necem idioti.
Richard Šebesta
26. ledna 2024 • 12:37
@thomas2 Plácate bludy. Vemte si kdyby třeba hypoteticky Mexico a Kuba vstoupily do spolku (vojenského) s Ruskem, Čínou a dalšími státy. V Mexiku by se rázem objevily ruské nebo čínské jednotky a taky jaderné zbraně. Co myslíte co by na to Amicí řekli ?
Radek Meluzin
27. ledna 2024 • 13:24
@Richard Šebesta tak stejnou kartou. Plácáte bludy. Copak by řekli ?
thomas2
27. ledna 2024 • 21:38
@Richard Šebesta - Co by na to Amici rekli? No, mozna, ze nic. Nechceme jadernou valku. No nakonec neco podobneho se stalo s Kubou roku 1962, kdyz Soveti umistili jaderne zbrane na Kube. Kennedy reagoval, udelal blokadu kolem Kuby, a Soveti nakonec stahli jaderne zbrane z Kuby, a USA stahly jaderne zbrahe z Turecka. Tak tim se to vyresilo. Ovsem Mexiko neni ostrov, tak tezko muzou USA udelat blokadu kolem Mexika. Sice USA maji hranici s Mexikem, ale Mexiko ma take hranici s Guatemalou a s Belize. Tak by asi USA nedelaly nic. Ovsem, jak USA, tak Rusko a Cina nechteji jadernou valku. USA maji spojence blizko Ciny, to je Jizni Korea a Japonsko. Tak samozrejme Cina nezacne jadernou valku. USA maji spojence, kteri maji hranici s Ruskem, to jsou Norsko, Finsko, Estonsko, Lotyssko, Litva, a Polsko. Tak kdyby Rusko umistilo jaderne zbrane v Mexiku, tak by to nic nezmenilo. USA a Rusko nechteji jadernou valku. Krome toho, Finsko a Estonsko jsou blizko druheho nejvetsiho mesta Ruska, Petrohrad. To ovsem Putin vi, on se tam narodil. Tak kdyby Ukrajina vstoupila do NATO, tak by se take nic nezmenilo, co se tyce jaderne valky. Ani Moskva neni moc blizko Ukrajine, je podobne daleko od Ukrajiny jako Litva. Petrohrad je bliz Finsku a Estonsku. No Putin, i kdyz nekdy hrozi jadernou valkou, tak to neudela, to by mohl byt znicen cely svet, jadernou valkou mezi Ruskem a USA. To samozrejme Putin nechce. A cinsky diktator Si take nechce jadernou valku mezi Cinou a USA.
lennon
1. února 2024 • 13:26
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
25. ledna 2024 • 16:31
Chci ty válečné protiruské dezoláty vidět, až jednou ráno otevřou okno a tam "náši"
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
25. ledna 2024 • 17:45
@RASPUTIN
ono to ferdo funguje i obráceně... Když tam "vaši" nebudou... Říká se tomu vlastizrada...
Radek Meluzin
27. ledna 2024 • 13:27
@RASPUTIN no pokud nebudeme protirusti tak tam opravdu budou. A to hodně rychle.
Michal Kelner
25. ledna 2024 • 15:35
Kikina je zloděj psacích potřeb, takto by se o něm mělo psát a tak ho v budoucnu zařadí učebnice dějepisu. Jeho názory tudíž nemá smysl rozebírat. Kdo lže, ten krade. A kdo krade, ten lže.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
25. ledna 2024 • 16:30
@Michal Kelner .... Ferdo, jednoduchému vše jednoduché, že ?
Michal Kelner
25. ledna 2024 • 16:44
@RASPUTIN víc Ti to, Frndo, zjednodušit neumím.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
25. ledna 2024 • 16:52
@Michal Kelner -- Ferdo, ferdo, zase něco neumíš...
Miroslav Janoušek
25. ledna 2024 • 12:25
Proč "nevychýlily jazýčky vah" vstupy Finska a Švédska a příslib členství ano????
thomas2
26. ledna 2024 • 09:12
@Miroslav Janoušek - No je to propaganda ruskeho rezimu. Rusky rezim dela propagandu proti NATO. Tak ovsem take dela propagandu proti tomu, ze Finsko vstoupilo do NATO, tak se podle propagandy toho rezimu stalo Finsko nepritel. Ovsem je pravda, ze Finsko a Svedsko vstoupily do NATO kvuli Ruske invazi Ukrajiny, predtim byly neutralni, ale ovsem v NATO se citi bezpecnejsi. Tak nyni je NATO blizko druheho nejvetsiho mesta Ruska, Svaty Petrohrad, ruske jmeno toho mesta je Sankt Peterburg, NATO je tomu mestu velmi blizko, protoze Finsko je nyni v NATO. Ovsem NATO vubec neni hrozba pro Rusko, to jenom rika rusky rezim. Car Petr zalozil to mesto, a dal tomu mestu to nemecke jmeno. On chtel, aby Rusko bylo vic jako zapadni Evropa. Ovsem podle nynejsiho ruskeho rezimu je zapadni Evropa nepritel. No, veci se meni, rezimy v Rusku se meni. Rusko ovsem ma dlouhe dejiny. Zacalo to jako dost mala zeme, ale potom dobylo postupne vic a vic uzemi, tak je to nyni nejvetsi zeme na svete. No rusky imperialismus zacal dost davno. Tak nynejsi rusky imperialismus neni nic noveho. No, Rusko obycejne melo spatne vudce, tak nyni zase ma spatneho. No, myslel jsem si, ze po padu komunistickeho rezimu to bude v Rusku lepsi. No, byl jsem zklaman. Rusko ma zase diktatora.
Karel Bastar
25. ledna 2024 • 12:00
Nacistická porucha osobnosti = KLAUS
Avatar - Uživatel_5700993}
Uživatel_5700993
25. ledna 2024 • 11:04
Když vidím Klause nebo Zmana, vždy si vzpomenu na Petra Cibulku a jeho názor, že v této zemi je to samý ruský fízl... Dřív jsem se tomu smál, dnes mu dávám za pravdu... Klaus každým svým názorem potvrzuje, že byl, je a bude ruský fízl...
Abefaria Faria
25. ledna 2024 • 16:52
@Užsou­hlasi­vatel­_57009­93
Hulin No More
25. ledna 2024 • 09:38
Smlouva NATO s Ruskem uzavřená roku 1997 (Mutual Relations, Cooperation and Security between NATO and the Russian Federation) obsahuje závazek smluvních stran respektovat suverenitu a nezávislost všech států a jejich přirozené právo zvolit si prostředky k zajištění vlastní bezpečnosti.

Prezident, a neví to...
Richard Šebesta
25. ledna 2024 • 11:09
@Hulin No More No to máš pravdu a co Srbsko 1999 koho suverenitu v tom roce narušilo ? To mi vysvětli mudralo že tam státy NATO a hlavně USA 10 týdnu házeli bomby ? Nebo rok 2003 koho suverenitu narušil Irák rovněž jednotky USA tam vnikly bez mandátu OSN a dokonce byly proti i některé státy NATO. Co ty na to ? Můžeš mudrovat.
martin simunek
25. ledna 2024 • 12:54
@Richard Šebesta
Co si o tom Srbsku nejdříve něco nastudovat a potom teprve psát?
Richard Šebesta
25. ledna 2024 • 17:09
@martin simunek Myslím,že o Srbsku toho vím 100 % více než vy mudralo. Takové bezobsažné kecy v kleci mám rad.
lennon
1. února 2024 • 13:29
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
25. ledna 2024 • 09:09
Znovu a znovu si sám na sobě ukazuji a dokazuji , že svět není černobílý. Klause rád nemám má toho hodně na svědomí v 90.letech, přesto ale sem tam s ním souhlasím a to nyní, určitě. Přijetím Ukrajiny do NATO státy NATO záměrně vychýlily jazýčky na vahách rovnováhy mezi Ruskem a NATO. Kdo to nechce vidět je ignorant.
Radim Cvrcek
25. ledna 2024 • 10:20
@Richard Šebesta
Ne, Ukrajina opravdu není v NATO. Pokud by byla, Putin by si rozhodně netroufl ji vojensky napadnout. Okamžitě by totiž Ukrajině pomohly všechny členské státy NATO, jak je zavazuje smlouva.
Navíc, snaha přijmout Ukrajinu do NATO rozhodně nemůže nijak omluvit válku se suverénním státem a zvěrstva, co tam ruští vojáci páchají.
Richard Šebesta
25. ledna 2024 • 11:04
@Radim Cvrcek . Tak té válce předcházelo mnoho události jak jsem psal západ neprojevil ani sebemenší ochotu jednat s Ruskem o členství Ukrajiny v NATO.No a pokud jde o zabíjení civilistů to beru ale to jste jistě vehementně prostestoval když USA napadly bez mandátu OSN Irák 2003 .Tam tehdy zahynulo snad 300-400 000 civilistů anebo když státy NATO bombardovalo Srbsko před 25 léty.Rovněž bez mandátu OSN.
thomas2
26. ledna 2024 • 09:56
@Richard Šebesta _Proc by jednal zapad s Ruskem o Ukrajine? Jestli Ukrajina chce byt v NATO, to je, vec Ukrajiny. Ovsem ja chapu, ze napadeni Iraku byla velka chyba. USA si myslely, ze budou v Iraku vitani, protoze diktator Saddam nebyl popularni v Iraku, no ale v te valce zahynulo mnoho civilistu v Iraku, tak to bylo tezke v Iraku. A pak okupace Iraku nedopadla dobre, je to holt Iraq, to neni jako byla po druhe svetove valce okupace Nemecka a Japonska, ktera tam vedla, v Japonsku a v zapadnim Nemecku k uspesne demokracii. V Iraku zavedli demokracii a vedlo to k obcanske valce. No je to tezke s Irakem. To ovsem prezident Bush nechapal, on vedel ovsem o okupaci Zapadniho Nemecka a Japonska, jak to vedlo k uspechu, ale ovsem Irak je jiny. No, co se tyce Srbska, tak vudce Srbska vladl nejdriv cele Jugoslavii, ale kdyz nektere republiky v Jugoslavii vyhlasily samostatnost, tak jim vyhlasil valku. No nakonec to ztratil, krome Kosova, Kosovo take chtelo samostatost, ale srbsky diktator Milosevic ty lidi tam utlacoval, aby nemohly ziskat nezavislost. No tak to se NATO rozhodlo, ze donuti Milosevice se vzdat Kosova, aby lidem Kosova pomohli.. No ale otazka byla, jak to NATO dokaze. Ovsem on tam vladl, tak ho nemohli jen tak zabit. Kdyby udelali invazi do Srbska, tak by pri te invazi mnoho lidi zemrelo. Tak se rozhodli jenom bombardovat Srbsko, a to bylo uspesne, Kosovo ziskalo nezavislost, tak uz lide v Kosovu nebyli utlacovani srbskym rezimem. No, pri tom bombardovani zemrelo mnohem mene lidi, nez kolik zemrelo v Chorvatsku a v Bosne, kvuli tomu, ze srbsky vudce tam zacal valku, protoze nechtel jejich samostatnost. Bylo to tam hrozne, kvuli te valce. Ja se pamatuji, jak jsem s nasi rodinou navstivil Jugoslavii, to tak jeste bylo klidno, Dubrovnik byl male ale pekne mesto. Sarajevo bylo vetsi mesto, ale byl tam klid, mesto se pripravovalo na zimni olympiadu, ta tam pak byla uspesna. Ale pozdeji pristly ty valky, a bylo to hrozne v tech mestech.
Richard Šebesta
26. ledna 2024 • 12:40
@Richard Šebesta Thomas 2. Proč by západ jednal s Ruskem o Ukrajině ? Třeba proto abychom se vyhnuli válce trumbero.
Richard Šebesta
26. ledna 2024 • 12:41
@Richard Šebesta Protože ono je lepší třeba 2 roky jednat než 2 roky válčit. Jako nyní. Pokud si myslíte opak jste blázen.
thomas2
27. ledna 2024 • 21:54
@Richard Šebesta- Pane Sebesto, valka Ukrajiny s Ruskem zacala jen proto, ze to rozhodl rusky diktator Putin. Jinak by valka nezacala. Ukrajina nic nehrozila Rusku, jenom chtela mir s Ruskem. A doufala, ze bude mit mir. Kdyz se Ukrajina stala samostatnou zemi roku 1991, tak pak roku 1994 podepsala smlouvu s Ruskem a s USA, ze bude mit bezpeci, hranice Ukrajiny se nebudou menit, a dalsi cast smlouvy byla, ze Ukrajina da vsechny sve jaderne zbrane Rusku. A tak to se stalo. A to melo zarucit bezpeci Ukrajine. No, ale nakonec se Putin rozhodl porusit tu smlouvu. No, byla to nakonec hloupa smlouva, kdyby si Ukrajina nechala vse sve jaderne zbrane, tak by Putin nezautocil na Ukrajinu, protoze samozrejme nechce jadernou valku. Tak by Ukrajina mela bezpeci diky jsvym adernym zbranim.
martin simunek
25. ledna 2024 • 12:57
@Richard Šebesta
Co to melete za nesmysly? Jaké přijetí Ukrajiny do NATO? V roce 2008 to byl pouze návrh a byl odmítnut.
Podle téhle logiky by tedy rusko mohlo zaútočit na jakoukoli zemi NATO, protože by se cítilo ohroženo. Ano?
lennon
1. února 2024 • 13:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Saša Krach
25. ledna 2024 • 08:43
Pan prezident má v mnohém pravdu ..😛
Jan Nowak
25. ledna 2024 • 07:22
Že tomu dědkovi dáváji prostor v tisku jeho kraviny rozšiřovat. VK je ubohý zlodějíček, co nadělal víc než dost Česku ostud.
stoura
26. ledna 2024 • 05:30
@Jan Nowak Moc hezky jste to napsal, ten člověk by měl někam zalézt a držet hubu!!!
Qaid
25. ledna 2024 • 07:03
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
25. ledna 2024 • 07:08
@Qaid ... No kripl budeš podle projevené inteligence asi ty, že ? A pravděpodobně budeš taky protiruský a proukrajinský, jak už kriplové tvé provládní úrovně standardně bývají, že ?
Jan Kašík
25. ledna 2024 • 04:10
V tom má pravdu Putin je pořád stejný, stejně jako on - proruský a pročínský narcis
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
25. ledna 2024 • 07:11
@Jan Kašík .. Kašíku, Rusko je náš větší Slovanský bratr a komunistická Čína je nastávající lídr světa. Tak kde jinde logicky hledat naši budoucnost ? Snad ne v žumpě zanikajícího multikulturního "západu". ?
Jan Kašík
25. ledna 2024 • 07:22
Rasputine (stejně šáhlej jako ty) tvůj bratr to je ne můj - ty kulturo od Mongolů
martin simunek
25. ledna 2024 • 13:00
@RASPUTIN
Jdi do háje s tím slovanským bratrem a přečti si raději, co o tom napsal K. H. B..
Uživatel_5701743
25. ledna 2024 • 03:24
Václav Klaus tváří tvář russáckému běsnění na Ukrajině s klidem odpoví že je Putin stále stejný a že se to dalo čekat....prostě magor non plus ultra🤮🤮🤮
Qaid
25. ledna 2024 • 07:06
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Jiří Toscana
25. ledna 2024 • 03:04
Ty jsi taky furt stejnej
.Komouš.
prem
24. ledna 2024 • 22:38
I Klaus je stále stejný. Jeho odborné a politické schopnosti jsou nejméně o dva řády nižší, než jeho ego. Jeho problém je, že je přesvědčen o své neomylnosti až genialitě, zatím je jen hloupý, drzý a ješitný človíček. Ten tuto zemi za pomoci Stehlíků, Soudků, Kožených svojí hloupostí hodně poškodil.
jir-ka
24. ledna 2024 • 20:55
Jak řekl Klaus , Putin je pořád stejný *** . 🤣
Jiří Bubeníček
24. ledna 2024 • 20:46
Pan Buchert mě už nepřekvapuje dávno ,vim blizký člověk řediteli zeměkoule! Samozřejmě Klaus relativizuje figuru Putina ! Klaus i Zeman oba jsou dnes zjevnými pro ruskými politiky ,sympatizanti! Vy dva máte na svědomí současnost Česka vy dva a další z prognosťáku tam bylo centrum! Nechte panslovanismus stranou doba je jiná čas a svět pokročil jsem jen o rok mladší než Zeman ,žasnu nad vami oběma ,jaci jste staromilci až někdy k smichu ,jak zahleděni do sebe! Zeman nabádá k nepokojům proč? K čemu nabadate vy řediteli zeměkoule? Závěr pane Bucherte výživný ,ale už nudný rozhovor s člověkem z 19 století!
Spytar
24. ledna 2024 • 20:30
Dobrý večer pane Bucherte, mám vaše procítěně vypravované pohádky z Reflexu docela rád,
ale proč tahle o Ježidědkovi Klausovi?
Ta dehonestuje nejen Vás, ale i Reflex jako takový a to je škoda.
Vždyť přece nacházíte i bez této odporně hnusné
"O Perníkové KGB agentově věrchušce" dobrá témata i bez angažování
plesnivých Ježidědků.....
Jiří Bubeníček
24. ledna 2024 • 20:48
@Spytar Souhlas s nazorem na pana Buchetta to je novinářský jestřáb ODS! V nadsázce ,ale?
Spytar
24. ledna 2024 • 21:27
@Jiří Bubeníček díky za souznění vážený pane, mějte se dobře, hodně zdraví. 🫶🏻
martin simunek
25. ledna 2024 • 13:03
@Spytar
Naopak, je potřeba dělat rozhovory i s lidmi, se kterými nesouhlasíme a vyslechnout si jejich názory. To je pods*** demokracie a té pravé žurnalistiky!
Radek Meluzin
27. ledna 2024 • 13:35
@martin simunek no tak Prima. Tak prosíme jen rozhovory s fašisty, rusofily, vrahy a devianty.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
24. ledna 2024 • 20:03
Pravdou je, že Rusko je náš větší a silnější Slovanský bratr a od toho se musí naše vztahy odvíjet.
Spytar
24. ledna 2024 • 20:33
@RAS 👹 PUTINE ty jsi POCHVA !! to se hned tak nevidí!
thomas2
26. ledna 2024 • 10:26
@RASPUTIN - To, ze v Rusku je hlavni jazyk rustina, coz je slovansky jazyk, to stejnak neznamena, ze je Rusko bratr Ceska. Pribuznost jazyku nic neznamena. To je jako rikat, ze vsechny zeme, kde je hlavni jazyk nejaky z indo-evropskych jazyku, tak to jsou bratrske zeme, jenom proto, ze indo-evropske jazyky jsou si pribuzne. Ovsem bych byl rad, kdyby se vsechny zeme na nasi planete chovaly k sobe bratrsky, ale takova utopie neni mozna, protoze rezimy ruznych zemi jsou ruzne, nektere zeme maji rezimy, ktere jsou spatne. Tak jsou nekdy dokonce valky mezi zememi. Holt nekteri lide jsou spatni, a kdyz pak vedou rezim v nektere zemi, tak to je spatne. Byl bych rad, kdyby zadni lide nebyli spatni, ale to holt nejde. V kazde zemi jsou nekteri lide spatni. A to nezavisi na tom, jaky je jejich matersky jazyk.
J_M_
3. února 2024 • 23:15
@RASPUTIN Rusko nikdy nebylo, není a nebude náš bratr. Nijak, v ničem. Prokázaně, historicky, geneticky (Češi z velké většiny geneticky nejsou Slované), kulturně, mentálně, civilizačně (Češi prakticky celou historii patří k civilizované západní společnosti, kromě krátké epizodky, kdy nás rusáci přepadli a pár desetiletí násilím proti naší vůli drželi). Jediný, kdo pořád papouškuje mantru o slovanských bratřích, jsou rusáci (přičemž v jejich pojetí světa jejich bratr znamená jejich majetek). Je to jejich věčná, staletí trvající halucinace. Nikdo z jejich fiktivních bratří s nimi nechce mít nic společného, a Češi už vůbec ne. Z velmi dobrých důvodů, které jsou, stejně jako rusáci, celá staletí neměnné.
Asatin
24. ledna 2024 • 19:59
Klaus patri do ruskeho sveta ,darebak,stejne jak valecny zlocinec Putin.A pridam samzrejme Zemana.Bures posel ze stejne zlocinecke organice KSC.
Pavel Maleček
24. ledna 2024 • 19:33
Klaus tímto potvrzuje, že je, spolu se Zemanem, ruským agentem v KGB Prognosťáku vyškoleným. S úkolem ... který zněl jasně - za keců o zavedení demokracie a cestě na Západ přes dojení státu přednostně nakrmit komoušskou verbež. Což řadovému občanstvu demokracii natolik znechutí, že samo zatouží po návratu silné, na východ orientované ruky.

Když finalizací tohoto z Kremlu rozkazu byl za podpory slábnoucího dua Klaus-Zeman vybrán už z Maroka osvědčený agent Babiš. A cosi budeme povídat, nebýt ruského selhání ve Vrběticích a uspěchaného přepadení Ukrajiny, tak už zas v náručí ruského medvěda jsme.
starypc
2. února 2024 • 11:13
@Pavel Maleček
Přesně řečeno, bohužel to minimálně třetině národa nedochází a uspěšně naskakuje na ruské dezinformace.
Jaroslav Molinek
24. ledna 2024 • 19:22
Už byste sem toho soudruha Klause neměli dávat, proruský vatník.
Miroslav Hraběta
24. ledna 2024 • 18:26
Rusko se cítí ohroženo už od mongolského vpádu (algoritmus nepustí slovo T.a.t.a.r 😃) a přerostlo to v paranoiu. Rusáci umí jen chlastat a brečet, jak jim ostatní ubližují. Říkají tomu "široká ruská duše", což je synonymum pro neschopnost. Na to stačí četba ruské klasiky. Tam to všechno je.
thomas2
26. ledna 2024 • 11:29
@Miroslav Hraběta - Ovsem i kdyz ctete ruske klasiky, tak to neznamena, ze jsou Rusove stejni. Rusove jsou ruzni. Nekteri ani nechlastaji, nekteri vubec nerikaji, ze jim ostatni ublizuji. Byl obrovsky rozdil, mezi Rusy jako, Sacharov, Solzenitsyn, Lenin, Gorbacev, nebo treba rusti carove. To je jako myslet si, ze Cesi jsou stejni. V kazdem narode jsou lide ruzni. Gottwald byl velmi jiny Cech nez treba Karel Capek. No co se tyce paranoi, nekteri lide jsou paranoidni v kazdem narode, a nekteri lide vubec nejsou. Ja mam sestrenici, ktera ma dusevni problemy, schizofrenii a k tomu je paranoidni, coz je casto u lidi, kteri maji schizofrenii. A je to Ceska. To holt v kazdem narode jsou paranoidni lide, ale vetsina neni paranoidni. I Stalin, ktery nebyl Rus, ale Gruzinec, tak byl mocny vudce Sovetskeho svazu, byl kruty, ale stejnak byl paranoidni. Ale stejnak, kvuli sve krutosti, kvuli tomu, ze mel vinu v zabiti mnoha milionu lidi v Sovetskem svazu, vcetne nekterych dulezitych komunistu v Sovetskem svazu, tak stejnak, i kdyz mel takovou obrovskou moc, tak byl paranoidni. A nakonec mel pravdu, ze nebyl v bezpeci. Roku 1953 byl zrejme otraven jedem a zabit, kvuli konspiraci proti nemu, kterou dokazalo uspesne udelat nekolik vyznamnych vedoucich sovetskych komunistu, kteri se rozhodli, zabit ho, driv, nez se on muze roznodnout zabit je, jako poslal uz ruzne sovetske vedouci komunisty byt popraven, behem te doby, co vladl. Napriklad, Zinovjev a Kamenev, ti byli jedni z prvnich. Tu konspiraci, ktera vedla k zabiti Stalina, nejspis vedl sef tajne policie, Beria. No jiny drivejsi sef tajne policie byl popraven na rozkaz Stalina. No, kdyz byl Stalin nazivu, tak zadny sovetsky clovek v sovetskem vedeni, nebyl v bezpeci, ze nebude popraven. No Stalin mel pravo byt paranoidni. Driv nez prisla druha svetova valka, tak byli popraveni vsichni vedouci sovetsti generalove. Tak proto, kdyz prisla valka, tak nejdriv Sovetsky svaz tak spatne bojoval.