Kultura

Zpět na článek

Nic nemůže zničit ducha filozofické fakulty UK než naše vlastní blbost a nepokora

12 komentářů

Ladislav Dlouhý
4. února 2024 • 05:28
Hloupost a touha se prosadit je v jistém smyslu charakteristika atmosféry v naší zemi posledních 30 let.Začínají chybět vzory obětavé a laskavé,na něž se zapomíná a upozorňují se.Byli právě mezi oběťmi této tragédie a myslím ,že by se o nich právě mělo mluvit.Mlčet je v tomto případě cesta ke zkáze.
Uživatel_5513200
3. února 2024 • 16:55
Bohužel, mezi absolventy filozofických fakult je mnoho nevyrovnaných jedinců, co si nevědí rady se svým životem. U studentů technických oborů k těmto poruchám nedochází. Kdyby Jan Palach žil v této době, byl by možná oním střelcem on...
TCerny
3. února 2024 • 07:15
Samözrejme , ze to v pripadu tohotostudenta filosoficke fakulty ktery spachal to udesne krveproliti na Namesti sebevraha Palacha byla akutni psychicka dekompensace larvovane stigmatisovaneho psychicky nemocneho cloveka , ktery vyborne studoval, dostal ruzne ceny a nikdy na sebe policejne neupozornoval.
To se samozrejme muze stat kazdmu z nas kdykoli.
Delam sice chirurgii uz 58 let ( od r.66) , psychiatr nejsem ale jen traumatolog, zkousku z psychiatrie jsem slozil v r. 63 u ceske psychiatricke legendy prof. Vondracka " na vybornou coz je jiste irrelevantni
.Pochopit to, co se stalo" nelze stejne jako treba nelze pochopit
" proc onemocnime rakovinou !
Glorifikace sebevraha, psychicky vysoce instabilniho Palacha v Cesku nema obdoby , neb od r. 65 je zdokumentovano asi 700 pripadu sebeupaleni (Autoimmolatio, autodafe) na celem svete ( USA, Nemecko, Cina, Francie , Vietnam , Australie etc.) kvuli " bezpravi a nespravedlivosti" ale jen v tomto Cesko pod egidou katolicke cirkve se tito sebevrazi glorifikuji a adoruji jako v zadne jine zemi ( namesti sebevraha Palacha, Gymnasia sebevraha Palacha, skoly , pomniky etc.)jednoho z tech 700 nestastniku, nic vic!
P. Konecny, to neni zadne "kriminalni prostredi", to jsou psychicky nemocni lide na rozdil od lidske bestie krestanskeho rasisty Breiwika zavrazdiciho 77 deti a mladych lidi ( krestanu ) za coz dostal 21 let vezeni ( 3 mesice za kazde zavrazdene dite ) a po 10 letech v luxuxni 2 pokojove cele s veskerym komfortem si zazadal o predcasne propusteni ci te rasisticke krestanske bestie z New Zealand Brenton Tarrant povrazdivsi bezduvodne 51 muslimu .
To je problem!
Karel Konečný
3. února 2024 • 12:57
@TCerny Myslím, že se to týká toho jak si kdo uvědomuje fakta a chování lidí a jak dovede logicky usuzovat.
TCerny
3. února 2024 • 13:40
@Karel Konečný Na to , zda nekomu "prdne v bedne" ( se akutne psychicky zdekompensuje )nema to, "jak si uvedomujejeho stav a dovede logicky usuzovat p. Konecny ci kdokoli jiny naprosto zadny vliv.Mate-li na mysli tu tragedii na namesti sebevraha Palacha.
Karel Konečný
3. února 2024 • 15:09
@TCerny Kriminální prostředí nastalo po zneužití psychiatrie mocí. Když pedagogové demonstrativně upozorňovali na negativní postoj k filosofii, byla to velká urážka pro lidi, kteří mají moc. Ministr klidně slaví střílení do studentů. Když student dostává mezinárodní ocenění za svou práci, tak nemůžete psát, že mu "prdlo v kouli". To je velmi nebezpečný precedens. Studenti ani policie nevěděli kdo po nich střílí. Policie neukázala tělo střelce a nemá motiv.
Karel Konečný
3. února 2024 • 05:13
Myslím, že je důležité pochopení toho co se stalo a uvědomění si celé situace a postavení filosofie v naší společnosti, která se stále snaží přejít od komunistické ideologie k demokracii o níž mluvíme, ale stále balancujeme mezi kriminálním prostředí a okázalou svátosti.
TCerny
3. února 2024 • 16:54
@Karel Konečný Karel Konecny Samozrejme , ze kazdemu z nas muze kdykoli " prdnout v bedne " -ja jsem MUDr Prag 66, Dr.med.Hannover 85, Facharzt für Chirurgie, Unfallchirugie , Sozialmedizin s 58 letou praxi ( Vase kompetence neznam ) a presto se muzme vsichni ! akutne psychicky zdekompensovat a bezduvodne!!! postrilet spoustu lidi a pak sebe.
Jak by prosim Vas mohla policie najit motiv , kdez zadny neni !!
Co prosim vas Karl Konecny delaty Vy a kolik Vam je o jiste neprozradite .Nedavno nas nemecky pilot Eurowings chtel spachat sebevrazdu a tudiz naletel s 300 cestujicimi do skaly v lpach a vsechny vzal ssebou na onen svet !
Vy jste patrne jeste velmi mlady a moc jste toho jeste nezazil , nemylim se?
Karel Konečný
3. února 2024 • 19:27
@TCerny Jste příliš emotivní a spojujete kauzy, které jsou odlišné. To dělali komunisté, že vždy dokázali přesvědčit většinu společnosti o svých nepravostech. Nevěřím, že jste lékař, tak naivní však oni bývají.
TCerny
3. února 2024 • 20:44
@Karel Konečný Zweifelsohne bleibt es Ihnen anheimgestellt, ob Sie mir glauben , ***s ich ein Arzt bin und zwar seit 58 Jahren .
Gleichwohl habe ich korrekt antizipiert, ***s Sie Karel Konecny weder Ihr von mit angefragtes Alter noch Ihre professionelle Kompetenz nicht preisgeben.Howgh.
Pavel Maleček
2. února 2024 • 19:28
Ducha filozofické fakulty už brzy zničí do hlav studentů pumpování neomarx-progres ideologie s jejím multikulit, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrsmrskáním. Co s pomocí jako dobra a rovnosti pro všechny a kecy o prý vylepšování demokracie, tu ničí a průhledně k socialistické totalitě směřuje.

Což je dnes v chodu fakulty (všech humanitních fakult) důležitější než nabytí odborných znalostí. Které jsou spíš zamlžovány zvláště když vnucování této ideologie brání.
Avatar - našinec}
našinec
2. února 2024 • 19:04
Informovanost od úřadů k události hodně připomínají rok 1969 a Palacha.