Rozhovory

Zpět na článek

Radka Denemarková: Vadí mi provinční podoba dnešního vlastenectví, včetně přimknutí k Rusku

5 komentářů

TCerny
3. února 2024 • 08:13
P.Denemarkova je jeste mlada a kazdy clovek jiste behem zivota nezastava porad stejny svetonahled.
Narodil jsem se uprosterd valky v Praze a osvobodila mne Ruda Armada v kvetnu 45.
Se svym polyglottnim otcem se ve skolnim veku od r. 48 odmital ucit nemecky z nenavisti k nacistum ale jen angl.,franc. a rusky.
A dnes je muj 1. jazyk nemcina.
V Srpnu 68 jsm coby usmrkany chirug na Bulovce k smrti nenavidel Ruske, Ukrajinske , Polske invasory a dnes mam ruskou kulturu opet velmi rad -muj nejoblibenejsi spisovatel byl vzdy Dostojevsky ,a treba balet Labuti jezero je neprekonatelny .
Rustinu mam rad a ukrajinstina se mi vubec nelibi. Cely zivot jsem rikal Kijew, Charkov a ve svych 80 letech uz nezacnu s nelibozvucnym Kijiw, Charkiw , sejne jako nemam rad katalanske a baskicke separatisty , neb jsem se desetileti ucil spanelstinu , kterou mam taky moc rad.
A ten arogantni potetovany Selenskij je mi velmi nesympaticky- coz jsou zcela jiste individuelni podprahove ( unterschwellig ) nase afinity a averse.
Tempora mutant .
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
30. ledna 2024 • 18:56
Co se dá dělat. Rusko je prostě vůdce Slovanského národa a náš Slovanský bratr. Samozřejmě se může vyskytnou doba, kdy lidské morální stvůry se snaží vnášet rozkol mezi bratry a někdy mají jejich důvody i dočasné opodstatnění. Ale čas vše napraví a rodina zase bude spolu, jak to má v rodině být.
VlastaS
1. února 2024 • 15:37
@RASPUTIN 🤣🤣🤣.
Když chceš být s touhle mužickou "rodinou", nikdo ti nebrání:
Klidně se k nim můžeš odstěhovat - nám tady chybět nebudeš a ruští mużici tě jistě rádi přijmou mezi sebe, ty "Rasputine".
Jaroslav Salovsky
1. února 2024 • 17:04
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
TCerny
3. února 2024 • 08:22
@RASPUTIN Carske Rusko sestavalo z Velke Rusi s Moskvou, Kyjevske rusi a Bile Rusi s Minskem .
A Krym zavzala jiz Katerina velika v r. 1793 do teritoria Ruske federace a i po revoluci byl Krym v teritoriu Ruske federace SSSR az do r. 53 , kdy ho opilec Chruscov , predseda nejvyssiho sovetu SSSR preteritorialisoval do Ukrajinske socialisticke rep. a po rozpadu SSSR zustal Krym se 70% ruskeho obyvatelstva a 16% Ukrajincu v Ukrajine a uredni rec tam byla zavedena ukrajinstiny-coz bylo podobne ceskym Sudetum v r. 36 , kde v Sudetech zilo 90% nemcu a meli tu smulu , ze tam se meli ucit cestinu oz nebylo dobre .
Pred 50 lety jsem na sudetaky take nehlizel negativne , coz nebylo objektivni.