Komentáře

Zpět na článek

Stanislav Balík: Plusy a minusy korespondenční volby na vahách

1 komentářů

Pavel Maleček
12. ledna 2024 • 07:00
Volby jsou či nejsou ústavní či protiústavní, ale buď demokratické nebo nedemokratické, demokracii když ne likvidující tak ohrožující.A tou základní nepřekročitelnou podmínkou je svobodná,tajná a rovná volba. To za administrativního zajištění a kontroly volební komisí. Tedy ve volební místnosti a za plentou.
Cokoliv jiného už prostě demokratická volba není. Vč. volby korespondenční či soukromě elektronické. A ti co tyto volební úhybné manévry podporují to dělají jen a jen proto, aby jim to umožnilo volby ve svůj prospěch manipulovat. Byť to maskují zlepšením přístupnosti k volebnímu aktu, tedy jako vylepšováním demokracie.
Zvláště dnes v etapě vrcholícího neomarx-progresivismu, co za multikulti, gender, LGBT či eko-klima sebemrskačství tvrdí, že tím demokracii vylepšuje, když jí přitom rozkládá a v socialistickou totalitu mění.

Což je "velkou módou" zvláště na humanitních fakultách, na kterých je neomarx-progres aktivismus důležitější než studijní výsledky. A v tomto prostředí Stanislav Balík "pracuje", tedy ideologicky přežívá - pak se divte tomu co tu tvrdí.