Divoký kačer

Zpět na článek

Korespondenční volby jsou nesmysl. Lidé v zahraničí neumí volit a volí špatné kandidáty, je přesvědčen Babiš

35 komentářů

Pavel Hrabalík
5. ledna 2024 • 15:09
@bella. napsala jste:
".Momentálně mě silně okrádá tato neschopná vláda!
Víc se vyjadřovat nemá cenu, chtělo by to od Vás méně fanatismu a víc zdravého rozumu. Zapomněl jste se vyjádřit o svém vlastenectví a co vůbec víte o korespondenčním hlasování.
Připomínám,že zatím je s vládou spokojeno 25 %, po korespondenčním to může být jednou tolik.Já nejsem pro to, aby zhulenej multikulti, anebo studující " umělec " na volné noze rozesetý ve světě mrsknul hlasy Česku stylem sazka - sportka.Vy to chcete, já ne a přehled opravdu mám. "

Paní, tvrdíte, že vás silně okrádá tahle vláda. To stoprocentně pravda není. Co ale pravda je, že se jí nedaří dostat tenhle stát z pasti nalíčené na tenhle stát Babišem.
Píšete, že by to ode mě chtělo méně fanatismu. Nemyslím si, že jsem fanatik. Čísla, o nichž jsem psal ve svém příspěvku, jsou ve statistikách (Český statistický úřad, Eurostat), a do statistik se v Evropě zatím nelže. Nejsme v Rusku. Když si budete jen trochu chtít sundat klapky z očí, najdete si ta data taky. Na internetu vůbec žádný problém.
Mluvíte o zdravém rozumu. Víte, člověk sám sebe těžko hodnotí. Například vy si myslíte o sobě, že máte zdravý rozum, že ano?
Máte pravdu, zapoměl jsem se vyjádřit o svém vlastenectví. Základem mého vlastenectví je to, že se snažím být demokrat, a zachovávat zákony a principy tohohle státu. Tedy věci, které nechápete, a které jsou vám bytostně cizí. Kdyby to bylo jinak, v životě by jste nenapsala to, co jste napsala. Totiž že jste proti korespondenčnímu hlasování z ciziny, poněvadž když je teď s vládou spokojených 25 procent lidí, tak při hlasování ze zahraničí by mohlo být těch spokojených třeba polovina. Víte, to je ten rozdíl mezi mnou a vámi. Já bych i za situce, že si budu myslet velmi málo o vaší inteligenci, a i za situace, že váš hlas povede ke zničení státu, vždy udělal to nejlepší možné, abyste hlasovat mohla. Vy zas byste pustila k volbám jen ty lidi, kteří budou volit "správně". Jako to dělal Hitler, a dělá Putin..
bella.
5. ledna 2024 • 21:45
@Pavel Hrabalík
Pane, Vy máte dost!
Končím.Tečka!
viktor viktor
5. ledna 2024 • 08:17
Ústava vám zaručuje volební anonymitu . Korespondenční volba by tedy byla momentálně protiústavní. Ale soudruh Pávek a narcis Nutella to jistě nějak zařídí….🥴😜.
Sylva Sauerova
5. ledna 2024 • 12:39
@viktor viktor O neústavnosti u nás rozhoduje Ústavní soud, nikoliv jakýsi anonymní viktor viktor, pozor na to.
viktor viktor
5. ledna 2024 • 12:47
@Sylva Sauerova Já se nesnažím ani rozhodovat. Přečetl jsem si vše ve stávající ústavě. Ale vám, co věříte “ polepšeným “ komoušům , to je stejně jedno.
Sylva Sauerova
5. ledna 2024 • 12:49
@viktor viktor Ne, Vy jenom píšete, že "korespondenční volba by tedy byla momentálně protiústavní". To je věta oznamovací, pro Vaši informaci.
viktor viktor
5. ledna 2024 • 13:54
@viktor viktor Já vím, co píši. Důležité je, aby jste pochopila obsah .
Raskanek
6. ledna 2024 • 20:49
@viktor viktor viktore vy jste spíš nečetl a nepochopil co jste napsal
viks77
5. ledna 2024 • 07:57
s tou poštou to bude pravda. Týden před svátky jsem posílal přání, paní dotaz, zda D+1 nebo D+6. No D+6 by došlo až po svátcích, připlatil jsem si tedy na D+1. Poslední vánoční pohlednice dorazila adresátovi 3. 1. 2024 To mi nepřijde jako D+1 od 18. 12. 2023
Frantisek Cerny
5. ledna 2024 • 06:16
Ziji pres padesat let v zahranici a mam opet CZ obcanstvi. Jak mohu s cistym svedomim volit?
Neplatim v Cesku dane a tak bych nemel rozhodovat o CZ politice.
Volit z ciziny je absolutni hloupost. Vyjimkou je pouze turista v zahranici co zije trvale v Cesku.
reproman
5. ledna 2024 • 06:41
@Frantisek Cerny No tak nevolte. V čem je problém?
Frantisek Cerny
5. ledna 2024 • 08:16
Jiste, nebudu volit. Chtel jsem vysvetlit, ze volit ze zahranici v zemi kde neziji nema logicky smysl. @reproman
Sylva Sauerova
5. ledna 2024 • 12:47
@Frantisek Cerny Vysvětlete to všem zemím EU s výjimkou Chorvatska, Islandu a Malty (ve Francii lze hlasovat po internetu), v nichž je korespondenční volba dávno zavedená a vyzkoušená. Pěkný den.
simeklubor
8. ledna 2024 • 00:30
@Frantisek Cerny Jaký logický smysl má třeba možnost volit pro lidi ve výkonu trestu za úmyslné trestné činy? Podle mě naprosto žádný, přesto si jejich volební právo nikdo nedovolí zpochybnit. Mimochodem v prezidentských volbách volili tito lidé Babiše . Volební právo občanů ČR žijících v zahraničí také nikdo nezpochybňuje, korespondenční volba jim jenom ulehčí toto právo uplatnit. Fakt netuším, proč kolem toho musí být tolik keců. (Mimochodem o tom kritériu "platím - neplatím v dané zemi daně" by se dalo taky diskutovat. Je zde spousta jedinců, kteří jsou čistými příjemci nejrůznějších dávek z veřejných rozpočtů a do systému neodvedou nic, často celý život. Co jejich volební právo?)
Avatar - Ivo Ivo}
Ivo Ivo
16. ledna 2024 • 01:53
@Frantisek Cerny ...ani nevíte,jak jsem rád,že žijete v zahraničí
a že nepůjdete volit....
btw...to je fikané s tou diakritikou...
Sylva Sauerova
5. ledna 2024 • 12:44
@Frantisek Cerny Právo volit má KAŽDÝ občan ČR, který dosáhl věku 18 let (čl. 18, odst. 3 Ústavy ČR). Změna podstatných náležitostí demokratického právního státu je nepřípustná (čl. 9, odst. 2 Ústavy ČR).
Pěkný den.
viktor viktor
5. ledna 2024 • 13:59
@Sylva Sauerova... Soudruh Pávek by uvítal, aby mohli volit lidé od 16ti let. On o tom ví jistě své 🤡.
Uživatel_5700640
4. ledna 2024 • 23:31
Za všechno může divoký kačer vy pytlíci.
bella.
4. ledna 2024 • 22:34
V tomhle Babiš ulítnul, ale ani já nejsem pro takové volby!
Proč?
Ti v zahraničí tady nežijí.Oni si to tady n e o d ž i j í !
Národní cítění mají jen v onom momentu voleb .
A tenhle většinou " vítací a s každým kamarád voličský materiál z ciziny " nám katastrofálně může zdevastovat zbytek toho, co nám zbylo .A opravdu si nemyslím, že voličský materiál rozprsknutý po celém Schengenu , zmagořeném free multikulti náladou by hájil národní zájmy a prospěch Čechů .To už spíš z US či Arabských emirátů bych čekala.
Ti venku nemají páru o tom,co se stalo z Česka a na vlastní kůži nezažívají frustraci současnosti (stačí se projít Prahou !!! ) a na vlastní kůži se ani nemůžou pořádně naštvat. Dyť tady nejsou! . Jejich jen v momentu voleb vybuzené národní cítění , kdy jindy se ale v cizině za češství spíš stydí a servilně vlastní národ před cizinci pomlouvají mě rozhodně vrásky z obavy o budoucnost dělá ! Mně ano !
---------------------------------------
lennon
5. ledna 2024 • 04:30
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
plavcice
5. ledna 2024 • 10:28
@lennon Mluvíte mi z duše!!
bella.
5. ledna 2024 • 11:00
@lennon
Budu volit toho, kdo je pro tuto zemi prospěšnější , než učitelé Fiala, Rakušan , nedouk Rakušanová a původem dělnice Mirka Němcová.Rozhodně nevolím zelené mozky a la generál.
Nemyslím, že komunitní život multikulti českých studentů v cizině mně osobně v české kotlině přinese změnu ekonomickou, m i g r a č n í , b e z p e č n o s t n í a nemyslím, že těch usazených v cizině je dle Vás " chytřejších " , než těch co jsou doma tady , pracují na svém a mají to tu rádi.
Jste přesně to, očem jsem tady mluvila. Češi se pomlouvají a vzhlížejí k cizině s obdivem.Takže ti, co tady zůstali mohou počítat, že výkvět inteligence , která tady sice nežije, ale je chytřejší, než my to za nás kvalitně rozhodne.
Končím, pro mě je to plýtvání časem
lennon
5. ledna 2024 • 14:51
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
4. ledna 2024 • 22:29
Koukám , že na internetu se do toho komouše, agenta a zeleného blba Pávka pěkně opřel pan prezident Klaus. A pan Klaus je jistě fundovaný jak v ekonomice, tak politice. Pro fialové dezoláty hodně poučné. Loutka, agent Pávek by mohl opravdu od minuty vystupovat v cirkuse Kludský jako muž s prázdnou hlavou.
Pavel Hrabalík
4. ledna 2024 • 20:52
Inu, páně Babiš je si jist, že by ze zahraničí mnoho hlasů nezískal. Lidem v zahraničí totiž chybí základní podmínka - vymývání mozku od babišovsko-putinovské propagandy. Takoví ti se svým mozkem se pak mohou stát Babišovými voliči opravdu jen velmi obtížně. Propaganda se opravdu snaží co může, aby snad ti vymytí neprocitli, a nezjistili si z reálných dat, že jednomu každému z nich Babiš ukradl pomocí inflace touhle dobou už dvacet procent úspor. Což nejvíc postihuje důchodce, kteří už nebudou mít kdy a jak nové úspory získat. A vsaďte boty, že takovíhle, které Babiš buď hloupostí svých ekonomů, nebo možná i úmyslně, přivedl ne okraj bídy, takoví ho budou volit úplně nejvíc...
LUF3
4. ledna 2024 • 22:44
@Pavel Hrabalík
Všiml jste si v jaké jsme sekci?
Pavel Hrabalík
5. ledna 2024 • 14:17
@LUF3 ..úplně přesně jsem si všiml, v jaké jsme sekci .. děkuju za optání ..
bella.
4. ledna 2024 • 23:13
@Pavel Hrabalík
Pane Hrabalíku,jen Vám chci připomenout, že Kalousek vám, důchodcům, přidal 48,- Kč v době kdy byla inflace a veřejně doslova řekl " na důchodce nám nezbylo " , ale kdy jako ministr financí souhlasil v rozpočtu s rozdávám rezortům zcela bezhlavě. A tak měl Nečas půl mega schváleno pro svou dominu Nagyovou , která "dřela jako kůň, " a jako středoškolačka měla plat jak senátor atd. atd. Pokud si vzpomente Kalousek rozesílal šeky občanům k zaplacení 100 000,- na inflaci.
A kdo zadělal na nynější inflaci ? Inu - vítací politika Merkelové a boj o trh , kdy my měli držet embargo, zatímco Západ klidně s Ruskem obchodoval a taky pandemie, kterou dosud Číňani nevysvětlili uspokojivě a taky už cca 2 roky pro Ukrajinu vítací , pro nás katastrofická politika Fialy i Pávka a taky green politika Západu a dopad na naši lektřinu atd atd. . Takže nikoli jen a jen Babiš !
Musíte se podívat taky na Francii a Německo , jejich obrovské dluhy a do čeho nás + ostatní státy EU stáhly.
---------------------
Ale ze všeho nejvíc se zadumejte a zvažte o kolik víc jste Čechem a máte to tu rád, než někdo za "Velkou louží " , anebo v multikulti Paříži , kdy se ten někdo v den voleb vybudí a náhle bude tím " občanem" , který tomu tady nejvíc rozumí a odpinkne i za kámoše hlasovací lístky které Vás to tady nechají odžít padni komu padni.
-------------------
Jaký vztah máte Vy k své zemi, k domovu ? Chcete za každou cenu korespondenčně udržet nad vodou Pávka a Fialu ?
Pavel Hrabalík
5. ledna 2024 • 01:00
@bella. říkáte, že za inflaci může Merklová a Západ. Možná, za část. Ale ne za všechnu. Jak mi vysvětlíte, že my, víceméně další spolkový stát, s ekonomikou totálně navázanou na Německo, jsme v okamžiku , kdy se dostávala k moci tahle vláda - v lednu 2022 , měli inflaci o 10 procent větší, než sousední Německo. Jak mi vysvětlíte, že ta inflace byla u nás a v Německu ještě v červnu nebo červenci víceméně stejná ( u nás tuším o slabá 2 procenta vyšší, ale na tohle číslo teď nechci přísahat ), a prudce se zvedla teprve ve chvíli, kdy Babiš pochopil, že tyhle volby nevyhraje? Kdy už konečně lidi jako vy pochopíte, že ten člověk zcela úmyslně zničil hospodářství jenom proto, aby před následující vládou byly takové problémy, které by bez velkých problémů nebyla schopna řešit ani vláda složená ze samých geniů ( a takovou nemáme, na tom se jistě shodneme). Proč? No aby vyhrál příští volby, a nejlépe uzmul moc po vzoru Orbána a podobných lumpů? A pro svoji moc ožebračil s klidným svědomím celý národ, ne jenom důchodce. Úplně všechny, i ty nejchudší, i ty budoucí, kteří budou muset platit ty půjčky, které si kvůli lumpárnám pana Babiše musí brát současná vláda. Kolik malých i velkých podniků kvůli němu padlo. Poněvadž pro Babiše - čím hůř, tím líp. On vůbec nepotřebuje v této zemi klid a prosperitu. Pochopíte vy, jeho voliči, vůbec někdy, že takovému člověku, který i vás okradl a přivedl do neštěstí, takovému člověku tady děláte užitečné idioty? Asi sotva, obávám se. Tak strašně málo lidí používá hlavu k myšlení..
bella.
5. ledna 2024 • 10:45
@Pavel Hrabalík
pane, jsem dostatečně v obrazu a popsala jsem Vám, situaci, která k tomu vedla.
Momentálně mě silně okrádá tato neschopná vláda!
Víc se vyjadřovat nemá cenu, chtělo by to od Vás méně fanatismu a víc zdravého rozumu . Zapomněl jste se vyjádřit o svém vlastenectví a co vůbec víte o korespondenčním hlasování.
Připomínám,že zatím je s vládou spokojeno 25 %, po korespondenčním to může být jednou tolik.Já nejsem pro to, aby zhulenej multikulti, anebo studující " umělec " na volné noze rozesetý ve světě mrsknul hlasy Česku stylem sazka - sportka - Vy to chcete, já ne a přehled opravdu mám.
sammartin
4. ledna 2024 • 19:34
Bureš je neskutečně arogantní primitiv...
viktor viktor
4. ledna 2024 • 19:54
@sammartin …ale až po narcisovi a sedmilháři Nutellovi , přibarveném elektrikáři Stanjurovi, ratlíkovi Vystrčilovi a vyzobané slunečnici Pekarové….
sammartin
4. ledna 2024 • 20:27
@viktor viktor Článek je o estébákovi z Horních Uher. Mlácení černochů v USA se to netýká.
lennon
4. ledna 2024 • 21:14
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
4. ledna 2024 • 21:20
@lennon Nenálepkuj troubo. Já nemám rád fanatiky a to byli a jsou např. komunisté, které vy v Česku tak protěžujete. Viz KSČ na Hradě, udavač Pithart atd. Zamyslete se sami nad sebou. Vyhnali jste funkcionáře Husáka a natáhli funkcionáře , agenta Pávka. Babiš není zajímavý. Dva roky nepatří k tomu fialovému vládnutí.