Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Zrušení koruny a přijetí eura nám s ekonomickými problémy nepomůže. Jen řeší mindrák

16 komentářů

zdenek5231
5. ledna 2024 • 12:11
Nechápu, proč se tato diskuze s rádoby odborníky vede, vč. pana Párala. Není to na pořadu dne v nejbližších minimálně devíti letech. Nikdo neví jaká bude situace a tak onanování "komentátorů" je zcela mimo mísu. Podmínky pro přijetí známe, jsou neměnné a tak nezávazně a bez emocí si o tom můžeme občas popovídat. Možná za deset let to naopak budou lidé požadovat. Je to stejné jako s elektromobily. V r 2035 můžou stát polovinu peněz co auta se spalovacími motory. Pak si je také každý rád pořídí za nízké ceny. No, Reflexu pan Páral, moc reklamy neudělal i když je tam nový šéfredaktor, p. Bartkovský, kterého si fakt vážím i když je tak mlád.
Avatar - apoho}
apoho
4. ledna 2024 • 16:58
@Pavel Maleček:
Přečetl jsem si článek Pavla Párala a nějak jsem tam nenašel myšlenky, ze kterých ho tady viníte. Navíc nechápu co mají aktivistická hnutí společného s eurem?
Jak zaznělo i v článku, existují i obecně chytřejší národy než jsou Češi a národní měnu jsi ponechávají a nevedou neustálý populistický boj o zavedení Eura ( Švédsko, Dánsko a nepominu i Maďarsko nebo Polsko).
Že podniky volají po euru je pochopitelné ale obyvatelům to nepřinese žádnou zásadní výhodu a že se vše již v tak drahém Česku zdraží po zavedení je jasné jako facka a kdo tvrdí opak, tak jenom čeká na tu chvíli aby se napakoval. Můžeme vytvářet komise a kontrolní orgány jaké chceme a zdražení proběhne.
Podívejme se na zkušenosti do zemí kapitálově tak prázdných jako je i Česko, kde zavedli euro (Slovensko, Chorvatsko, Pobaltí) jaké to mělo dopady a výhody? Dohromady nulové!
Pavel Maleček
4. ledna 2024 • 06:59
Hm ... na Reflex nečekaně realistický, protože odpolitizovaný text. Už jen to úvodní, tvrdě realistické konstatování, že Pavel se odkopal coby vykonavatel - agent vůle bruselského papalášstva a jeho místních poskoků. Toužících z EU, založené jako společenství samostaných demokratických národních států udělat jimi centrálně ovládanou, odnárodněnou, direktivně přerozdělovací říši, tedy socialistickou totalitu.
Samozřejmě nestojící na "starém" třídním boji, ale na novodobém umlácení demokracie falešným dobrem a rovností. Vnucené přes neomarx-progres ideologii s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím. K čemuž se Pavel přihlašuje nejen apelem na do Bruselu odevzdání národní suverenity, to posíleno přechodem na další páku EU centralizace, společnou měnuEURO, ale i výzvami k mladé generaci aby se usilovněji zapojila do ovládání společnosti.
Když ta je přes ideologizaci vzdělávání a sociální, spíš asociální sítě už neomarx-progres ideologií prolezlá jak stará houba červy. V tom ne nepodobná poválečným komoušským svazákům, kteří též ve jménu ideologie lepších zítřků zničili budoucnost nejen sobě, ale celému národu.
Přechodem na EURO by se Česko stalo už víceméně bezprávnou součástí procesu, dělajícího z kdysi společenství nezávislých demokratických států totalitně socialistickou říši, která zákonitě směřuje k úpadku, bídě mas, teroru a nakonec krvavému konfliktu.
Ke všemu v době, kdy se socializací zákonitě spojený úpadek už z Bruselu přímo bučí. Proto také ten spěch národních poskoků bruselské byrokracie na oslabení národně demokratických států a odevzdání jejich rozhodovací a měnové samostanosti do rukou bruselské centrály. To za podněcování mladých, neomarx-progresem zmanipulovaných hlupců, aby bojem za prý lepší brusel zítřky pomohly národní státy a demokracii rozložit.

Především o tomhle byl Pavlův novoroční projev. Stejně jak v mládí plnil rozkaz soudruhů z Kremlu, dnes soudruhy z Bruselu poslouchá.
Martin Tuhý
4. ledna 2024 • 00:04
Jsem eurofederalista a proto jsem proti tomu aby ČR přijala Euro. Češi jsou jeden z nejhloupějších národů co jsem kdy poznal. Představa, že by tito tupci a naprostí ekonomičtí analfabeti (viz "ekonomové" z VŠE) měli větší slovo při rozhodování v rámci eurozóny je děsivá.
Saša Krach
4. ledna 2024 • 07:12
@Martin Tuhý Jakou máš národnost....🤡
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
3. ledna 2024 • 21:31
Každý kdo chce nahradit korunu eurem musí být pokládán za hospodářského nepřítele Česka a jako s takovým je nutné s ním nakládat. Jinak nepřekvapuje, že bývalý kariérní komunista se snaží na hradě škodit této země. Stále totiž a bez výjimky platí, jednou komunista, vždy komunista.
Martin Tuhý
4. ledna 2024 • 00:05
@RASPUTIN Proto zde od rána do večera podporujete komunistu Babiše? :-/
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
4. ledna 2024 • 06:27
@Martin Tuhý..... Martine, máš to v hlavě pomotané. To že považuji současnou vládu a její představitele za neschopné přeci neznamená že podporuji Babiše.
Saša Krach
3. ledna 2024 • 18:59
Inflace sebrala lidem na spoření skoro 30procent...A mnozí šetřili celý život na stáří..
Zavedení Eura vždy zdražilo zboží a poničilo vklady....Ne moc ale stalo se.
Pan prezident to určitě zná..., ale našel téma, jak se zviditelnit....😭Tak proč brát ohledy..... že
Martin Tuhý
4. ledna 2024 • 00:00
@Saša Krach To je zvláštní, že jezdíme nakupovat do Německa, kde je značná část zboží levnější a zároveň tam mají třínásobné platy. Ještě že nás ta koruna před tou drahotou chrání!
Saša Krach
4. ledna 2024 • 07:10
@Martin Tuhý Ale to jsi vše spáchal dohromady,,,, takto hodnotit nejde...
Sylva Sauerova
4. ledna 2024 • 10:21
@Martin Tuhý Před inflací nás zachránila taky. Otázka, kterou autor komentáře - kupodivu ! - nepokládá, zní : jak nám pomohla a nadále pomáhá koruna ?

http­s://tw­itter­.com/P­Drobil­/sta­tus/17­370965­694118­38021
Spytar
3. ledna 2024 • 18:56
Páral se s tím tady nepáře, napíše demagogický, populisticko-šovinistický komentář proti €, nemá šajnu o tom, kde jsme, kam směřujem, k jaké cestě jsme se rozhodli po pádu bolševické okupace a návratu na cestu k západní společnosti.
Nemá zbla šajnu o tom, co nás čeká, pokud ,🦆 bude v tomto Absurdistánu ještě pár let platidlem. Je to v/úl.
Že to sem vpustili!!? ,🐂
Saša Krach
3. ledna 2024 • 19:04
@Spytar Naše měna je stabilní....Dá se měřit ze Švýcarskem či Švéd­skem­....Jan­ku...
Spytar
3. ledna 2024 • 19:17
@Saša Krach Sašo neblázni, to nemyslíš vážně!? , naše měna je uměle posilovaná politicko-byrokraticko-korporátní mafií! Bratrstvem-kočičí -pracky. Uměle oslabována a posilována gaunery této mafie, která na moci nad ní a její "volné směnitelnosti" vydělává miliardy na úkor budoucnosti naší zkorumpované zemičky. Škoda, že nevidíš jak nás tato sebranka gaunerů v bílých límečcích dennodenně ničí a okrádá za bílého dne.
Bohužel národ to nevidí, protože je jak řekl I M.Jirous " z 90% blbý jako ho*no!!
Saša Krach
3. ledna 2024 • 19:54
@Spytar Máme rekordní zásoby cizí měny.A zásoby zlata....Koruna je naše indendita....
Koruna je stabilní...ODS na toto neskon­čí..­.Par­lament nepotvrdí...