Komentáře

Zpět na článek

Stanislav Balík: Zvládne-li vláda ceny energií, je z nejhoršího venku

7 komentářů

Pavel Maleček
7. ledna 2024 • 08:14
Copak ceny energií, tahle vláda má největší problém zvládat sama sebe. Její ideologické rozvrácenost a ideologicko-akdemicko-byznysová nadutost ji vede k neustálým, dlouze a vůči veřejnosti zmatečně vyjednávaným a pak funkčně nanicovatým kompromisům. Ke všemu pak, za bezmocného přihlížení oškubávaného lidu, protože výhodných jen pro úzkou, byznys-politickou "elitu".

To nemluvě o tom, že vládní kormidlo se čím důl víc otáčí od národních tradic a zájmů a přechází na bruselský kurs náhrady u nás sotva usazené jakž tak demokracie socialistickou, islámem řízlou totalitou. To fikaně maskované křikem o vylepšování té staré, prý vším možným špatným prolezlé demokracie. A její náhradou prý tou novou lepší, protože liberální demokracií.

Která se jasně vidí v podobě centrálně řízeného, direktivně přerozdělovacího státu. V které úzká, rádoby intektuální elita musí řídit a napravovat tu dolní masu, která by se bez toho ze zhora nařizování a kontrolování ve všemožných špatnostech utopila.
To přes aktuálně módní a ten prý vyspělejší Západ víc a víc ovládající neomarx-progres ideologii s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím. Průhledně přesouvající kompetence, svobody a finace nízko a středně příjmové většinové masy do rukou úzkého, elitářského korporátu socpolitiků, velkobyzynsu a aktivistických kazatelů jediné přípustné pravdy.

Což by mělo každému, byť jen obecně dějin znalému jedinci, v hlavě rozblikat varovná světla - protože o definici fašismu jasně jde. Ne však u echtes profesora politologie Fialy. Aby ne, ten na zamlčování tohoto faktu postavil svou politickou kariéru.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
6. ledna 2024 • 09:06
Z nejhoršího budeme, až se nám podaří zbavit se současné neschopné a ulhané vlády.
Pavel Maleček
7. ledna 2024 • 08:24
@RASPUTIN ... zvláště pak, když se opět schoulíme do moudré, laskavé a ochranářské náruče ruského lidu ... z kterého se vyklube ruský medvěd s nenasytnou tlamou a krvavými drápy...

Pravda ta nabídka z druhé, bruselské strany o moc líp nevypadá, zvláště když je neoddělitelná od kvílení muezína ...
viktor viktor
8. ledna 2024 • 08:53
@Pavel Maleček Nezkoušejte tu dělat propagandu jak za socialismu . Zbavit se současné rudo/zelené, prolhané vlády, s nefungující ekonomikou ,neznamená příklon k Rusku. Naopak fungující ekonomika a schopní politici budou zárukou rozvíjející se demokracie.
Avatar - epr3}
epr3
5. ledna 2024 • 20:00
Idiotským tlakem na rušení stabilních zdrojů energie a ještě blbějším na stavby dalších a dalších občasných zdrojů energie nejenom, že nezvládne ty ceny, ale dovede naši energetiku do stavu, kdy stálá dodávka energie nebude vůbec samozřejmostí, ale nezaplatitelným luxusem.
Přes všechny akademické tituly, jimiž mají obklíčená jména, je Pětikolka jen partou nesvéprávných blbečků, kteří při fyzice na základce nedávali pozor.
viktor viktor
6. ledna 2024 • 11:08
@epr3 …Ale mají VUML a přes něj vidí ty krásné zitřky při svíčkách 🤪
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
5. ledna 2024 • 19:23
A v této zemi je snad někdo, mimo menšinových podporovatelů vlády, kdo si myslí, že to vláda zvládne ?