Komentáře

Zpět na článek

Martin Bartkovský: Na střelbu jsme nebyli připraveni. Zlo a strach ale nesmějí ve společnosti zvítězit

14 komentářů

Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
4. ledna 2024 • 16:45
Pokud nás překvapuje standardní vývoj chování společnosti v demokracii, tak opravdu nejsme připraveni. A přitom je při sledování vyspělé USA demokracie zřejmé, že hromadné vraždy jsou průvodním jevem demokracie.
Frank51482
4. ledna 2024 • 11:28
Tak Bartkovský potřebuje manuál, jak o střelbě psát? To se mi snad jen zdá. A co takhle psát pravdu a po pravdě pátrat?
Saša Krach
4. ledna 2024 • 11:03
To co se stalo jde velmi těžce ovlivnit...Ale poučení a okopírování bezpečnosti je ..Nabízí se USA...Británie.
Také zasahující jednotky by měli mít v kufru auta jednu odstřelovací pušku..A co se nemělo stát...Studenti vybíhali z budovy a střelec byl na střeše...pokud to tak bylo,,,tak to se už nesmí opakovat...
Pavel Maleček
4. ledna 2024 • 11:02
No překvapení, zděšení a pak mnohadenní žal zasáhl hlavně od života odtržené pražské rádoby intelektuály, ty fakultní a z redakcí progresivistických médií především. Ty, co žijí reálné životy a bez ideologického oparu sledují to, co se děje na univerzitách toho prý vyspělejšího - liberálnějšího Západu, zejména v USA, to nepřekvapilo. Byť s hlubokou pietou vůči těm, které tento čin zasáhl, realisticky konstatovali - tak už je to taky tady.

Když totiž systém či instituci ovládne destrukce všeho, co díky zkušenostem předků moudře reguluje běsy v nás, a to ještě ve jménu agresivní, jedno jaké ideologie, tu vnucující povinné dobro a rovnost nevyjímaje, tak se takovéto hrůzy začnou dít přímo zákonitě.

Prostě na české univerzity dorazilo to, co v USA už mezi válkami nastartovali nacisty z Německa vypuzení (ne vyvraždění protože Hitler pochopil jejich pro demokracii destrukční potenciál) socialističtí intektuálové frankfurtské školy. Kterým došlo, že v zájmu svého totalitně socialistického vládnutí demokratickou společnost nerozloží přes revoluční radikalizaci dělnické třídy. A rozhodli se, že to udělají jejím pomalý rozkladem přes jako vylepšování "obyčejné" demokracie prý liberalizací, tedy extrémně destrukčním uplatňováním jejích základů, hlavně rovnosti a svobody a ochrany menšin.

S tím ovšem oslabili až zničili demokratické regulace, blokující emoční extrémismus. A to začalo produkovat ty, co si jako způsob upozorňování na všemožné, dle nich málo či pomalu řešené společenské špatnosti vybrali masové vraždění. Tam kde to dle nich zapůsobí nejvíc. Tedy na univerzitách, zvláště těch humanitních.

No a tohle už dorazilo nejen na ten vyspělejší, neomarx-progresivnější bruselský západ, ale už i do Prahy ...díky komupak?! A tomu bezpečnostní rámy či zákaz nošení baťohů nezabrání ...
Richard Šebesta
4. ledna 2024 • 10:21
Pan redaktor Bartkovský je zcela mimo realitu. Není to přece první případ hromadného vraždění nevinných lidí psychicky narušeným vrahem. Jen připomenu Uherský Brod rok 2012 v restauraci 8 mrtvých mimo vraha,vraždil legální drženou zbraní. Ostrava-Poruba rok 2019 mimochodem pane Bartkovský rovněž před Vánoci někdy okolo 10.12.. Tehdy vrah zabil 7 lidí ,pokud se nepletu ? Praha loňský rok byla jedinečná pouze počtem zabitých ale princip byl stejný , vraždili psychický narušeni vrazi legálně drženou zbraní. Navíc podle některých expertů právě v Praze policisté selhali tím,že na vraha nestříleli dříve a zdůvodňovali to tím,že byl daleko a měli obavy ať nezpůsobí nějaké další škody. K tomu jeden expert dodal tak ať nenosí zbraně když mají strach střílet. Přičemž podle něho rozptyl střel vzhledem k tomu kde střelec (vrah) stal nemohl způsobit škody na životech. Prostě realita je taková že žijeme v době kdy nikdy nevíme komu rupne v bedně a začne vraždit a tanečky vlády a policie vždy po vraždění jsou jen trapné a naoko pro publikum aby se neřeklo. Přitom konkrétní řešení aby se podobné věci neopakovaly nebo aspoň snížila možnost jejich opakování vláda a policie nepřinesou žádné. Třeba v podobě zákazu nošení střelných zbraní pro normální smrtelníky. Člověk může být 1000 x prověřen ale když nosí zbraň a najednou má problém jakýkoli menší i větší průser je na světě.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
4. ledna 2024 • 06:24
Zlo, strach, nenávist a lži jsou stavebním kamenem moderní demokracie. Každý, tedy i Bartkovský, kdo se snaží tyto stavební kameny odstranit, podkopává hodnoty a zásady naší demokracie.
Not like Somebody
4. ledna 2024 • 10:00
@RASPUTIN

Rasputin byl dobrý psycho a evidentně váš vzor, navíc ze všech příspěvků je vidět, že máte problémy se současnou formou společností
Dost nebezpečná kombinace, potom co jsme viděli nedávno, řekl bych ideální tip pro policejní dohled
Přiznávám, jde o dost autoritářské řešení ale to by vám jako nepříteli demokracie vadit nemuselo
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
5. ledna 2024 • 06:50
@Not like Somebody

No na jedné straně by mě mohl policejní dohled snad ochránit od lidí, kteří jiný názor považují za nepřátelský a mohou tak být nebezpeční svému okolí.
PUPAK02
4. ledna 2024 • 06:20
Vy novináři se honíte jen za senzací a je jedno, jestli je to výbuch sopky, nebo střelba do lidí. Omíláte to pořád dokola, jen abyste z tématu vyždímali co nejvíc. Samé spekulace a domněnky, fakta nula, hlavně že je bombastický titulek.
Ten strach šíříte hlavně vy, novináři. Covid vyvraždí populaci, atomová válka na spadnutí, není dne, abych neviděl podobný titulek. Všechno jen výmysly a spekulace na zastašování lidí, protože kdo se bojí, ten poslouchá.
Avatar - Pärkund Roservaal}
Pärkund Roservaal
4. ledna 2024 • 09:36
@PUPAK02 Novináři dělají to o čem vědí, že to jejich čtenáři ocení nejvíc 🤷🏻‍♂️ těžko jim můžete vyčítat, že chtějí z tématu vyždímat co nejvíc, vydělávat peníze je cílem každého podnikání 😎 supermarkety taky nabízejí to co se prodává nejvíc a ne co je nejzdravější, je to zákazník (v tomhle případě čtenář) kdo vytváří poptávku😉 až se budou lidé zajímat o pozitivní události, budou se novináři honit za nimi, na to to ale upřímně moc nevypadá 🫠
Richard Šebesta
4. ledna 2024 • 09:54
@Pärkund Roservaal souhlas,ale novináři by měli mít kodex a to znamená nelhat. Pod pojmem nelhat rozumím i to že budou říkat celou pravdu a ne jen to co se jim hodí a to co nikoli tak jednoduše zamlčí.
Avatar - Pärkund Roservaal}
Pärkund Roservaal
4. ledna 2024 • 10:13
@Richard Šebesta Kodex je pro novináře, bulvár žádné kodexy pravdy nemá 🤷🏻‍♂️ ty by stály v cestě kodexu klicku 😎 myslím, že se tu nikdo ani nesnaží předstírat, že jde o informativní žurnalistiku, už ten výběr témat a autorů svědčí o tom, že jde hlavně o zábavu 🫠
Richard Šebesta
4. ledna 2024 • 10:25
@Pärkund Roservaal bulvár taky nepovažuji za novináře ale za žumpu, jež se honí v zájmu byznysu za senzaci bez ohledu na etiku.
Avatar - Pärkund Roservaal}
Pärkund Roservaal
4. ledna 2024 • 11:24
@Richard Šebesta Reflex Co jiného je Reflex provozovaný vydavatelem spolu s dalšími bulváry jako Blesk, Aha, Extra a pod. 🤷🏻‍♂️