Komentáře

Zpět na článek

Požehnání pro stejnopohlavní páry: Nenechme se ohlupovat řečmi o nutném pokroku

34 komentářů

Dariusz Jedrzejski
7. února 2024 • 15:34
Čtu a nevěřím tomu, co čtu… Až poslední věta “autor je kněz a teolog” mne donutila se podívat, kdo tohle vše “zplodil”… Opravdu Prof. Pospíšil? Od autora bych čekal lepší článek. Bez nesmyslných úletu, jízlivého jazyka, teologický vyvážený… atd. Od kněze a teologa bych očekával, že rozlišuje mezi svátosti, svátostinou a požehnáním, které nevyžaduje splnění žádných podmínek ze strany žádajících.
Jiří Němec
8. ledna 2024 • 20:23
Pokud je Bůh pastýř, tak by si ve stádu nenechal zmetky...
Gabriel Rytíř
30. prosince 2023 • 11:39
Je psáno: "Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, oba se dopustili ohavnosti; musejí zemřít, jejich krev padni na ně". Toto je Boží Verdikt nad "samcoložníky" - 3.Moj 20/13 (také 3.Moj 18/20). Bůh, který všechno stvořil Svým Slovem, toto ustanovil už V POČÁTKU - tedy na Věčnosti. Koncily, bully a prohlášení katolické ***, která roztáhne nohy jenom tomu, kdo zaplatí, jsou jen přizpůsobováním se satanovu světovému systému. Když se zamyslíme nad Ježíšovým: "Buď Vůle Tvá jako v Nebi tak i na Zemi", neměli by být všichni Nebešťané na vozíčku, když na něm sedí "Kristův náměstek" na Zemi? Jak je možné, že za 1700 let své existence tu nenastolili Boží Království, o kterém pořád mluví: Těch 220 válek a revolucí v "osvíceném" XX. století je nejlepším důkazem jejich filosofických keců, které nikoho k Bohu nepřivedly a nepřivedou. A jejich kněžské semináře vyprodukují víc satanových služebníků než komunistický VUML. Nakonec - Tiszo, Franco, Mussolini, Bierut, Ustaša, Adolf a další výtečníci byli katolíci jeden vedle druhého.
Tomáš Kostelecký
2. ledna 2024 • 13:46
Ubral jsi církvi víc jak 300 let a Adolf rozhodně nebyl katolík, páč pro něj katolíci smrděli židovinou, bambulo. Měl by ses trošku dovzdělat než začneš plácat blbosti, abys nevypadal jako trotl.@Gabriel Rytíř
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
30. prosince 2023 • 08:16
Je nutné si stejnopohlavníky hýčkat, jsou zvláštním úkazem přírody a měli by být společností chráněni. Pro zajištění jejich ochrany doporučuji, aby se na veřejnosti mohli pohybovat pouze s viditelně umístěnou plackou s nápisem "Úředně potvrzený homosexuál" . Tato úřední placka samozřejmě nebrání nošení jiných podobných placek podporujících např. Ukrajinu.
Jiří Toroň
30. prosince 2023 • 08:38
@RASPUTIN
To jste trefil docela přesně...
honza-dc
30. prosince 2023 • 10:51
@RASPUTIN a to jste vymyslel sám, nebo vám to poradil ras Putin?
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
30. prosince 2023 • 11:43
@honza-dc . A kdo radí tobě, dobrý cikán (dc) ?
Jiří Toroň
30. prosince 2023 • 08:11
‭‭Zjevení‬ ‭1:1‭-‬3‬ ‭B21‬‬
[1] Zjevení Ježíše Krista, které mu svěřil Bůh, aby ukázal svým služebníkům, co se musí brzy stát. Ukázal je skrze svého anděla, kterého poslal ke svému služebníku Janovi [2] a ten vydává svědectví o všem, co viděl – je to Boží slovo a svědectví Ježíše Krista. [3] Blaze tomu, kdo čte, i těm, kteří slyší slova tohoto proroctví a drží se toho, co je v něm napsáno. Ten čas je blízko.
Baboon
30. prosince 2023 • 08:06
Jak jsem již párkrát podotkla, jsem stará, ale mám (bohudík, nebo bohužel) paměť jak slon. Pan teolog ale jistě zapomněl, že církevní hodnostář neváhali žehnat zbraním, přestože jedno přikázání praví NEZABIJEŠ! Zapomíná, nebo nechce vědět, kolika sexuálních deliktů se kněží dopustili, ačkoli další přikázání praví NESESMILNÍŠ a NEPOŽÁDÁŠ ŽENY BLIŽNÍHO SVÉHO. Navíc je známo, že mezi duchovními je mnoho homosexuálů a hlavně i pedofilů.
Ono církvím jde dobře jediné. Kázat vodu a pít víno
Takže pane teologu, co si takhle nejdříve uklidit před vlastním prahem?
Frank51482
30. prosince 2023 • 08:17
@Baboon Kdyby jenom to, ale jeden z papežů /Josepf Ratzinger/ byl dokonce členem organizace hitlerjugend. Takže černo***níci samimají toho másla na hlavách opravdu dost.
Jiří Toroň
30. prosince 2023 • 08:35
@Baboon
Je to hezké, že máte paměť a citujete tzv. desatero... Jenže nejdůležitější před PánemBohem je ten váš dobře umetený práh. To mějte vždy a především na mysli!
Baboon
30. prosince 2023 • 12:18
@Jiří Toroň já ho mám, církve ne.
Jaroslav Cimrman
30. prosince 2023 • 06:30
Tak tenhle to má slušně vybrakovaný - jen co je pravda 🤦🏻‍♂️ Kdyby Bůh nechtěl, žádní neheterosexualové by neexistovali. A svědomí a vlastní rozum nám dal proto, aby nás nemohl jen tak někdo oblbnout nějakou zfalšovanou knížkou. Ale on Bůh nakonec potrestá hlavně ty, co si ho furt berou do huby!
PUPAK02
30. prosince 2023 • 04:12
Co mají chudáci dělat, když zjistili, že Bůh je buzna.
simeklubor
30. prosince 2023 • 01:10
Autor jaksi opominul, či snad nepochopil, že to byli právě ti "obhájci trvalosti a identity vlastního křesťanského společenství", kteří dotáhli ony úctyhodné mučedníky až na hořící hranici. Hezky si poslední větou podřízl větev, na kterou svůj zabedněný článeček posadil.;)
Bruno Ferari
29. prosince 2023 • 22:24
Mse za vraha je OK, ale pozehnat dvema holkam do zivota se ekluje? Inu sluzba bliznimu v praxi.
honza-dc
29. prosince 2023 • 21:09
Přiznávám se že pisatele neznám a ani za těch pár kliků mi nestojí zjištění co je zač. Už jeho argumentační faul se Stalinem je jak od Zemana. A jestli proti něčemu stojí tak kultůrně vyspělé země jako je Polsko, ta evropská veze Afghánistánu, katolíci v Africe nebo pravoslavní co jsou ochotní požehnat jadernou hlavici, tak je to pro mě spíš argument proč být pro. Jsem rád že má u nás tahle sekta marginální vliv.
Štěpán Kohout
29. prosince 2023 • 20:12
Takovy text jsem od autora necekal, vskutku - palec nahoru! Ale ta deklarace je tak zoufalá, ze jiný postoj k ni zkratka zaujmout nelze. Je pozoruhodne, ze ten latinskoamericky loyolitsky komunista s tim prisel ve chvili, kdy se na stejne otazce ocividne stepi svetove anglikanske spolecenstvi. Jaka dablova lest postavila toho cloveka na jeho misto, to bych rad vedel s jistotou.
Jiří Gutman
29. prosince 2023 • 21:10
@Štěpán Kohout To jste to dopracovali katolíci, místo lásky k bližnímu už prohlásíte svého papeže za nástroj ďábla . Přide nové schizma?
Jiří Gutman
29. prosince 2023 • 18:44
Kde bere ten flanďák drzost, montovat se jiným lidem do života. Argumentace Ohmovým zákonem opravdu pobavila, to už je začali učit na semináři?
Starejte se o svůj celibát, my se taky nezajímáme, jestli autor masturbuje pravou nebo levou rukou!
pinkkk
29. prosince 2023 • 19:44
@Jiří Gutman Jste naprostý magor. Církev se nemontuje do života těch lidí, ale oni (ony) se montují do církve. Ať si žijí, jak chtějí, ale ať tu církev z toho vypustí? Copak jim na to souložení nějak potřebují papíry od církve?
Jiří Gutman
29. prosince 2023 • 21:46
@pinkkk Magor bych byl, kdybych patřil k té katolické sektě, ve které si někteří začnou prohlašovat svého papeže za nástroj ďábla.
Uživatel_5440965
29. prosince 2023 • 17:42
Od každého věc jak chce žít život, nikomu neškodí tak o co jde. Mě je těch lidí líto,nikdo si nevolí kdy kde a jaký se narodí
pinkkk
29. prosince 2023 • 16:47
Proč ti lidé, kteří chtějí žít v neherosexuálním svazku do toho tahají církev? At se obrátí na stát, který to uzákoní a bude pokoj? Já sám jsem ThMgr, ale mně to připadá, jako když ortodoxní žid bude požadovat, aby byl uznávám v židovské obci ortodoxním židem, třeba i rabínem, ale zároveň mohl mít v sobotu knedlo vepřo zelo. Tak jedno, nebo druhé.
Jiří Gutman
29. prosince 2023 • 18:46
@pinkkk Naopak, církev se do toho montuje sama, aby vyvolala dojem, že do toho může mluvit.
pinkkk
29. prosince 2023 • 19:27
@Jiří Gutman Nesmysl, ti lidé chtějí a chtějí si vynutit něco na té církvi. Ale proč? Co je církvi do toho? Ať si žijí jak chtějí, třeba 2+1, ale ať od církve nic nechtějí! Chyba není na straně církve, ale jen a jen na nich!
Jiří Gutman
29. prosince 2023 • 21:40
@pinkkk Je to klasický případ "vrtěti psem". Katolíci vytvoří pseudoproblém o kterém začnou hlasitě diskutovat, místo aby řešili celibát kněží, aby jim sex nelezl na mozek. Tak schválně, je víc homosexuálů, co by chtěli církevní sňatek, nebo pedofilních kněží?
Ales Chocholousek
29. prosince 2023 • 16:31
Mame pohadkovou knizku Tanach. Pak jeden zid pred cca 2020 lety zalozil sektu a docela se ujala (zasluhou prace 12 jeho nasledovniku). Dalo by se rici, ze vysledkem prace tech 12 partaku tesare co hlasal novou viru, je novy zakon. Novy zakon udelal z JHVH co se s tim nemazal, boha lidumila (jeste ho roztrojili ) zavedl nový ve poradky pro stoupence one sekty. Mno pak se sekta prosadila jako statni nabozestvi rise co tenkrat ovladala svet a docela se ji darilo. Samozrejme ji zacaly sefovat oportuniste kterym slo jako lidem vzdy o penize a hlavne moc. Takze se ta sekta delila na dalsi odnoze, kdyz cast nesouhlasila s tim co jeji sefove prohlasili za nove poradky, co do noveho zakona vybirali spisy, ktere se jim libili a jine postavili mimo verouku. Take oblibou byl boj i petrovu zidli, takze obcas na ni sedeli dva . No take se venovali hobby jako masove vrazdeni, pronasledovani a pak prisla do obliby v te sekte treba i pedofilie a homosexualita. Vskutku vybrany spolek co ma moralni pravo neco nekomu kazat. Taky jsem chvilku chodil do seminare, pac me historie nabozenstvich zajima.
Květa Korchová
29. prosince 2023 • 16:28
Příroda něco pokazila, ale člověk to nenapraví žádným zákonem!
Ales Chocholousek
29. prosince 2023 • 16:34
Priroda si hleda evolucni cesty, obcas se ji neco nepovede, treba slusny prusvih byla posledni vyvojova vetev primatu, co si dnes rikaji clovek a prirode davaji slusne na ***.
Avatar - epr3}
epr3
29. prosince 2023 • 18:13
@Ales Chocholousek Příroda si stejnopohlavními páry ví rady už od samého začátku, protože ví, že je to něco, co se jí nepovedlo. Stejnopohlavní páry(zvířat) jednoduše sejdou věkem, aniž by zanechaly potomstvo. Stejně by to měli dělat i lidé.
Ales Chocholousek
29. prosince 2023 • 19:15
@epr3 Coz lide delaji, neb stejne pohlavi potomstvo navdory vedeckemu poktoku nesplodi.
Avatar - epr3}
epr3
29. prosince 2023 • 19:36
@Ales Chocholousek Ne tak úplně. Právě tím manželstvím zrovnoprávňují svůj vztah s heterosexuálními páry a děti třeba adoptují. Zpravidla se o ně i dobře starají, ale těm dětem chybí úplný příklad muže a ženy žijících v páru, a to si myslím, že není dobře.