Kultura

Zpět na článek

Akční scény a nečekané zvraty. Vánoční pohádka Klíč svatého Petra je Mission: Impossible na Zvíkově

12 komentářů

Saša Krach
25. prosince 2023 • 13:58
A na konec....Nejlepší české pohádky velmi málo hledali nějaké spojení s dneškem.Pokud ano..Tak to vyznělo pravdivě s napětím a velkým humorem...ovšem to nikdy nenarušuje pohádkový příběh...
Saša Krach
25. prosince 2023 • 13:46
Také jsem viděl....Co mně napadlo, dobrý námět, ovšem vše bylo tak nějak nedos­tateč­né..­..po­hádce aby byla dobrá musíte věřit, spojit se s postavami a fandit­....­.Napě­tí,,,A zde ,,,no nic,,,A pokud v pohádce kňučí král....Okamžitě od toho...Poslední dobou je to až uchýlila..Škoda...
Jaroslav Heřman
25. prosince 2023 • 18:15
@Saša Krach Bohuzel, pan Narozny jiz nic kloudneho ze sebe nevypoti. Sislanim a fnukanim je odpudivy. Po vytraveni vecere a nejakem casovem odstupu bude tato pohadka patrit asi k lepsimu prumeru, snad.
giorgio287
25. prosince 2023 • 12:35
Pro dnešní dobu typické. Oslava zlodějů, lhářů a podvodníků a svatý Petr s fousisky žlutými od hulení.

Hezké svátky vánoční všem i bez takovýchto pohádek.
PUPAK02
25. prosince 2023 • 10:08
Ty dnešní pohádky bych se bál vůbec pustit. Představa jak lesbická sufražetka s korunkou na hlavě řeší genderové problémy s dvojicí napomádovaných buzniček by mě dlouho strašila ve spaní. Deviantní kultura už není pro normálné lidi. Musíme se jen modlit, aby nám ty staré filmy, které měly nějaký obsah a kde hráli normální herci, nezakázali. To pak bude totálně v prd-eli.
reproman
25. prosince 2023 • 15:51
@PUPAK02 Já jsem se nekoukal. Tam bylo fakt něco takovýho?
PUPAK02
25. prosince 2023 • 17:22
@reproman
ne, neviděl jsem to. TV neprovozuji více než 20 let, ale současný trend, že devianti musí být zastoupeni v každém filmu, jehož hlavní náplní je vymývání mozků LGBT ideologií, nebo genderem, by mě od pokusu něco takového sledovat zaručeně odradilo. Pokud je to výjimečně normální pohádka, pak se tvůrcům omlouvám, ale byl by to zázrak. Když jsem slyšel názory, že ty staré pohádky, kde princezna čeká na svého prince, je třeba zakázat, protože obsahují ty nebezpečné stereotypy, nebyl jsem překvapen. Buzoland je za dveřmi.
reproman
26. prosince 2023 • 06:07
@PUPAK02 Tak proč generalizujete? Vždyť v téhle konkrétní pohádce vůbec nic takového nebylo, co jsem tak sesbíral.
Vladimír Veselý
25. prosince 2023 • 07:59
Nic moc.
Pavel Maleček
25. prosince 2023 • 07:09
No ono by možná chtělo definovat to, co je od české, ke všemu vánoční pohádky očekáváno. Zváště kdy je mozek plně zaměstnán zpracováním toho, co v té chvíli má průměrný tv divák v žaludku a proto tělu velí usnout. Co vlastně spojuje ty úspěšné, lidmi milované české tv-filmové pohádky? Snad lidskost, moudrost či laskavý humor, stojící na chytré myšlence, ne jen na pitvoření či zesměšňování.
Čehož v tomto počinu bylo jak šafránu. Spíš šlo o dnes ve filmové branži vše ovládající mix rádoby hollywoodské akčnosti a povinného gender progres zglajchšlachtování až převracení společenských rolí. A "humor" - snad jen v tom slaboduchém pitvoření.
V čemž bohužel vynikali i jinak ctihodní herci Nárožný s Remundovou (u ní jen herecky slabý odvar vůči stejné roli v Sedmi krkavcích). Děvče obsazené v roli princezny bude jednou bezesporu profesně skvělé, zatím zaujímá hlavně až eskamotérským lámáním obočí. Což předvádí i v reklamní výplňovce zvané Ulice, když tamní standard zde nevylepšila. A ostaní ... kulantně řečeno mlha ... pravda nevadící ani neubližující.
A tak se naše početná od 4. do 85. vánoční sešlost většinově odtrhla od dál blikající obrazovky a věnovala se tomu co k Vánocům patří - radostnému povídání si. Byl-li v tomto účel onoho tv díla, tak ano byl splněn.
Ringhofer
25. prosince 2023 • 10:56
@Pavel Maleček ... a vy sami, 4÷85, patříte mezi průměrné diváky, jejichž mozek byl včera večer plně zaměstnán zpracováním toho, co jste v té chvíli měli v žaludku?
Dílko Klíč svatého Petra jsem viděl, celé a docela dobře jsem se bavil. Jen bych jej nenazval štědrovečerní pohádkou. A protože jsem se od blikající obrazovky neodvrátil, mohu napsat, že si myslím, že jej recenze hodnotí výstižně.
Pavel Maleček
26. prosince 2023 • 06:46
@Ringhofer ... ano a k tomu 4 -85 průmru se hrdě hlásíme. I s tím nešvarem, že máme tv jako kulisu puštěnou s nadějí (která k Vánocům patří víc než cokoliv jiného), že nás z obrazovky zasáhne něco ... no netřeba nadpozemského, ale aspoň nadprůměrného. Ovšem ani ne tak akčně progres dějového jako lidsky staro mazlícího.
Viz v tomto dnešními modernisty nedosažitelná Vesnička má středisková ... ta by právě pro tohle, jak vzácný šafrán, měla být reprízována jen jednou v roce. A to právě v tento víc duc*** tajemný než štědrý večer.