Rozhovory

Zpět na článek

Buchert: Pivo bude brzy za sto korun. Ubývá hospod i zákazníků, pořád jsme ale národ pivařů

62 komentářů

Frantisek Zemek
Od zákazu kůření sem v zimě v hospodě nebyl, nezájem - a pivo )))))
Radegast 12° 50 litrů = 100(0,5)-125(0,4) / 2 380 Kč = 24-20,- za žejdlík
a za 70-80,-
Tvl. český hospodský vás natahuje víc jak německý kaufland ))))))
Víte co a kam si to možete.....
Zdenek1313
Soudruhu, pivo je jen jeden z nápojů. Ale lopaty ho pít neprestanou, takže stát si přijde na své. A tom to všechno je. Okrást otroky.kteri jsou majetkem a sociálních "idiotu".
Milan Stejskal
Hospody, které svoji existenci zákazníkům dostatečně zdůvodnili nemají problém.
Dalším aspektem je úvaha zákazníků, jestli svoji hospodu podpoří svojí pravidelnou útratou.
Miloslav Podhola
Větší mnozstvi piva denně škodí zdraví. Větší množství vína také, v obou je zrádný alkohol, proto Fialová vláda nabádá národ, aby pil vino, které "nezdanila".
Šikula Zbyněk
Tak si budu vařit doma. Není to tak složité. Nebo pivo bude za stovku a já nevstanu pod 1000kč na hodinu. Nějak bude pořád nestrašte víte prd.
Miloslav Podhola
@Šikula Zbyněk
Nevstávají všichni za tisícovku, někteří živí i děti
stoura
@Šikula Zbyněk I když jste šikula, kdepak Vám dají 1000kč /hod. To byste musel do parlamentu(senátu) a to je říše snů.
giorgio287
Nevím jak kde, ale v naší hospůdce je Kozel 11 za 35 a Plzeň za 46 korun. A to hospodský není plátce DPH, takže to máme s "parádní" sazbou 21%. A jde to.

Pokud by bylo pivo za stovku, na vsi by na něj nikdo nešel. Koupili by si ho jedině zpitomělí pražáci, věřící na manželství bukvic, blbosti o globálním oteplování, dementní Gretě a blahodárnému eurosocialismu, kteří nebyli nikdy v životě v práci a živí je sosání veřejných prachů pomocí ziskovek typu evropské hodnoty a člověk v plísni.

Takže si myslím, že to se nikdy nestane. To by pivovary mohly zavřít a Japonci a Germáni, kterým největší pivovary patří, by nevydělávali a neměli za své pivo naše prachy. A jelikož jim o nic jiného nejde, pivo nejspíš bude v dostupné cenové hladině - pokud hospodský není zloděj a nechce cenou odhánět hosty.
Avatar - PetrSP7
PetrSP7
@giorgio287 Kozel 11⁰🤮 bych si nedal ani za 3,50 Kč, ale každého volba...🙄
Ceny neřeším, i když jsem v důchodu. Taky ale nemusím dát 15 kousků za večer...👎
giorgio287
§@PetrSP7
Jasně. Seď doma, hlavně nezajdi se susedy na kus řeči. Lidskou komunikaci je třeba zničit. Soudruh vlastizrádce Fialenko z tebe musí mít radost.

Heil Fiala. Heil Eurosojuz!
Avatar - PetrSP7
PetrSP7
@giorgio287 Ty seš ubožák, asi nechápeš psaný text... já dám klidně za pivo i stovku, ale ne za patok z Velkých Popovic z podřadných surovin (měl jsem na čepu celkem 740 různých piv, snad o tom něco vím...😜)... Komunikaci tudíž nezanedbávám, ne však s "mudrci", kteří nenávidí celý náš svět... 🙄
Možná se tvůj zrak stáčí na Východ, já dávám přednost EU i s jejími chybami. Zbytek mouder🤮 raději nekomentuji, mohli by mi to smazat...
Paul Rectory
@PetrSP7 Pokud máte opravdu takovou zkušenost z točenými pivem, musíte ale uznat, že ještě před takovými 15-20 lety byl kozel špička. Od té doby, co ho vzal pod křídla PU to jde od deseti k nule! Sám se kozla také dnes nedotknu i když jsem ho měl hodně oblíbený.
Uživatel_5708748
@giorgio287 Vyplodit tohle,na to musí být IQ přes 50,ale ne o moc.
viktor viktor
@Uživatel_5708748 …Takže IQ asi jako agent Pávek ?
viktor viktor
@giorgio287 KOZEL 11 ? Tak u vás je Kozel levnější, protože Fiala je v postatě Kozel zahradníkem a jeho to nic nestojí. Ještě svých 300 000 KČ/ měs. za to ničení české zahrádky dostane. A on je pak signalista, Kozel Fiala celkem spokojený.
Uživatel_5318603
@giorgio287 Koukám, že ty pražáky máte dokonale zmáknuté. Nejste náhodou také jeden z nich? 🤭
Saša Krach
No ..já si myslím.... Češi se ze zoufalství propijí na prvé místo..A s tim páni počítají.
😝😂😂😂😂
Paul Rectory
@Saša Krach Dobré pivo v lahvích či plechovce se dá koupit do dvacky. To jenom točené roste do výšin.
Josef Šátava
Vždyť už dneska máme na poměr ke mzdám pivo dražší než němci a rakušáci, se kterýma se poměřujem. Čeho vlastně výrobci a prodejci u nás chtějí dosáhnout?
tempter
@Josef Šátava Vyšší produktivity práce.
Richard Šebesta
@tempter Promluvila hlava pomazaná,ale samé bludy !
tempter
@Richard Šebesta Chápu Cyrdo, že těmto slovům jako člověk, který nikdy nepracoval a pouze coby oddaný lokaj sloužil socialistické vlasti, opravdu rozumět nemůžeš.
viktor viktor
@tempter Tempter ty jsi sem spadnul přímo z buňky Hradu od soudruha Pávka ?
tempter
@viktor viktor Promluvil další z Šebestových profilů, který nikdy nespí. Aspoň, že v úrovni "logiky" a hlouposti drží pořád lajnu.
Avatar - PetrSP7
PetrSP7
@viktor viktor Viki, tobě se o "Pávkovi" snad zdají i vlhké sny...🙄
viktor viktor
@PetrSP7…Podle sebe soudím tebe ? A netykejte mi soudruhu. Nejsme tu na Hradě mezi soudruhy.
Josef Šátava
Jako vtip dobrý
Vladimír Veselý
Prosím o upřesnění termínu "brzy". Děkuji.
simeklubor
Zrovna v těchto týdnech si čtu tištěná vydání RX stará zhruba rok a půl až dva. Opakuje se stále týž zážitek: Novináři jako poslové apokalypsy. Politolog vedle ekonomického redaktora se předhánějí v malování čertů na zeď, ve věštění toho, jak zmrzneme, nebude co nalít do nádrže, ekonomika se zhroutí a hladoví nezaměstnaní budou v mraze chcípat na ulici. Nebude plyn, nebude ropa, nebude nic (zřejmě přípravná palba pro budoucí odprošení ďádušky Vovy, až tu nebohou Ukrajinu svou zbabělostí, pohodlností a sobectvím necháme konečně padnout na hubu?). To vše vždy začíná téměř pravidelně odpudivý úvodník antivaxera Stoniše, který se evidentně cítí být jakousi soft verzí Donalda Trumpa. Zaplať pánbu, že je pryč. Leč pods*** zůstává (a jediné, co vás může uklidnit, je fakt že v tom nejste sami) - zveličování všeho negativního a strašení temnou budoucností, to je ta hlavní esence prodejnosti žurnalistiky. Za stovku už měl být podle vás "analytiků" litr nafty, benzinu, čtvrtka másla a já nevím co ještě. Nejen že ani taková cena oněch produktů by nebyla žádnou katastrofou, protože v porovnání s příjmy by jenom odpovídala životní úrovni husákovského socialismu, ale hlavně žádná z vašich apokalyptických vizí se nikdy nenaplnila. Těžko se bránit vzpomínkám na Baťu a jeho popis tzv. "ekonomických" krizí a jejich podstaty. Krize v naší zemi byly vždy živeny hlavně hysterií v médiích, na kterou tak ráda naskakuje hysterie "lidu" - a ta už pak má moc skutečnou krizi rozpoutat. Rádi vzpomínáme na "strašlivé" ekonomické propady po r. 1997 a po r. 2008 či 2009. Navykli jsme si je nazývat ekonomickou krizí. Jenže - tuhle jsem to potřeboval - stačí se podívat na graf vývoje reálné průměrné mzdy, očištěné o inflaci za celé to porevoluční období. Člověk by na takovém grafu očekával v oněch krizových letech nějaké dramatické propady, které by viděl i bez brejlí. No... je fakt úsměvné, čemu všemu jsme se naučili říkat "krize". A co všechno jsme si navykli chtít po státu místo po sobě samých.
simeklubor
@simeklubor Vyhvězdičkované slovo je "pods***". Měli byste si toho cenzorního robota nějak líp nastavit; časopisu, který bojuje za konzervativní hodnoty svobody a trhu bez přívlastků dělá docela ostudu .
simeklubor
p o d s t a t a (OMG!!!!!)
tempter
@simeklubor Souhlas, život v permanentní krizi je peklo, bohužel vzhledem k sebebuzerační povaze našeho národa to nebude jinak. Jen je škoda, že přesto že se nám tu žije dost dobře (hlavně ekonomicky), nebýt tohoto negativního přístupu k životu, mohlo by se nám tu žít ještě lépe (nejen ekonomicky).
pablo41
A stovkový král je jasnovědec, nějaký Kovanda
ficus1
Postupně se vládám daří svými kroky vytvořit stát, ve kterým se nebude dát žít.
Vladimír Veselý
@ficus1 ceny netvoří vláda.
Richard Šebesta
@Vladimír Veselý Nejde jen o to pivo ale o všechno dohromady,vždyť oni dělají blbě všechno od zahraniční politiky až po domácí.
Josef Šátava
Vláda tvoří ceny energií, a energie tvoří ceny výrobků.
Richard Šebesta
@ficus1 Souhlas. Volby v říjnu 2024 je smetou ale co dál ? Pětikolku nechceme ale koho volit ? Snad se někdo najde,Burešova strana sice možná volby vyhraje ale na rozdíl od voleb na Slovensku nenajde asi partnera do koalice což pro Fica problém nebyl. Ale volby jsou zatím daleko uvidíme.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta sorry volby jsou v říjnu 2025
ficus1
@Richard Šebesta Stejnak to bez revoluce nedopadne jinak, ať tam přijde ten nebo ten. Ztrácím optimismus v jakékoli zlepšení života v tomto státě. Již leta dělám vše pro to, abych co nejméně přispíval do rozpočtu. Jezdím na svou elektriku, přestal jsem kouřit, piju zatím nedaněné víno, co nejvíc používám dešťovou vodu, chov slepic, nákup v cizině atd atd. Na to, aby si gauneři udělali další 3 ministerstva, a dalších 100 úředníků na nějaký dohled, už ani nevim na co to zas bude, na to přidávat nechci, a nebudu. Já mám tohodle státu plný zuby. Paralelní život je moje řešení, kdy toho po státu co nejméně chci, a taky co nejméně mu dávám. Žiji vlastně spokojeě, ať si to pivo prodávají třebas za tisícovku....
marita
@ficus1
Méně státu, více piva.
Helle2
Existuje ekonomický zákon, který nikdo nikdy nezmění : všechno má takovou cenu, za jakou si najde kupce. Ono bude krásné pivo za stovku, když budou prázdné hospody.
marita
Nevím koho většinově volí pivaři, ale úbytek hospod a zdražování začalo s EET, vyvrcholilo s lockdowny a pokračuje s inflací a drahými energiemi. Je to jak blbá pohádka o pivaři, který už nemá na čepované pivko v hospodě, smutně doma svírá jednoho lahváče, hudruje přitom na vládu a pak spáchá pivní sebevraždu, když to při volbách hodí Babišovi. Zbývá jen dodat, pivaři máte co jste chtěli a takhle to už zůstane. Pivní kultura v Česku končí. Nestojí za vámi ani poslanci z Plzeňska, jako za vinaři stojí poslanci z Moravy....
JanaBa
@Marta Hánová 😂🤣😂🤣. je to tak
lennon
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Frank51482
Pivo není důležité k životu. Občas si ho také dám, ale je mi úplně jedno, jestli zdražuje. Pokud uznám, že je to přespříliš, tak si ho zkrátka nedám. Horší je to s energiemi a potravinami. Hospody opravdu kvapem ubývají, ale daleko horší jsou krachy fabrik, kde jsou zaměstnány a navázány tisíce lidí. Sklárnu v Květné zapsali do UNESCA a za dva týden ukončila výrobu. Po 230 letech provozu. Přežila s světové války, ale nepřežila vládu fialového hnusu. O tom málokdo píše. To není asi pro pisálky zajímavé téma.
pinkkk
@Frank51482 Vy namotáte Fialu i do toho, že váš pes špatně štěká.
viktor viktor
@pinkkk …Jako Fiala Babiše …který už může i za 2. světovou 😜
Josef Šátava
Podniky zavírají díky drahým energiím. A to má na triku tahle vláda v čele s Fialou. To nemůžete popřít ať zavíráte oči jak chcete. Tahle vláda se těšila o kolik víc na daních díky drahým energiím vybere a zapoměla že díky drahým výrobkům lidi budou míň nakupovat.
pinkkk
@Josef Šátava Já nic nepopírám. Ale uvědomte si, kde a jaký je kořen zdražování elektřiny. Netvrďte mi, že to najednou a bezdůvodně spustila poslední vláda. Kdo umožnil existenci solárních baronů? Která vláda? Kdo v Německu zadělal na katastrofu s větrníkama a solárama? Když fouká, tak nevědí co s elektřinou, v noci když nefouká nakupují. A která vláda a za jakých podmínek se přidala k burze v Lipsku? Já žil na vesnici hodně dlouho a vím, jak ty kdysi hospody žily. Nicméně musím uznat, že malá vesnice toho hostinského neuživí. Lidi mají jiné zájmy, tancovačky, bály, dětské i dospělé zanikly a jak malá hospoda vydělá denně minimálně 2000 čistého? Za měsíc (+-20 dní) 40 tisíc. Z toho má platit nájem, elektřinu, teplo, uklízečku...?
stoura
@pinkkk Chcete říct, že ten fialový zločinec a jeho banda v tom nejede?
pinkkk
@stoura Já nic říkat nechci, jen upozorňuji na to, že na ten problém bylo zaděláno už dřív a tato vláda k tomu přišla jak slepý k houslím. Nicméně, rozhodně si nemyslím, že to je vláda geniů. Ale proč chtějí lidi, aby tato vláda, a pokud možno ihned, vyřešila průšvih s těmi ocelárnami na Ostravsku? Copak tato vláda to způsobila? Jeďte hodně dozadu a přemýšlejte, kde se stala chyba. Tahle vláda to vyřešit nemůže, to prostě nejde.
marita
@Frank51482
Sklárny si už zavíráním prošly i v minulosti a později znovu rozpálily pece. Firmy nekrachují víc než v minulosti, na trhu práce chybí 250 tisíc lidí, takže ani krach takového Agrofertu s 30-ti tisíci zaměstnanci by s nezaměstnaností nic neudělal. Spousta firem má rekordní zisky, zatímco spousta firem by bez dotací klekla. Spíše mě překvapuje, že po covidových lockdownech, firmy většinou zvládají i ceny energií. Lehké to není, ale snad se to stabilizuje. O firmy se neobávám, ty jsou poměrně flexibilní, ale stát za posledních 10 let ztuhnul a bojuje sám se sebou. Stačí se podívat, co všechno se během 10-ti let přilepilo na stavební zákon. Kolik novel má zákon o dani z příjmu? 300? Tohle je náš dlouhodobý problém, málo stavíme, moc dotujeme a máme nestabilní podnikatelské prostředí. Na současné vládě je i vidět snaha postavit to na nohy, ale státnímu aparátu se nechce, je to jako když po flámu nechce rozchodit opici a chce jen bezvládně vegetovat....
viktor viktor
@Marta Hánová …Chtělo by to ještě další, nová ministerstva ( už nyní jsou 3 navíc ), navýšení platů na Hradě a ve Strakovce , zvýšení cen energií, zvýšení inflace ( ať je CZ stále nejvýš) a snížení penzí…A u kostelů zavézt žebračenky…
marita
@viktor viktor
Platy se zvyšovaly všude a všem, včetně opozice, ale vy vidíte jen Hrad a Strakovku. A penze se nesnižovaly, zvyšovaly se jako nikdy předtím, přestaňte si lhát. Důchodci na inflaci doplácí nejmíň. Společnost nejsou jen důchodci, jsou tu taky rodiny s dětmi, pracující... Poměrně dost cestuji a poznávací zájezdy nad 50 tisíc korun jsou plné důchodců. Kdy jste se takhle měli? V socialismu? O dovolené chudá dovolená ROH na Mácháči nebo dřina na chalupě, tak už přestaňte brečet. Nejsem nepřející, naopak, ale nejste tady sami.
viktor viktor
@viktor viktor …ale soudruzi na Hradě a narcisové ve Strakovce si myslií, že jsou tu sami a tak na sebe myslí. Nedělejte, že to nevidíte !
pablo41
@viktor viktor A žebrat jen v březnu a v dubnu a až bude na Chorvatsku, tak dost ! viktore viktore ......
stoura
@viktor viktor to už tady je ta nová ministerstva ,fůra zaměstnaných příbuznýsh a známých. Platy už si ve strakovce přidali vloni, kostely žebračenky nepotřebují, faráři a vůbec šmejdi v sutanách jsou placení státem!
viktor viktor
@Marta Hánová Koukám, že vysoké důchody mají především přisluhovači socialismu ( StBáci, vojáci, funkcionáři apd. ) a disidenti demonstrují za důstojné důchody. Chybí jim roky z kriminálů, emigrace, kotelen apd. To soudruh agent Pávek a podobná rudá verbeš nezná. Profitovali za Husáka a profitují i nyní. To je realita Fialovců, paní Hánová.
simeklubor
@Frank51482 Firmy nekrachují kvůli Fialovi (dokonce obvykle ani kvůli Babišovi ne, nejedná-li se o agrofertí nepřátelské převzetí ;) ), ale kvůli debilním rozhodnutím svého vedení. Je dobré se vždy zajímat o podstatu problému, ne o novinové titulky. Huť Liberty je naprosto čítankovým případem selhání vedení, například. U skláren je to stejné - buď dokážu vyrábět produkci, o kterou je zájem i za tržní cenu se započítanými veškerými náklady na výrobu, nebo tu výrobu musím zefektivnit, a nebo změnit produkt, abych zůstal na trhu. Foukané sklo je krásné, má jednu malou nevýhodu - nikdo je nepotřebuje a nekupuje, svoje zákazníky si hledá opravdu těžko. V optice 3. tisíciletí se bohužel jedná o výrobu uměleckých předmětů, nikoli předmětů denní spotřeby s širokou zákaznickou základnou. Kolik výrobků z Květné máte doma a jak často jste nakupoval, byste svou oblíbenou sklárnu držel při životě?
Josef Šátava
Kolik firem nebo podniků jsi ,,odborníku " vedl? Podnikal jsi někdy?
pablo41
Šátavo je jedno kolik podniků vedl,