Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Advent by měl být dobou rozjímání a dobročinnosti. Pokusme se užít si klidu

2 komentářů

viktor viktor
12. prosince 2023 • 09:13
S J
Havlíkem, agentem StB to bude jistě boží…
Pavel Maleček
12. prosince 2023 • 07:07
Opět Havlíkovo morální sprchování. Pak ovšem nemůže napsat o tom, že celé tohle adventně-vánoční dobro-moralizování stojí na sprosté krádeži a manipulaci. Když vynálezci těch prý oproti starému pohanství (mnohobožských) prý lepších, protože monoteistických (jeden Bůh) náboženství, pohanům sebrali a zneužili jejich svátky i náboženská místa.

A to nejen Advent a Vánoce, které byly u pohanů spojeny s kultem oslavy slunovratu. Který je 21.12., což pohané zjistili přes prodlužování stínu až 24.12. Tedy v datu, kdy se napotvoru narodil syn Boha, co nás ke spáse dovede.

Něco podobného se odehrává i dnes, když vyznavači té prý lepší, protože liberální demokracie tvrdí, že tu starou, obyčejnou demokracii vylepšují, když ji ve skutečnosti s pomocí neomarx-progres ideologie likvidují a mění v socialistickou totalitu.
Přitom jsou i pro ni prý svaté základní kameny demokracie jako svoboda slova, kterou však drsně regulují - likvidují na jen projev odpovídající jejich ideologii. Viz vyhazování s neomarx-progresem a jeho multikulti, geder, LGBT či eko-klima ohlupováním nesouhlasících profesorů i studentů z univerzit, vědeckých komunit i jejich celospolečenská mediální (zatím) likvidace. To samé se odehrává i v politice a médiích, dokonce už i v byznysu a bankovnictví.

To s cílem demokracii, která jim brání v max. moci a zisků zlikvidovat a socialistickou totalitou ala Čína nahradit. A tak zas jak při likvidaci jednoho náboženství druhým ne o duši, ale o pozemskou moc a majetky jde.