Komentáře

Zpět na článek

Místo masa, jogurtů a zeleniny raději lahváče aneb Proč v loňském roce výrazně klesla spotřeba potravin

6 komentářů

milkymilky
7. prosince 2023 • 14:45
Kilogram rajčat za 250...
Pavel Maleček
7. prosince 2023 • 06:54
Spíš než ony statisticky zanedbatelné odchylky ve spotřebě potravin, mě zaujalo redaktorovo konstatování, že pracující lidé přestali obědvat v hospodách a začali si nosit jídlo z domova do kanceláře.

Jak vidno nejen tento redaktůrek, ale ani celá redakce REflexu netuší, že jsou ještě zaměstnání, které se nevykonávají v městských kancelářích, z nichž se na oběd odskakuje do pár kroků vzdálených hospod - pomalu i rychložravých.

Pražské rádoby intelektuální elitě jaksi uniká, že většina pracujících nevysedává v počítačů v městských kancelářích, ale tvrdě maká ve výrobních halách, překladištích, či dokonce venku. A to z většiny za tak mrzký peníz, že o stravování v hospodách se jim jen zdá.
Pravda někde jsou "závodní jídelny", zvětšiny však zaměstnanci v krátké pauze v šatnách či venkovních přístřešcích spolu s cigárkem narychlo hltají to, co si z domova přinesli. Když gumový rohlík se zafoliovaným levným salámem hlavní mňamkou jsou.
Tam by měli redaktůrci Reflexu zabloudit, to by byla do živého tnoucí reportáž. To by ovšem za omdlívání nad "moudry celebrit", uzavřeni ve své pražsko kancelářské bublině, museli o něčem takovém aspoň tušit.
Bruno Ferari
7. prosince 2023 • 07:46
@Pavel Maleček
Kdybyste cetl pozorne, vycwtl byste, ze se ro tykalo doby covidove, kdy byly restaurace zavrene.
Hulin No More
7. prosince 2023 • 01:31
chudák Krach; zhubnul o 32 kilo a jeho životní láska bureš zbohatla o 125 procent. Mám mu říct, že on ho nemiluje?
mamcarbk
6. prosince 2023 • 22:24
A nebude to spíš nákupy v zahraničí? Aby nakonec nevyšla čísla, že jsme rok 2023 byli na přísné dietě. Nemají soudruzi někde chybu????
Saša Krach
6. prosince 2023 • 21:53
Ona vám vláda určitě vysvětlí.....že to jinak ani nemůže být...A že vše dělá dobře....😝