Komentáře

Zpět na článek

Petr Sokol: Kdo bude novým členem EU. Může dojít i k návratu Velké Británie

3 komentáře

Pavel Maleček
Otázkou spíš je kdy se EU v stávající podobě byrokraticko-socialisticko-neomarx-progres zideologizovaného dinosaura rozpadne. Hodně napoví volby v příštím roce, dle mne se EU v dnešní podobě dalších voleb už nedožije.

Racionální by byl návrat k společenství obchodní, kulturní a bezpečnostní spolupráce, zbavené socialistické ideologizace, tedy i všemožných dotací.
giorgio287
Dávám (euro)bolševikovi rok, maximálně dva....

Eurosojuz se rozpadne dřív, než do toho spolku bláznů bude chtít někdo vstoupit.
Richard Šebesta
Je podle mne dost trapné nebo nevím jak jinak ohodnotit tuto iniciativu. Otázka kdo bude novým členem EU je v dnešní době nepatřičná. Je to v době kdy samotná EU má problémů tolik ,kdy neví který dřív řešit .Být referendum o EU u nás tak vůbec si nejsem jistý jak by dopadlo ? EU je byrokratický výsostně nedemokratický KOLOS určený k zániku podobně jako R-U nebo SSSR či RVHP. Je to jen otázka času. Nejtragičtější je,že mnozí představitelé různých zemí tvrdí,že EU uznávají že jí berou jako dobrou věc ale že se musí reformovat. Tvrdil to svého času jak Fiala náš premiér tak i staronový premiér Slovenska Fico mluvil v podobném duchu.Jenže žádná reforma se nekoná. Takže co dál ? Rozšířením o další země jako třeba Kosovo nebo Ukrajiny by navíc samotná EU popřela i své zásady.Ukrajina se svou korupci by se musela radikálně změnit navíc by musela skončit válka. Pokud jde o Kosovo tam to platí snad ještě víc než o Ukrajině,navíc v případě Kosova je to o to absurdnější,že některé státy samotné EU Kosovo dosud neuznaly jako samostatný stát ( např­.Slo­vensko­,Maďar­sko nebo Španělsko).