Komentáře

Zpět na článek

Jiří Štefek: Ekonomika na tom není tak špatně, jak straší opozice či odbory. Dokládá to i zlepšení ratingu

31 komentářů

Martin Tuhý
2. prosince 2023 • 04:44
Tyhle bláboly od ODS fanatiků mi připomínají vůdcův stan v dubnu 1945...snad vám jednou dojde, že jste OPĚT, jako pokaždé když vládnete naprosto zpustošili ČR, pravice je jak morová rána. Jsme sice prakticky ve všech důležitých statistikách nejhorší nebo mezi TOP 3, ale prý by mohlo být ještě hůř, tak pohoda, nevím úplně co horšího by se mohlo stát než vláda pravice, pád atomovky?
Petr Soukup
28. listopadu 2023 • 13:45
Pane Štefku, pokud chcete o něčem psát, měl byste být v obraze. Ty vaše plkybto je hrůza
Hulin No More
28. listopadu 2023 • 09:42
Štefek už delší dobu odvádí kvalitní práci. Není to malověrný sráč jako Bart a Adámek.
Saša Krach
28. listopadu 2023 • 09:51
@Hulin No More Asi máš rád med...a věř bez různorodosti názoru to nikam nevede ...U bolševika byl názor jeden a ten byl svatý...to chceš..
😂😂😂😂😂😂
Hulin No More
28. listopadu 2023 • 09:55
@Saša Krach mám se začít utápět ve vašich sra.kách? zapomeň a hodně rychle
viktor viktor
28. listopadu 2023 • 10:35
@Hulin No More …To je slovo bolševika ! Jeden názor a kdo nejde s námi , jde proti nám. To už jsme tu měli Šulíne.
Pavel Maleček
28. listopadu 2023 • 09:41
No státní rating se zlepšil, ale zkuste tohle prodat běžným lidem, kteří měsíc co měsíc jedou z "ruky do huby" vč. stresu z provozování přestárlého technického parku (auto, domácí spotřebiče či na baráčku děravá střecha) a k tomu s dospívajícími dětičkami, které "chtějí fšechno" co jim reklama vnucuje coby nezbytné aby v partě nebyly za šitky a k tomu samozřejmě touží si studiem co nejdál odložit nástup do práce. A takových rodin je víc než polovina.

A každý večer sedí u zpráv z nichž se na ně valí info o obřích ziscích energetických či potravinářských firem a obchodních řetězců. Zprávy o stamiliardách z Česka odvážených zahraničními investory, kterým se vstupní investice, opentlená miliardovými dotacemi ze státního, vrací v mnohaset procentních ziscích. To za krčení ramen vládních politiků, kteří místo aby finančně podojili tyto v miliardách si bahnící byznysové obry, všemožně ždímají je, tedy nízko a středně příjmové občany.
No a když se tahle už tak výbušná směs okoření jímavými příběhy o za směšný plat pro děti se obětujících školních kuchařkách, je s podivem, že tu ještě lid neoprášil starý český zvyk s defenestrací vlastizrádně konajících politiků a úředníků. Když i jejich neschopnost zefektivnit a tím zlevnit v byrokratických zákopech si lebedící státní správu už skutečně volá po razantní akci.

Neudělá-li ji rychle Fialova vláda, do roka se objeví nový spasitel - sekáč co se nezakecá.
Not like Somebody
28. listopadu 2023 • 11:22
@Pavel Maleček už ta presumce, že běžný lidi jedou měsíc co měsíc z "ruky do huby" není pravdivá (o nějaké polovině domácností se ani nebavím) 🫣 tenhle nezodpovědný přístup k životu rozhodně není běžný stav, ano tahle sociální skupina existuje a existuje i ve velmi bohatých zemích ale rozhodně to není běžná sociální skupina 🙄 je to skupina která tu je, byla a vždy bude jedno jak na tom bude státní ekonomika, jedno kolik vydělávají ti ostatní, často to ani nesouvisí s tím jak vysoký mají příjem ale o sociální zodpovědnosti nerozházet všechny peníze jen na spotřebu 😵‍💫 žijeme v zemi kde kvalitní vzdělání i fyzická zručnost jsou velmi dobře placené ale bez boje o místo na slunci to prostě nejde 🤷🏻‍♂️ nikde na světě‼️
Pavel Maleček
28. listopadu 2023 • 12:38
@Not like Somebody - no v tom, že je na každém aby se svými znalostmi, zručností a pracovním nasazením co nejlépe uživil se my dva shodnem. Ovšem faktem je, že pro toto lidské kutění (v rámci zákona) má stát, tj. politici zajistit co nejvstřícnější - nejmíň překážející podmínky. A v tomto český stát, tedy politici selhali.
Proto dnes většina domácností jede "z ruky do huby", jak statistika (myslete si co chcete) jasně potvrzuje. A jejich vzdělání, šikovnost a pracovitost je jim houby platná, protože žijí v státě jehož hlavní devizou je díky neschopnosti politiků levná práce. Od toho se odvíjí nízké daňové výnosy a tím chudý stát, neschopný kvalitně zaplatit řadové zaměstnance ve zdravotnictví , školství a dalších státních službách.

O všemožných, stát vysávajících šméčkách těch velmi schopných - bohužel všeho, nemluvě. A pak se divte, že to i voličům Fialovy vlády leze krkem.
Not like Somebody
28. listopadu 2023 • 14:59
@Pavel Maleček V tom, že má stát zajistit co nejvstřícnější - nejmíň překážející podmínky se taky shodneme, i v tom, že na tomhle poli selhává bez ohledu na to kdo je u moci 🤷🏻‍♂️ ale není to tak jen v Česku, tohle je prostě problém doby, takže bych rozhodně neočekával, že se něco s další politickou garniturou změní 😔 Je to ale jednoduché, privátní sektor je hladový po schopných lidech jako nikdy, pokud někomu nevyhovují platební podmínky u státu, na trhu je volných 300 000 pracovních míst ‼️

...mimochodem odkud čerpáte vaše statistiky o lidech "z ruky do huby" 🤔
Pavel Maleček
29. listopadu 2023 • 06:57
@Not like Somebody - http­s://cv­vm.so­c.ca­s.cz­/cz/tis­kove-zpra­vy/e­kono­micke/­ekono­micky-vyvoj/5728-obcane-o-hospodarske-situaci-cr-a-o-zivotni-urovni-svych-domacnosti-cerven-cervenec-2023

16% spokojenost, 26% jakž tak, 57%nespokojenost - to je to za klesajících úspor a stavu techniky "z ruky do huby"
viktor viktor
29. listopadu 2023 • 12:14
@Pavel Maleček Je třeba upřesnit. Rating je zpět, kde byl za minulé vlády.
tempter
28. listopadu 2023 • 09:21
Tak jsem četl, že z hlediska životní úrovně jsme na 91% průměru EU, srovnatelně se Slovinci a Kypřany, kousíček za Itálií, ale s přehledem před všemi zbývajícími z V4. Za poslední rok jsme si pohoršili o 1%. Ale podle vychcánka Středuly všichni odboráři, viditelně krom jejich bossáckých elit, umírají hlady a naše ekonomika, potažmo celá země, se řítí do propasti... Ještě že ta stávky byla bez jakéhokoliv politického podtextu, že? Dokonce tam jeden člověk prohlásil, že naše ekonomika jde do kytek od té doby, co jsme nasypali miliardy do Ukrajiny a to je prokšeftovala s Hamásem... Ten člověk měl 79 let a je živoucím odkazem, že moudrost s věkem automaticky nepřichází a že spíš platí mladý blb = starý blb.
Hulin No More
28. listopadu 2023 • 09:30
@tempter to říkám, že bída je jen v palici těhle exotů a zhrzelých komoušů. Spodním vrstvám společnosti nestačí sociální systém, co jim platí střední třída, oni chtějí žrát úplně zadarmo. Komouši - morální odpad lidstva.
Saša Krach
28. listopadu 2023 • 09:46
@tempter Ano mladý blb...starý blb...a napadlo mně...kolik že ti je let.
tempter
28. listopadu 2023 • 09:54
@Saša Krach Machu, jak dlouhodobě dokazuješ, psát ses nenaučil a větná skladba je pro tebe pořád španělská vesnice. Nyní dokazuješ i to, že se nenaučil ani číst a porozumění čtenému textu je zjevně nad tvé síly. Ale jo, už se těším na nějaký tvůj další dadaistický příspěvek...
Richard Šebesta
28. listopadu 2023 • 10:12
@tempter No ty jsi nikdy nic moudrého neřekl. A to že cpeme Ukrajině many horem dolem je pravda temptere to ví dnes i malé dítě. Stejně jako fakt že i proto a to i zdůrazním nám chybí many jinde. A jen tak mimochodem ty falešný demokrate myslí si to většina lidí. To uvidíš za 23 měsíců i když bylo by dobré kdyby dříve. Je fakt že já jsem poslední na rozdíl od tebe kdo vidí svět černobíle ale to že tady tahle vláda zapinkala mnoho je taky fakt. Až jednou půjdeš třeba do lékárny a řeknou ti že léky co jsi chtěl nejsou nebo budeš čekat na důležitý lékařský zákrok třeba půl roku možná si na mně vzpomeneš.To je jen jeden z mnoha hříchů této pětikolky ty demokrate na baterky.
tempter
28. listopadu 2023 • 10:26
@Richard Šebesta Jasně Cyrdo, VHK. Ty nevidíš svět černobíle, ty ho vidíš šedě a proto se plácáš v kruhu a skrze to tvoje alibistické relativizování všeho nejsi schopen rozeznat pravdu od lži. Zkus napsat něco k těm číslům, co jsem uvedl nahoře a přestaň pořád řešit to tvoje až jednou...
Martin Tuhý
2. prosince 2023 • 04:49
@tempter Tak jasně, proč nepopřít všechny statistiky vypovídající o tom, jak katastrofálně na tom ČR je (HDP, inflace, růst mezd, ceny bydlení, potravin atd, porodnost...), při nějakém ekonomickém propočtu v paritě kupní síly v mezinárodních dolarech vztažených k roku 2015 jsme vyšli na 91 %, tak pohoda jazz
Saša Krach
28. listopadu 2023 • 09:00
Pokud jsme na tom tak dobře ...Proč vláda straší že jsme skoro předlužený..a musí zvyšovat daně.
Pokud vezmu zadlužení států rámci EU pak jsme na tom dobře....
Někdo lže....ale kdo...nebo někdo potřebuje peníze na aktivity které tento stát může oželet.....Kam se ztrácí miliardy...to vám nikdo neřekne ...😭
giorgio287
28. listopadu 2023 • 08:46
O tom, jak nám ekonomika šlape svědčí údaj ČSÚ, že 3 miliony lidí žijí na hranici bídy nebo pod ní. 3 z 10!!!

To se vládním soudruhům fakt povedlo. Ovšem oni jsou rafinovaní - bídu zaženou zvýšením daní, zdražováním, krmením půl milionu přivandrovalců, nákupem stíhaček a dodávkami zbraní do cizí války.
Hulin No More
28. listopadu 2023 • 09:23
@giorgio287 ne ČSÚ, nulo, ale EAPN - to je pofiderní komoušská firma, která je sama tak chudá, že nemá ani na webový certifikát, který se dá sehnat i zdarma. Jsi retard.
Richard Šebesta
28. listopadu 2023 • 10:14
@Hulin No More další demokrat na baterky. Co se ti nehodí není pravda, že ?
Hulin No More
28. listopadu 2023 • 08:31
ekonomiku dělá sociální bublina komoušů, ko...tů, michopulose, retarda bureše, kalouska, kracha, dalších tydýtů a následně malověrných plebs. Úvěrová schopnost je pozitivní, ale kalous skáče z okna a s ním miliony dalších vocasů.
Všechno je o vaší hlavě, nuly.
giorgio287
28. listopadu 2023 • 08:41
@Hulin No More
Profesor doktor Vyhulín to všem nandal. Ten je chytrej skoro jako profesůrek, pekari, dredár, traktorista, kulivočko a pávek dohromady - takže IQ šimpamz + 1
Richard Šebesta
28. listopadu 2023 • 10:25
@giorgio287 Přesně napsáno.
Saša Krach
28. listopadu 2023 • 09:14
@Hulin No More Že tě vláda nevezme jako,­,,po­radce,­,,,mís­to by se našlo....😂😂😂😂
Hulin No More
28. listopadu 2023 • 09:32
@Saša Krach pochopil jsi vůbec, co to je ten rejting?
Avatar - epr3}
epr3
28. listopadu 2023 • 18:07
@Hulin No More Když už dlužíš bilióny, tak vůbec nic.
giorgio287
28. listopadu 2023 • 08:25
Naše ekonomika má předpoklady být na tom dobře. Elektřinu vyrábíme za cca 0,20 Kč/kWh, z Ruska k nám vede ropovod i plynovod.

Stačí poslat do háje eurosojuz s grýndýlem, lipskou burzou a emisními povolenkami, využít zákon o cenách a šlápnout na krk vyrobcům a distributorům energií. Inflace bude v tu ránu pryč a konkurenceschopnost naší země zaručena.

K tomu všemu je třeba hnát že země svinským krokem vlastizrádce, kteří nám vládnou, že...
Richard Šebesta
28. listopadu 2023 • 10:16
@giorgio287 tak nějak. Jenže tempter a podobní novodobí komunisté zastánci jediné pravdy to nezájímá.