Komentáře

Zpět na článek

Cyril Höschl: Obrací se světová karta? Primitivní postoje uchvacují americké univerzity

16 komentářů

Pavel Molík
23. prosince 2023 • 13:39
Pan Cyril Höschl jakožto excelentní pozorovatel má v mnohém pravdu, mnohé americké university se sofistikovaně mění v záškodnická hnízda aktivistů brojících proti základním hodnotám americké demokracie a zároveň v líheň plastelínově tvárných hlupáků poslušně sloužících nové moci, která jako rakovina svými metastázami proniká stále víc do do institucí, jenž jsou resp. by měly být garantem stability a civilizační síly americké demokracie. Pád americké demokracie a s tím související vzestup nepřátel americké demokracie, zejména z bidenovského establishmentu, kteří se ohánějí americkými hodnotami a tak úspěšně společensky a trestně-právně likvidují obránce tradičních amerických hodnot, o které se opírá americká demokracie, možná přivodí na globální mocensko-politické scéně anticivilizační dominový efekt, civilizace Západu oddávající se skrze svoji vnitřní morální a civilizační vyhnilost mimořádně nebezpečným autodestruktivním aktivitám může tak vybudit totální úpadek pozemské civilizace, která na druhé straně určitě bude mít čas daný evolučními zákonitostmi k tomu, aby úspěšně restartovala svůj civilizační étos bez bruselských prikázčiků a dalších egomaniaků, kterým se nyní podařilo obsadit i akademickou půdu na amerických universitách.
Soňa Benešová
1. prosince 2023 • 07:13
Mne by upřímně zajímalo, co studenti na všech těch univerzitách studují, jaké obory. Já se klidně vsadím, že matematika, fyzika, chemie a biochemie, elektrotechnika, strojírenství, informatika, bude mezi antisemity a různými ideology zastoupena tak 1%. Možná méně. Nevím, jak medicína. Tam se učí zákony boží, ne nějaké lidské výmysly. Základem šílenství vždy byly a budou filozofické fakulty.
Pavel Molík
27. listopadu 2023 • 12:31
Euroatlantická civilizace zažívá nyní velký civilizační úpadek. Do popředí v této civilizaci se prodrali největší hlupáci, největší parazité, největší škůdci, političtí hochštapleři, misantropové a hlavně fanatici a zuřiví prosazovatelé nejzhoubnějších dogmat z portfolia uhlíkově-neutrálních bludů z katechismu gretensko-klimatické věrouky. Kdysi hnědý fašismus je nahrazen zeleným fašismem, jehož škůdcovský potenciál je již teď mnohonásobně větší než škůdcovský potenciál hnědého fašismu, nacismu. Lidé bez morálních zábran resp. lidé morálně ohební jako mladý vrbový proutek a s prodejnými lokajskými dušemi, kteří zaujali čelná místa v západní civilizaci, zejména ve špičkách EU, postupují ve jménu ochrany životního prostředí a zdraví člověka podle hesla "Po nás potopa!" Všechny tyto bezohledné gaunery spojuje obludně zbytnělý cynismus a anetická psychopatie. Nám občanům bezohledně ordinují stále těžší podmínky k životu, jde vlastně o moderní formu obětování se. Ve starověkých civilizacích byli obětováni bohům jednotlivci, nyní mají být obětovány miliónové masy lidí na základě šílených sociálně-inženýrských experimentů naordinovaných z bruselského ideologického centra, a to k větší slávě šílené Uršuly & spol. V Americe dochází již delší dobu ke zhoubné ideologizaci nadčasových civilizačních hodnot, zejména tam, kde by měla být ostražitost proti novým zhoubným myšlenkovým proudům největší a nejzodpovědnější. Necháváme se vést hlupáky a záškodníky do nejhoršího civilizačního marasmu. Opět jsme mlčící většinou, která kdysi nedávno zavinila svým mlčením vzestup Hitlera a rozpoutání války.
Dalibor Šťastný
27. listopadu 2023 • 14:07
@Pavel Molík tolik přívlastků😉, ale souhlasím s Vámi!
viktor viktor
29. listopadu 2023 • 11:01
@Pavel Molík 👍
Pavel Maleček
27. listopadu 2023 • 11:12
To vše jako důsledek neomarxismu (dnes aby z toho socialismsu tak nebučel přejmenovaného na progresivismus), který po válce začali po a z USA šířit mezi válkami Hitlerem z Německa "vyhnaní" (spíš pro demokracii destrukční kapitál vyslaní) socialisté tzv. trankfurtské školy. Co zklamáni nerevolučností dělnické třídy, rozhodli se demokracii a kapitalismus zničit ne přes třídní boj, ale rozeštváváním kulturních, náboženských, sexuálních či etnických společenských entit. To za destrukčně vyhroceného uplatńování principů rovnosti a dobra pro všechny.

To dnes sloučeno do neomarx-progres ideologie s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím. Jejíž nositelé se považují za elitní lepšolidi, oprávněné tomu zaostalému a všemi špatnostmi prolezlého plebsu dole vládnout. To přes jimi centrálně řízený, direktivně přerozdělovací stát, tedy socialistickou totalitu. Což fikaně nazvali tou lepší, protože liberální demokracií, která nahrazuje všemi špatnostmi prolezlou obyčejnou demokracii.

No a s tím se svezl i Izrael coby v rozporu s neomarx-progres ideologií obyčejně demokratický stát, ke všemu hospodářsky i technologicky vysoce vyspělý. A tak se mu začaly házet neomarx-progres klacky pod nohy, zvláště přes prý utiskování a zneužívání islám palestinské menšiny. To maskováno odporem k soudní reformě. Na což spousta Izraelců skočila.

Takže anitak nejde o antisemitismus, jako o zničení izraelského demokratického zřízení. Což pravda, se u primitivů v antisemitismus zvrhává. Když s ním spojené násilí oporu v neomarx-progres totalitní nadřazenosti oporu má.
kanar356
26. listopadu 2023 • 17:49
Bohužel je to tak.
Jan Krátký
26. listopadu 2023 • 14:38
Obávám se, že i pan profesor Höschl si plete pojmy.
To co se děje ve světě, tedy i na amerických univerzitách, není antisemitismus, ale antiizraelismus. Vláda v čele s doživotním premiérem Netanjahuem je stejně barbarská, jako kdysi německá. Palestinci v jejich pojetí jsou podlité, určení k likvidaci.
Kdo měl žít na území, dnes uzurpované Izraelem? Palestinci a Židé. Tak dlouho chodili Palestinci se džbánem pro vodu, až se ucho 7. října utrhlo.
Nedivím se, že i lidé v EU mají v mnoha případech stejný názor, jako dehonestovani studenti v USA.
Židé zapomněli, jak se k nim chovali nacisté? Nejsou dnes stejní?
Jindřich Mitter
26. listopadu 2023 • 14:49
@Jan Krátký Palestinci jsou zločinci, teroristé, jejich eliminace bude nezbytná, pokud chce Izrael přežít. Tedy mám na mysli ty nebezpečné radikální Palestince, těch je v Gaze cca 2.3 milionu. Ostatní, kteří mají zájem na mírovém soužití s Izraelem nechat v klidu.
A Gazu Izrael neokupoval, tam si vládli Palestinci sami a zvolili si Hamás. Teď sklízí plody své volby. Izrael tam naopak dodával vodu, elektřinu PHM a další nezbytné komodity. To už asi skončí. Mají mít co chtěli.
Marie Ziani
27. listopadu 2023 • 11:41
@Jan Krátký
Jen ten,kdo zazil kolonizaci,aparteid nebo okupaci,pochopi nenavist Palestincu vuci statu Izrael.
Bohuš moodler Havel
26. listopadu 2023 • 13:46
My to známe na vlastní kůži. Budeme bojovat za vaše dobro, ať se vám to líbí nebo ne.
Jindřich Mitter
26. listopadu 2023 • 13:46
To bude konec kdysi renomovaných amerických univerzit. Hodně donátorů je židovského původu a nebude tuto zrůdnost financovat. Nehledě na to, že i z odborného hlediska se ten nedostatek různorodosti pokud jde o názory a svobodu projevu musí projevit na kvalitě postižených univerzit.
Marie Ziani
27. listopadu 2023 • 11:48
@
Jindřich Mitter ,na ty university se dostanou jen intelektualni spicky nebo potomci miliardaru.
Studium se plati ,zadne stipendium v US pravdepodobne neexistuje.
University jsou proto sobestacne.
Jindřich Mitter
27. listopadu 2023 • 17:09
@Marie Ziani Na kvalitativní špičce stojí v převážné míře soukromé neziskové univerzity (Harvard, MIT, Stanford, Chicago, Princeton, Yale,...) doplněné o některé veřejné univerzity jako University of Michigan, University of Minnesota, nebo systém univerzit zahrnutý pod University of California (například Berkeley).
Pro velmi hrubou orientaci ohledně příjmové struktury špičkové soukromé univerzity můžeme příjmy rozdělit na tři základní části. Pouze zhruba třetinu příjmů představuje samotné školné. Další třetinu představují výnosy z nadačního fondu a darů, a poslední třetinu představují další prostředky, hlavně granty.
Při rozhodování studenta, kterou univerzitu by chtěl studovat hrají velkou roli finance. Aby člověka škola nezruinovala, je možnost získat stipendium.
Need blind admission policy for international students – posouzení přijetí je na základě studentových vlastností a dovedností.
Need-blind admissions policy – tento typ získávají většinou studenti s velmi výrazným talentem.
Need-sensitive – pět procent ze sta uchazečů jsou odmítnutí kvůli finančním důvodům.
Řada univerzit, včetně všech nejlepších, totiž poskytuje významné slevy studentům, kteří nepocházejí z bohatých rodin. Co znamená bohatá rodina, je přitom často definováno poměrně volně, takže není výjimkou, že na univerzitě platí plné školné třeba jen třetina studentů.
Například na MIT neplatí vůbec žádné školné studenti z rodin s rodinným příjmem nižším než 75 tisíc dolarů ročně (více než 100 tisíc Kč měsíčně). Aby po vás na Princeton University požadovali plné školné (34 tisíc dolarů ročně), musí vaši rodiče vydělávat zhruba 250 tisíc dolarů ročně (440 tisíc Kč měsíčně). Univerzity tak školné využívají ke křížovému financování studentů. Je potom školné diskriminační vůči chudým studentům, nebo je tomu ve skutečnosti právě naopak?
pinkkk
26. listopadu 2023 • 12:38
"...Studenti dostali vzkaz, že na akademické půdě nejsou proto, aby se učili, ale proto, aby vyjadřovali své „jistoty“ a prosazovali rigidní ideologický vzorec..."
No přeložme to našeho "vyučovacího prostoru". Studenti nejsou proto, aby se jen učili to, co se jim předkládá k učení, ale aby uměli diskutovat a aby dokázali prosadit si svůj názor. No, zní a vypadá to dobře, ne že ne. Jaké jsou výsledky můžete zjistit z toho, jak dopadají maturity.
Karel Konečný
26. listopadu 2023 • 12:10
Myslím, že je třeba podívat se na realitu, která u nás je. Společnost stále neakceptovala, že disidenti minulého režimu stáli na správné straně. Metoda komunismu jak se stavět k odpůrcům je dobře známa. Vždy vládnoucí komunisté dovedli proti svým odpůrcům postavit celou společnost. Je smutné, že ani absolventi univerzity nedovedou pochopit význam a smysl textu.