Komentáře

Zpět na článek

Bohumil Pečinka: Každá oslava 17. listopadu odráží náladu ve společnosti. Jak to bylo letos?

6 komentářů

Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
26. listopadu 2023 • 09:18
ono se říkalo, že každý má vládu, kterou si zaslouží...tedy spíš o jakou se ZASLOUŽÍ.
Obecně bych řekl, že demokracie funguje, ale to, co je svoboda a co není už se nějak ztrácí. Demokracie se nedá virtualizovat nicméně se tak děje a společnost se nevirtuálně rozděluje a atomizuje...kvalita svobody projevu...duševní a etická je tragická.
Digitalizace našich nedigitálních životů je tragédií v praxi, Bylo by lepší se digitalizace zbavit.
Richard Šebesta
26. listopadu 2023 • 10:24
@Jaroslav Řezáč O tom zda demokracie funguje bych někdy pochyboval. Dá se to dokladovat na několika příkladech. Třeba senát,většina lidi si ho nepřeje , protože ho považují za zbytečný důkazem čehož je žalostně nízká účast už od jeho vzniku v roce 1996. Naše politiky to ale nezajímá nebo válka na Ukrajině proč si vláda neudělá průzkum co si naši občané myslí třeba o dalším vojenské podpoře ? Protože jí názory lidí opět nezajímají co kdyby byly v rozporu s tím co si myslí oni ? A tak bych našel i další příklady.
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
26. listopadu 2023 • 18:34
@Richard Šebesta a kde tu většinu máte? to myslíte, tu většinu, která se schází u piva? mě osobně ani tak moc nevadí...
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
26. listopadu 2023 • 18:36
@Richard Šebesta průzkumy o Ukrajině existují. Nicméně naše historická zkušenost s Rusama je dost tristní, myslet si, že se někde jinak zastaví je naivní. Rusů v Evropě už bylo dost!
Lilith Černá
26. listopadu 2023 • 07:38
Soudruh Pečinka, kandidát KSČ, o tom sametovém podvrhu určitě něco ví.
Není co slavit. Maximálně zdevastovanou, rozkradenou a k bankrotu mířící kolonii EU a USA.
Richard Šebesta
26. listopadu 2023 • 00:03
Pane Pečinko nic ve zlém ale oslavy či připomínky 17.listopadu jsou už dávno za námi. V rychle běžícím čase jsou nové a nové a hlavně aktuálnější události jako třeba dost zbytečná návštěva našich rádoby demokratických představitelů na Ukrajině. Místo toho aby třeba přinesli nějaké mírové návrhy na které nepochybně čeká i Ukrajina a hlavně obyčejní Ukrajinci a taky i lidé v EU a NATO myslím ty obyčejné tak jen další a další nekonečné zbraně a válčení do skonání světa a statisíce mrtvých. Nejsem Ficův fanda ale určitě trefně vyjádřil že je lepé raději 10 let jednat než válčit. Pod to se musí podepsat každý rozumný člověk. Myslí si to u nás i na Slovensku většina našich lidí. Zatímco na Slovensku mají rozumnou vládu u nás je to vláda která dělá všechno špatně. O té návštěvě jste měl psát , je to aktuální téma a navýsost důležite týká se nás všech.