Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Touha po svobodě se proměnila v touhu po hospodě

43 komentářů

Pvlnnr Sram
19. listopadu 2023 • 10:09
Skvělý článek! Jak by Zábrana asi popsal dnešní pomatenou progresivní levici, která pošlapává západní hodnoty a svobody a jejíž intelektuální terorismus je v důsledku stejně brutální jako stalinismus?
Episkopi
19. listopadu 2023 • 08:31
Dobrý článek
Saša Krach
18. listopadu 2023 • 15:15
Svátek jsem slavil....vždyť jsem tam před lety byl v mačkanici.....
Čemu jsem se musel smát a opravdu se bavil..
Čecháčkové, vítali komunistické kádry kteří za bolševika se připravovali potlačovat demokratické hnutí....
A dnes,,, plná hlava demokracie..
To ani pitomec v blbý komedii nedá...Čechaček sežere vše.....😂😂😂😂😂Ať žije17 listo­pad,no­viná­ři..­..ČT­....A národ .....
viktor viktor
18. listopadu 2023 • 15:30
@Saša Krach 👍 To je to, co tu stále připomínám. Dnešní generace toho o komunismu mnoho neví a část té staré má máslo na hlavě...chtěli přežít, tvrdí.
viktor viktor
18. listopadu 2023 • 07:46
Ještě připomenu slokou na “ demokratůru “ od Karla Kryla :

Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou
Ti, kteří kradli po léta , dnes dvojnásobně kradou
Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce
A z těch, kdo opravdu zpívali, nadělali zrádce.

Přopomenutí hlavně pro ty , kterým vymyli mozek.
Richard Šebesta
18. listopadu 2023 • 08:07
@viktor viktor Pěkný a pravdivý rým od K.K.
viktor viktor
17. listopadu 2023 • 18:39
Je roztomilé vidět předsedu ZO KSČ, špiona a soudruha Pávka ( zatím bez soudruha kapitána Minaříka, možná příští rok ? ) s manželkou soudružkou komisařkou jak pokládají věnce a tváří se soucitně. Už chyběl jen vyznamenaný agent StB Pithart...a Petr Nutella.
Miroslav Hraběta
17. listopadu 2023 • 19:31
@viktor viktor Attention, il vient, tractor le crétin 👻🇫🇷Pavel je prezidentem, ty jsi hadrník ze slumu. A tupý jak ruská motyka 😃😃
Jindřich Mitter
17. listopadu 2023 • 22:12
@viktor viktor To jsou věci staré 35 a více let. A každý vidí to co chce. Já vidím skvělého člena nejvyššího velení NATO, hrdinu z války v Jugoslávii, nositele nejvyššího francouzského vyznamenání a především člověka, který velmi dobře vidí, jak nebezpečné je dnešní Rusko. To vadí ruským švábům a komunistům nejvíc. Je paradoxem, že komunisti argumentují proti Pavlovi tím, že byl komunista. A co vy jak jste na tom? Komunista nebo šváb, či obojí?
viktor viktor
18. listopadu 2023 • 04:32
@Jindřich Mitter Nejsem naivní trouba, který zapomněl , co to byli nomenklatůrní lampasáci a politruci a předsedové ZO KSČ ! Agent Pávek je prospěchář . To by dnes , podle vás, mohl ministra zdravotnictví dělat třeba dr. Mengele ? Tenhle hajzl Pávek vadí slušným občanům, kteří bojovali proti komunistům . V té době totiž tento vypočítavý lampasák dělal rudou kariéru ! Jeho žena, politručka, totéž. Nebýt r. 1989 , tak dělal komunistického špiona . V listopadu 1989 byl Pávek zelenou OPOROU KSČ . Prostě kolaborant s SSSR. Jakou funkci jste měl v KSČ vy, že můžete tohohle komouše obdivovat ? Nebo jste tak mladý a naivní, že víte prd, kdo to byli NOMENKLATURNÍ komunisti ? Nebo jste pacient dr. Chocholouška ? Věřit všem těm Pávkům, Rychetským, Pithartům, Kohoutům apd. komunistům je veliká chyba. Tihle rudí kariéristé se nezměnili ! Proto Mašínové a podobní CZ Kocourkov ,vedený Mr. Nutellou , dodnes nenavštěvují. Tady na západě vaše slušné občany jen litujeme.
Jindřich Mitter
18. listopadu 2023 • 09:28
@viktor viktor Na Západě nás litujete? Proboha vždyť vy si ten socík sami zavádíte. Vaše mladá progresívní levice je tak pitomá, že to tam budete mít horší než my za komančů. A já mám Petra Pavla rád. Ano v mládí udělal chybičku, to se stane jistě i vám, ale pak to napravil a odpracoval. A prospěchář? Tak snad každý chce aby se mu vedlo dobře, ne? Vy se chcete mít špatně?
viktor viktor
18. listopadu 2023 • 10:04
@Jindřich Mitter…V USA se s těmi neomarxisty vypořádáme. To nepochybujte !!! Agent Pávek od dětství radostně a cíleně “ studoval “ na socialistickou zelenou gumu. O jeho manželce politručce nemluvě. To nebyla žádná drobná chybička mládí pane. To byli aktivní KOLABORANTI s SSSR. Jeho tatík byl mimochodem vysokým důstojníkem na západním okruhu - elektr. odposlechy “ zlých “ zápaďáků. Z postkomunistických zemí jedinné Česko vygenerovalo z 10mil. obyvatel nomenklatůrního KOMUNISTU za prezidenta. OSTUDA ! Tahle rudá zrůda neměla minimálně ze sebereflexe právo vůbec kandidovat ! Pávek měl právo akorát zalézt na svou zahrádku a být rád, že nešel do tepláků. Soudruh Pávek v r. 1989 patřil mezi tu zelenou socialistickou lůzu, která byla připravená ZASÁHNOUT. Jakeš byl trouba, ale s nabídkou armády na zásah tehdy nesouhlasil. Jinak by jste byli svědky “ jiného” zásahu u kterého by kádr Pávek jistě nechyběl. Mimochodem, kurz na špiona končil až začátkem r.1991, když bylo jasné, že se vše 100% otočilo a Česko vstoupí do NATO. Za jeho minulost ho drží stále pod krkem a on udělá “ vše “ co je třeba. Nakonec, to není zadarmo. Takže, nebuďte naivní a NEVĚŘTE komunistickým funkcionářům .
Jindřich Mitter
18. listopadu 2023 • 14:38
@viktor viktor Tak v USA? Tam budete volit mezi dementním Bidenem a Trumpem. Ten zase není očividně duševně v pořádku, navíc už je taky geront. Proti tomu co tam máte, či budete mít je náš Petr Pavel o světelné roky jinde. Jak fyzicky, tak mentálně. Vy na něm vidíte jen chyby, neuznáte, že má i kladné stránky? Třeba válečný hrdina, byl ve velení NATO...A nezdá se vám podivné, že komunisti ho tak nenávidí, když je podle vás jeden z nich? Babiš by se vám líbil více? To byla totiž ve finále volba mezi nimi. A že se s tou levicí vypořádáte? K smíchu, podívejte se co se děje ve městech ovládaných levičáky. Rabuje se tam ve velkém, bezdomovci stanují na ulicích, černochům pomalu líbáte zadky, místo abyste si s nimi udělali pořádek... Jste k smíchu, a to mám USA opravdu rád.
A co říkáte na bratry Mašínovy? Co si myslíte o válce na Ukrajině a v Izraeli? To by mě docela zajímalo.
viktor viktor
18. listopadu 2023 • 15:25
@Jindřich Mitter...Tak komunistu do Biílého domu určitě nezvolíme . Ani toho, který si to " odpracoval ". Za válečného hrdinu považovat naleštěného rudého prospěcháře Pávka může jen naiva, nebo nadržená ženská. Ano , podílel se na rozbití Jugoslávie, ale nemyslete si, že to je tady považováno za hrdinství. Myslím, že ani u vás to dnes není nic k chlubení. Pro mne jsou hrdinové Kubiš / Gabčík, J. Palach, nebo bratři Mašínové. Ale to poslední se u vás v Kocourkově také nenosí. A v NATO ? Tam měli Pávka za co držet pod krkem, což platí dodnes. A znáte české přísloví
" Poturčenec, horší Turka " ? To se na prospěcháře Pávka a jeho rodinu hodí dost přesně. Je jenom obyčejná loutka. A tady, ve staré emigraci, nejsou žádní komunisti. Přesto jej máme u zadele, nevěříme mu a nefandíme. To, že jezdí navštěvovat Sude­tenlan­dsman­schaft ( potomky Henleinovců ) mu tady na oblibě také nedodá. Politicky to je stejný trouba jako Mr. Petr Nutella. A ty " naše " města, kde řádí levičáci , pomůžeme vyčistit. Zdaleka jich není tolik. USA je veliké a rozdílné. Jde hlavně o kriminálníky a ti půjdou kam patří. Dojde na ně nebojte se. Stejně tak na prolhané noviny apd. Mimochodem, máte tam pořad, kterému tu přezdíváme " Podvazky Václava Hlodavce ". Zkuste i jiný, neprolhaný publicistický pořad. A hlavně si nastudujte něco o komunistech. 🙏
Jindřich Mitter
18. listopadu 2023 • 17:29
@viktor viktor Tak ono i v USA tam máte rudé muslimské verbeže víc než dost. Sanders, Tlaib, AOC... A i nejblbější komunista toho má v hlavě víc než Biden s Trumpem dohromady.
A mimochodem, co si myslíte o válce na Ukrajině a v Izraeli? To by mě docela zajímalo.
Richard Šebesta
18. listopadu 2023 • 07:54
@Jindřich Mitter Vy budete Mittere taky komunista podle vaší řeči. Komunista je u mne ten kdo lže a překrucuje fakta nebo historii. Tedy to co komunisté dělali vždy. Rusko pro nás určitě není žádné nebezpečí. Fakta jsou jasná.No a pokud jde o Pavla ? Jo uznávám většina z nás nějak kolaborovala (koexistovala) s minulým režimem někdo více někdo méně záleželo co kdo dělal a jak se choval. Všichni jsme chtěli nějak žít a přežít.U našeho presidenta jde o to že on kolaboroval a rád a hodně. V listopadových dnech roku 1989 jistě byl oporou režimu. Až když už viděl že soudruzi končí odepsal je i on. To udělala tehdy většina lidí. Pavel začal dělat kariéru v novém režimu jako voják a později byl důstojník i v NATO. Budiž každý se musel nějak živit. Jde ale o to že on se svou komunistickou a lampsáckou minulosti za rudého režimu nemá morální právo být president ČR. Kdyby měl trochu sebereflexe nikdy by ho nenapadlo kandidovat na tento post. Právě pro svou minulost.
viktor viktor
18. listopadu 2023 • 09:12
@Richard Šebesta Trefně popsané 👍
Jindřich Mitter
18. listopadu 2023 • 09:32
@Richard Šebesta Naopak, já byl vždy antikomunista. Třeba mám rád Mašíny. Vy taky? A ten kdo lže a překrucuje fakta není komunista, ale lhář, případně dezinformátor. Máte to popletené. A pokud jde o Pavla, když viděl, že kandiduje Babiš, taky komunista, navíc stbák, zloděj, podvodník, Slovák, tak do toho s klidným svědomím šel. Proti Babišovi je to morální mogul.
Richard Šebesta
18. listopadu 2023 • 10:05
@Richard Šebesta Mašiny vážený Herr Mitter beru ano byli to odbojáři proti komunistickým vrahům. Ale máte to jinak popletené. Bureš kandidoval na poslední chvíli. Dlouho rozmýšlel zda má do toho jít. Zatímco Pavel byl rozhodnutý dávno před tím tudíž operovat zde tím že když kandidoval agent Bureš tak on taky je liché.
Jindřich Mitter
18. listopadu 2023 • 17:27
@Richard Šebesta To, že Bureš kandidoval na poslední chvíli není vůbec podstatné. Já vybíral mezi Burešem a Pavlem. Vy taky, ne? Případně jste nevolil.
Bořivoj Zelený
18. listopadu 2023 • 12:09
@viktor viktor Jo, to jsou paradoxy. Asi žijeme v nějakém Absurdistánu.
viktor viktor
18. listopadu 2023 • 12:45
@Bořivoj Zelený Zatím ano. I ta “ česká demokracie “ je jaksi na zkoušku.
Uživatel_5670214
17. listopadu 2023 • 17:30
Komedie zvaná 17. listopad, aneb den bolševických kádrů. Nevím, jestli sametová revoluce, jak byl ten StB puč nazván, přinesla opravdu něco pozitivního. Máme sice plné lednice, ale prázdno v duši. Konzumní kapitalismus je pro člověka horší než socialismus. Kdo zažil obojí, chápe, o čem mluvím.
Miroslav Hraběta
17. listopadu 2023 • 18:28
@Uživatel_5670214 Tak se jdi utopit, když je to takové peklo. Budeš mít pacem in aqua 😃😃
Richard Šebesta
17. listopadu 2023 • 19:33
@Miroslav Hraběta Grófe ty jsi " Super " demokrat ! Právě kvůli takovým jako ty je všechno dnes na ho...! Jo a s tím utopením , nápodobně.
Miroslav Hraběta
17. listopadu 2023 • 19:43
@Richard Šebesta Já bych chtěl být Šebestou Chodit makat na šestou Mít v ložnici plakát Rajchla Jít s ním cestou necestou 😃😃 Neskuhrej jako stará bába, Šebesta 😃
Avatar - epr3}
epr3
18. listopadu 2023 • 06:54
@Miroslav Hraběta Jejda, Plzeňská, rádoby intelektuální rádiovka nám chodí na Reflux i veršovat😂.
Uživatel_5385532
17. listopadu 2023 • 19:07
konzum si kazdy nastavuje v sobe, svobodu mame nejen v tom. Kazdy si tvori svuj zivot jak umi. Kazdy take poji plody sve cinnosti (cast politiku z teto logiky vyjimam, ale i oni si zaridili svou existenci, jak umi- implantovat koblihy do zvirecich lebek zda se neni tak tezke, ke skode nas vsech)
Za komouse vam bylo nalinkovano jak tupemu oslu. A nedrzicim na vytycene ceste bylo pomozeno bicem. Tezko chapu, ze se lidem po takovem druhu existence styska. Bohuzel jsme z vetsiny lini, nauceni komousi- chodit do prace, ale pozor na tempo! Nejvyssi zamestnanost v Evrope, ale nejslabsi vysledky. Cest vyjimkam
tempter
17. listopadu 2023 • 20:15
@Uživatel_5670214 Zažil jsem oboje a vůbec nevím, o čem mluvíš.
Avatar - epr3}
epr3
18. listopadu 2023 • 06:52
@tempter To při tvé duševní chudobě vůbec nepřekvapuje.
Richard Šebesta
18. listopadu 2023 • 07:58
@epr3 Velmi správně řečeno tempter je takové nedochůdče !
Bořivoj Zelený
18. listopadu 2023 • 12:18
@epr3 Asi je momentálně zaostalej.
Uživatel_5670214
18. listopadu 2023 • 09:09
@tempter
s tvým IQ se divím, že vůbec umíš psát, natož něco pochopit.
Richard Šebesta
18. listopadu 2023 • 10:07
@Uživatel_5670214 Souhlas. To jsem se divil taky že umí tempter psát ale ještě umí i blbě kecat
Jindřich Mitter
17. listopadu 2023 • 22:14
@Uživatel_5670214 Naprostá kravina. Každý má v duši to, co si tam naláduje. Takže když si stěžujete na to, že máte v duši prázdno, je to jen váš problém. Navíc za komoušů jste měl prázdnou nejen duši, ale i ledničku a kapsy.
Uživatel_5670214
18. listopadu 2023 • 09:18
@Jindřich Mitter
když nechápeš, o čem je řeč, tak raději nic nekomentuj. Kdybys uměl použít mozek, tak bys pochopil, že já nepíšu o sobě, ale o drtivé většině tohoto národa, která ztratila schopnost úsudku a stejně jako tebe je zajímá jen ta plná lednice a televizní "kultura".
Já netoužím po starých časech, jen říkám, že konzum je pro člověka horší než socík. Kulturnost národa od revoluce klesla o 90%. Točí se srač-ky, píší se srač-ky a v TV nic jiného než srač-ky nedávají, takže lidi těch sra-ček mají plné palice.
Tady je každý den nesčetně důkazů .
Jindřich Mitter
18. listopadu 2023 • 09:38
@Uživatel_5670214 Dám ti kopii: Máme sice plné lednice, ale prázdno v duši. Konzumní kapitalismus je pro člověka horší než socialismus. Kdo zažil obojí, chápe, o čem mluvím.
Takže píšeš to obecně, nijak z toho nevyplývá, že by se to tebe netýkalo. A já si budu komentovat co budu chtít a žádný komouš mi nebude nařizovat co mám dělat. To je ta parádní svoboda, A kapitalismus je fajn, zkusil jsem socík a nedá se to srovnat. Za socíku jsme byli žebráci, dnes se máme skvěle. Konzum mi nevadí, nemusím mu podlehnout a někomu se to naopak líbí víz než ta komunistická bída.
Bořivoj Zelený
18. listopadu 2023 • 12:45
@Jindřich Mitter Za socíku jsme byli žebráci? Životní úroveň v té době byla nejvyšší v historii. Nikdy dřív nebylo líp. Lidé měli kde bydlet, nehladověli jak za 1. republiky, postavily se statisíce bytů a rodinných domů, industrializovalo se celé Slovensko. I cestovat na Západ se dalo i když to dalo fušku vše zařídit. Já sám byl v Itálii a v záp. Německu.
Zato dnes, máme nejdražší potraviny, energie, bydlení. Mladí lidé jsou bez šance pořídit si vlastní bydlení, pokud se nechtějí zadlužit do konce života. A bude hůř. Až lidem dojdou úspory, potom budeme žebráci.
tempter
18. listopadu 2023 • 17:59
@Bořivoj Zelený čaj Nejvíc se mi líbí, když se blbec snaží přesvědčit blbce,že nejsou blbci 😁 to je prostě nejvíc,že Cyrdo👍
Ferdi Nand
17. listopadu 2023 • 16:15
Válková, Babiš, Pavel, Pithart, Rychetský a další stovky bolševických zločinců kolaborantů, kteří sloužili komunistickým prasatům a podpoře totalitní moci si dnes rozdávají metály , káží morálku a těší se ze svobody. Bezectný, odporný xindl. Je to na poblití. Jakoby nacistický zločinec kladl věnec v Lidicích. Přinášejí věnce na Národní třídě. Zradili jednou, za Jidášský groš, zradí kdykoli znovu. Stydím se za svou vlast.
Uživatel_5385532
17. listopadu 2023 • 19:11
Nekteri svymi ciny davno odmakali... Ja nesoudim lidi podle kecu, ale podle toho, co vykonaji. A priznavam vsem lidskost, moznost klopytnuti na zivotni ceste. Pokud nikomu neznicili zivot, pak beru vysledky prace.
Richard Šebesta
17. listopadu 2023 • 19:44
@Uživatel_5385532 Pokud to co píšete myslíte vážně tak jistě budete mít velké připomínky k Václavu Havlovi ! Jeho neslavná amnestie zničila život mnoha nevinným lidem a nejen jemu i tomu kdo takové svinstvo Havlovi připravil, pokud je mi známo tak ten dobrodruh Rychetský byl autorem toho paskvilu. A to byl pouze začátek. 90.léta pod patronací Havla,Klause a Zemana to byla katastrofa.Misto Havlem proklamované Lásky která zvítězí nad lži a nenávisti se konal pravý opak.Zvítězil zločin na celé čáře( vraž­dy,ko­rupce,­tune­lová­ní atd.)
tempter
17. listopadu 2023 • 20:17
@Richard Šebesta VHK, korunovaný.