Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Exhibicionisté vpřed! 17. listopad je výborná příležitost, jak se do krve pohádat na téma svoboda

11 komentářů

Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
19. listopadu 2023 • 09:16
problém je, že v době digitalizace se může vyjadřovat každý ke všemu a tak chybí jasný a obecný názor....akce 17. Listopadu byl názor, vlajky České, Ukrajinské a Izraelské taky.....udílení cen paměti národa taky....proto to je důležité.
Uživatel_5670214
17. listopadu 2023 • 07:56
Za bolševika bylo právo na práci a právo držet hubu. Po 30 letech naší slavné demokracie jsme se dopracovali k tomu, že nemáme právo na práci, ale právo držet hubu zůstalo. Pojem svoboda se zredukoval na možnost cestovat ( už skoro není kam, protože všechno zamořili čmoudi Alláhovi) , jinak nám vlády postupně utáhly smyčku kolem krku víc jak bolševik. Pronásledování lidí, kteří veřejně deklarují svojí podporu Putinovi, nebo zpochybňují propagandu naší vrchnosti, je jasná zvůle moci a porušování svobody občana. Vyhlášení, že nějaké debilní palestinské heslo bude předmětem trestního stíhání, je už úplná debilizace společnosti. Je zajímavé, že nikdo nestíhal sympatizanty irácké okupace USA, která byla postavená na vylhaných důvodech stejně jako ta ukrajinská, a to je otázka, na kolik jsou Putinovy důvody oprávněné, protože pravda je přece jen jedna a to ta, co hlásá naše vrchnost. Kritizujeme Putina, ale chováme se úplně stejně, tak v čem jsme lepší? Asi v tom, že máme menší trestní sazby, jinak rozdíl nevidím.
Takže co se od listopadu změnilo? Asi jen to, že jsou plné krámy, ale lidi mají prázdné hlavy vymyté konzumem a propagandou. Není co oslavovat.
Richard Šebesta
17. listopadu 2023 • 08:52
@Uživatel_5670214 Souhlasím zcela !
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
19. listopadu 2023 • 09:17
@Uživatel_5670214 Jurečka sem chce nacpat 200 tisíc pasáků ovcí a lopat ze světa...bude tu bordel jak v Německu
viktor viktor
16. listopadu 2023 • 14:25
17. listopadu by měli pokládat věnce společně Komunističtí rozvědčíci Pávek a kapitán Minařík a stuhy může urovnávat politručka, soudružka Pávková. Asistovat může Petr Nutella. Odpovídalo by to momentálnímu poli­ticko/­ekono­mickém marasmu v českém Kocourkově. V neděli by to vše v pořadu “ Podvazky Václava Hlodavce “ náležitě vysvětlil vlahý Václav osobně. Máme se na co těšit.
Richard Šebesta
16. listopadu 2023 • 11:21
Pro mně osobně je nyní 34. jubileum pádu komunismu jakýmsi i osobním poznáním že nejhorší je ten náš západní evropskounjní pokrytecký svět . To co prohlásil turecký president Erdogan je pro mně silně za čarou (Izrael je teroristický stát) jen připomínám že falešný západ toho odporného skřeta uznává a dokonce se dlouho možná stále koketuje že by Turci byli členy EU a jsou členem NATO ! Kam se naše údajná demokracie za oněch 34 let dostala nechápu. Mi osobně náš systém připadá nejfalešnější na světě to i ten Turek řekne jasně kdo je jeho nepřítel. Prohnilý západ to neumí.
Uživatel_5670214
17. listopadu 2023 • 08:02
@Richard Šebesta
to jste napsal moc hezky. Západ je prohnilý a dekadentní. Devianti a progresivisti zamořili většinu zemí a ač to není ještě moc patrné, směřujeme k čínskému modelu bolševického kapitalismu, navíc ovládaného devianty. Konzum a prachy vymýtily jakékoli jiné hodnoty.
Svět se v pr-del obrací.
Pavel Maleček
16. listopadu 2023 • 10:09
Svoboda a demokracie v rozsahu zahrnujícím i řadové masy, i na tom prý vyspělém Západě existuje jen něco málo přes 100 let. Otevřeně radikálně se ji snažili zakroutit krkem především levicoví-socialističtí fanatici ať už v podobě fašismu, nacismu či komunismu. Když své slova o práci pro masy přetavili v osobní či partajní totalitu. S pro masy katastrofickými následky. Svoboda a demokracie se však vždy vrátily.
Poučeni sérií neúspěchů socialisté hlavně z akademického prostředí v posledních desetiletích změnili taktiku a svobodu i demokracii rozkládají metodou pomalu se vařící žáby. To za tvrzení, že ji vylepšují a zbavují starých hříchů. A s pomocí neomarx-progres ideologie a jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima mocichtivým ohlupováním. S průhledným cílem nastolení socialistické totality, když ji názvem - ta lepší protože liberální demokracie maskují.
A právě tito budou stát v čele oslav znovuzískání svobody a nastolení demokracie v 89. Přitom oni budou oslavovat to, že za pár let už žádné oslavy svobody a demokracie nebudou. Protože oni budou společnosti totalitně vládnout.
To za jásání tisíců užitečných idiotů hlavně z řad studenstva a všelikých neziskovek, co netuší, že tím nejen svou budoucnost ničí. Nic nového - to samé se při nástupu fašismu, nacismu i komunismu dělo.
viktor viktor
16. listopadu 2023 • 08:44
Pokud bude opět pokládat věnce ten kariérista, předseda ZO KSČ na komunistické rozvědce, špion soudruh Pávek, tak to bude jistě smutná připomínka “ ztráty “ paměti a Jan Palach apd. se obrátí v hrobě.
Pavel Maleček
16. listopadu 2023 • 09:19
@viktor viktor - no kandidovat na prezidenta mohl každý po 40. Že ve finále zbyli dva komouši není ani tak problém těch dvou, jako těch, co víc jak 30 let po plyšáku komouše v jakékoliv veřejné funkci a oprávněně odmítají.
Sami sobě musí klást za vinu, že pořádného kandidáta nepostavili. Maskovat svou neschopnost úpěním nad tím, jak asi v hrobě rotuje Palach ničemu nepomůžou.
viktor viktor
16. listopadu 2023 • 10:09
@Pavel Maleček Máte pravdu, ale právě proto je třeba “ užitečným “ idiotům připomínat, o co se zasloužili. A zároveň jim ukázat a pochopit, proč mají vzdělaní občané jako prof. Drulák, nebo děkan Ševčík, ing. Vitovská apd. tolik problémů . Proč si Česko “ nemůže “ kontrolovat vlastní el. energii, proč jsou 3 ministerstva navíc atd. A budou další volby a tam bude třeba hlasovat hlavou a ne jiným orgánem , než někteří hlasovali . V Česku jsou ještě slušní a vzdělaní občané. Ještě ne všichni “ slušňáci “ emigrovali. Doufám ?!?