Rozhovory

Zpět na článek

Dvořák: Na misi si nesmíte dovolit chybu. Bojové nasazení vás změní, špatné vzpomínky občas vyplouvají

11 komentářů

Saša Krach
11. listopadu 2023 • 12:31
Zahraniční politika, vnitrostátní politika, a postoj k EU....A pořád mně vychází ....Vzor Rakousko ..
A ne jen proto že je z pohledu zahraniční politiky skoro bez bezvýznamné...A ví o tom....
Česká republika si naopak hraje na velmoc ,,,,, a kam to vede ..Do .....
Richard Šebesta
11. listopadu 2023 • 14:29
@Saša Krach Sašo ne vždy se shodneme ale nyní pokud jde zahraniční politiku i o nečlenstství v NATO tak souhlas. Ve vnitřní to vidím jinak i Rakušané mají v zemi přilíš mnoho potencionálních teroristů.
Richard Šebesta
11. listopadu 2023 • 09:42
Autor má pravdu vnimaní armády je problematické a je to celkem pochopitelné. Vojáci kteří jsou na různých misích jsou považování lidmi v prvé řadě jako žoldáci kteří berou žold . Navíc se účastni misi které jsou naši veřejnosti ne vždy přijímány dobře. Mnoho lidí si myslí že tam nebojují za české ale za cizí zájmy (americké atd.) Proto ten ne vždy vstřícný pohled na armádu.
Richard Šebesta
11. listopadu 2023 • 09:49
@Richard Šebesta Jen ještě dodám , nevím kolika misí se účastní třeba sousední Rakousko, které není v NATO ale i to může mít svůj vliv že naši vojáci tam bojují za zájmy NATO do něhož jsme vstoupili bez referenda na rozdíl od EU. I to může být lidmi vnímáno negativně.
rnrn
11. listopadu 2023 • 11:45
ČR je členem NATO už více než 23 let, čeští vojáci tudíž logicky a pochopitelně bojují za „zájmy NATO" které jsou (opět logicky a pochopitelně), jaksi totožné s těmi českými. Jestli je to některými hypotetickými „lidmi" (buďte chlap, přiznejte na rovinu že i Vámi, vždyť je to z těch Vašich textů jasné jako facka) „vnímáno negativně", mají holt smůlu, už by si na to za těch >23 let mohli zvyknout, referendum nereferendum.
Richard Šebesta
11. listopadu 2023 • 14:33
@rnrn Vy asi moc demokracii nemusíte co ? Takže radši soudruhy že ? Tam se taky neptali plebsu zda budeme nebo ne ve VS . Je zvláštní že naši rádoby " demokraté " to dělají stejně, čím to asi bude ? O NATO mělo být určitě referendum a ne aby o něm rozhodovala vrchnost. A jinak to členství je na 2 věci.Ahoj DEMOKRATE !
Annika
11. listopadu 2023 • 18:15
@rnrn Ukrajina ktera v NATO neni ale NATO ji veli zabijet nevinne obyvatelstvo?
http­s://re­alraw­news­.com/2­023/11­/biden-funded-ukrainian-military-tortures-kills-and-eats-innocent-russian-civilians/
Hulin No More
11. listopadu 2023 • 10:15
@Richard Šebesta ty bojuješ za ruské zájmy, kolaborante
Richard Šebesta
11. listopadu 2023 • 10:36
@Hulin No More A ty kecale bojuješ za či zájmy ? Z toho textu co jsi napsal vidno že jsi obyčejný primtiv bez rozumu. Představ si že bojuji za české zájmy. Rakušani, Maďaři a Slováci z nichž poslední dva jmenované národy jsou v NATO bojují za ruské zájmy ? Patříš do ústavu pro choromyslné a pokud vím už ti to tu psalo více lidí.
Hulin No More
11. listopadu 2023 • 11:04
@Richard Šebesta tak ty jsi ještě k tomu flastenec a dezolát... to je pane kombinace
rnrn
11. listopadu 2023 • 11:38
Vnímání armády je problematické? No, někým možná ano, mnou jistě ne Je to pochopitelné? No, možná podle Vás, podle mne rozhodně ne. Všem vojákům v Armádě ČR je za jejich práci vyplácena mzda, stejně jako je tomu v civilním sektoru. Neznám nikoho, ať nosí uniformu nebo ne, kdo by denně chodil do práce jen tak, bez nároku na odměnu. O prvé, druhé nebo třeba patnácté řadě bych se neodvažoval hovořit, rovněž tak o hovoření za hypotetické „lidi", natož za „mnoho lidí". Výraz „české zájmy" je prázdná bublina kterou byste musel něčím konkrétním naplnit aby bylo jasné o čem přesně to vlastně mluvíte. A od doby co je ČR plně integrována do euroatlantických struktur jsou, logicky, evropské a americké zájmy do menší nebo větší míry i zájmy českými. Napište na rovinu (pokud tomu tak je) že nemáte rád USA, nemusíte to schovávat za „cizí zájmy" a podprahově tím naznačovat že jsou špatné tím že nejsou „naše, české".