Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Digitální holocaust a řádění antisemitů. I to je pozadí války Izraele a teroristů z Hamásu

8 komentářů

VlastiX
5. listopadu 2023 • 21:16
http­s://ww­w.li­dovky­.cz/ces­ka-pozice/konec-zidovskych-mytu­.A1408­18_142­830_po­zice-tema_lube
VlastiX
3. listopadu 2023 • 19:34
Lord Runciman a arabsko-izraelské příměří z roku 1948
03.11.2023 - Eric Best

Příměří bylo vyhlášeno 9. června 1948 v první arabsko-izraelské válce. Deník New York Times 12. června 1948 z Lake Success v New Yorku, dočasného sídla Organizace spojených národů, informoval, že někteří z nejzarytějších sionistů se obávali, že se příměří změní v další Mnichov.
PALESTINSKÉ PŘÍMĚŘÍ PONECHÁVÁ HLAVNÍ OTÁZKY NEVYŘEŠENÉ.
Zbývá upravit protichůdné zájmy Izraele, Arabů a Britů.
LAKE SUCCESS, N. Y., 12. června
Klid zbraní a příměří, které vstoupily v platnost v pátek ráno, zdaleka nerozptýlily složitost palestinské otázky. Příměří má trvat pouhých dvacet osm dní a problém zůstává: Co bude následovat?
Skutečnost, že žádost Rady bezpečnosti byla přijata, i když ne s nadšením, oběma stranami, byla možná „velkým dnem pro OSN“, jak se vyjádřil generální tajemník Trygve Lie. Nebylo by však zcela od věci prozkoumat motivy, které stály v pozadí tohoto rozhodnutí.
Jak příměří a klid zbraní ovlivní Izrael a Araby, bude z velké části záviset na způsobu, jakým je zprostředkovatel OSN hrabě Folke Bernadotte uvede v život. Těžko lze popřít, že konečné podmínky předložené zprostředkovatelem poskytly Arabům průlom v klíčové otázce vpuštění židů ve vojenském věku - tedy starších, než zamýšlela rezoluce Rady bezpečnosti.
Obavy z dalšího Mnichova
Někteří zdejší zarytější sionisté již o hraběti Bernadottovi hovoří jako o lordu Runcimanovi vyslaném do Izraele a tvrdí, že stejně jako emisar Neville Chamberlain obměkčil Československo v roce 1938, připravuje se na léto 1948 další Mnichov.
Oliver
11. listopadu 2023 • 01:21
@VlastiX ,,Chamberlain ,,neobmekcil,, Ceskoslovensko.Spis naopak.
Oliver
11. listopadu 2023 • 01:23
@VlastiX ,,s ceskoslovenskou delegací SE moc ,,nepáral,,
VlastiX
2. listopadu 2023 • 20:35
Za prvé, příslušnost k náboženství se píše v češtině s malým písmenem na začátku, tedy žid a ne Žid.
Za druhé, antisemitismus nemůže být namířen proti židům ani Izraelcům. Nejsou Semité, na rozdíl od např právě Palestinců, či Syřanů.
A že židé okupují část Palestiny jako Stát Izrael od r. 1948, ví i malé děti.
thomas2
3. listopadu 2023 • 06:01
@VlastiX - No, kdyz se mysli etnicka skupina a ne nabozenstvi, tak potom se pise Zid, podobne jako se pise treba Francouz nebo Rus. To jenom v pripade, ze se pise o prislusnicich zidovskeho nabozenstvi, tak se pise zid. Ale lide, kteri patri k zidovske etnicke skupine, muzou byt ruzneho nabozenstvi, treba muzou byt krestane, nebo baha'iove, nebo buddhisti, nebo muzou nepatrit k zadnemu nabozenstvi, ale etnicky se povazuji za Zidy, a tak lide, kteri nenavidi Zidy, je muzou nenavidet, jenom podle etnickeho puvodu a ne kvuli tomu, co veri, protoze muzou byt ruznych nabozenstvi a take bez nabozenstvi. To byl duvod, proc nacisti nenavideli Zidy, povazovali Zidy za spatnou, zlou rasu. A to vedlo behem druhe svetove valce k genocide Zidu v Nemecku a v zemich okupovanych Nemeckem, protoze Nemecko melo nacistickou vladu. Tak zabili priblizne 6 milionu Zidu, a bylo jim jedno, co veri, ovsem asi vetsina patrila k zidovskemu nabozenstvi, ale nekteri byli krestane, a nekteri nepatrili k zadnemu nabozenstvi, treba byli agnostici nebo ateiste. Ale byli zabijeni v te genocide, jenom proto, ze byli Zide, a take lidi, kteri meli jen jednoho zidovskeho rodice, ale to podle nacistu znamenalo, ze patri k zidovske rase, tak podle nacistu, ke zle rase.
Co se tyce Semitu, tak jedna definice Semitu jsou lide, kteri mluvi jako jejich matersky jazyk nejaky ze semitstkych jazyku, napriklad hebrejstina, arabstina, aramejstina, maltezstina, amharstina, tigrinja, tigre, a jine jazyky, ktere patri k semitskym jazykum. Je ovsem pravda, ze nektere semitske jazyky vyhynuly, tak nyni nejsou materskym jazykem nikoho, ale nektere se stale pouzivaji. Semiti nejsou rasa, jsou rasove ruzni. Jedine, co je spojuje, je ze jejich matersky jazyk je jeden ze semitskych jazyku. Nemaji spolecny puvod, az na to, ze vsichni lide maji spolecny puvod.
Ale slovo antisemitismus se obycejne pouziva ve vyznamu byt proti Zidum. Ale jmeno Sem je puvodem z Bible, tam je napsano, ze Sem byl jeden ze synu Noeho.
thomas2
3. listopadu 2023 • 06:14
@thomas2 - V Bibli je napsano, ze vsichni lide jsou potomci tech trech synu Noeho, tak nekteri jsou potomci Sema. Podle Bible jsou mezi potomci Sema treba Izraelite, Moabite, a jini lide. Jsou lide, kteri tomu doslova veri. Ovsem mnozi vi, ze to jen doopravdy mytologie, ze doopravdy zadny Noe neexistoval, tak ti tri synove Noeho neexistovali, a tak doopravdy se nestala svetova potopa, ve ktere byli podle Bible zachraneni jenom Noe, jeho tri synove, a jejich manzelky, ovsem Bible nepise, jak se ty manzelky jmenovaly, podle autora te mytologie nebyly dostatecne dulezite, aby vymyslel a napsal jejich jmena. No takove to je casto v Bibli.
thomas2
3. listopadu 2023 • 06:32
@thomas2 - Semitske jazyky jsou pojmenovany podle jmena toho mytoligickeho cloveka Sema v Bibli. Ty jazyky jsou spolu pribuzne, maji spolecny puvod. Podobne jako treba Indo-Evropske jazyky jsou spolu pribuzne, maji spolecny puvod. Ale to ovsem neznamena, ze vsichni lide mluvici semitskymi jayky maji spolecny puvod, nebo ze vsichni lide mluvici indo-evropskymi jazyky maji spolecny puvod, neexistuje nic jako semitska rasa nebo indo-evropska rasa. Ovsem vsichni lide maji spolecny puvod, vsichni jsou Homo sapiens, jsou vic pribuzni k sobe nez ke zviratum. Ale co se tyce zvirat, jsou rozdily, treba opice jsou vic pribuzni lidem nez jinym zviratum. A zvirata a lide jsou vic pribuzni navzajem, nez k jinym organismum, treba k rostlinam nebo k bakteriim. Treba bakterie jsou k nam velmi vzdaleni pribuzni.