Reportáže

Zpět na článek

Co zbylo v Česku z cesty bratří Mašínů. Legendární odbojová skupina zažívá novou vlnu zájmu

5 komentářů

Knak
1. listopadu 2023 • 12:34
Jejich otec byl opravdu hrdina. Ala oni si nic jiného nezaslouží než provaz a ne o nich natáčet filmy. Je to normální zvrácenost.🎩
cvranek
31. října 2023 • 17:45
K usmrcení nevinného musí být extra nátura, že, pane Pátku?
Richard Šebesta
31. října 2023 • 12:06
Názory na Mašínovce si může každý udělat sám pokud má zájem o toto téma. Podmínkou k objektivnímu posouzení je znát dobu po únoru 1948 lépe řečeno vlastně hned po 2.válce neb už tam se komunistické hyeny jak je trefně nazval Jaroslav Pospíšil věnující se odboji za 2.války a také po únoru 1948 začali projevovat. Třeba jen takový fakt že v KSČ za vědomí těch nejvyšších soudruhů (R.Slánský a nejen on) působili bývali agenti gestapa a SD . Už toto samo stačí aby si člověk udělal na soudruhy názor. Když k tomu přidáme fakty které rovněž velmi přesně popisuje zmíněný autor že třeba podle pamětníků kteří zažili gestapo i Stb byli někdy estebáci horší nebo minimálně stejní pokud jde o výslechy začíná se obraz KSČ rýsovat v objektivních barvách.K tomu dodejme justiční vraždy (Píka,­Horá­ková,­Buchal­,Kalan­dra a mnoho dalších) a taky vraždy které Stb páchala při výsleších viz. farář Toufar Wiesner atd. no a máme částečně objektivní obraz o době která tu byla a samozřejmě že i okradení všech obyvatel při krachu financi 1953. Proto lze i lépe chápat činy Mašinovy skupiny. Dělali odboj proti tomu zlu a ten se neděla v rukavičkách.
Pavel Maleček
31. října 2023 • 08:45
To že tam ta plastová cedule s komoušům poplatnou lží už léta visí, je ostudnou ukázkou selhání, spíš neexistencí skutečné demokracie. A důkazem, že listopad 89 nebyl revolucí, ale politicko byznysovým kšeftem mezi komouši a prý demokratickým disentem.
Skutečná demokracie by takovou lež, ke všemu v zájmu demokracii ničícího komunismu nikdy nepřipustila. To, že od r. 1989, tedy za víc jak 30 let se nenašel jediný čelný politik, který by se proti komoušské lži okolo Mašínů nahlas a trvale postavil, je jen dalším důkazem, že u nás skutečná demokracie není. Jen jakýsi kočkopes jako demokratických mechanismů, ale dál socialisticko-totalitního myšlení.
Richard Šebesta
31. října 2023 • 11:25
@Pavel Maleček Souhlas a jen dodám že důkazem budiž také chování celé dnešní vlády a zejména MZ a MO které v rámci pokračování komunistické politiky tedy zákona jediné pravdy se chová zcela jako soudruzi před listopadem 89.Bývalý diplomat a profesor Petr Drulák byl vyhozen z MZ pro své názory které Lipavskému a jeho grupě nevyhovují.Nyní vyhrál soud který mu dal za pravdu,že za 1. nelhal a za 2 . mít jiný názor není důvod k vyhazovu.