Téma

Zpět na článek

Bohumil Pečinka: Proč není vláda populární?

9 komentářů

Pavel Molík
23. října 2023 • 20:00
Nejhorší vláda v historii české státnosti je Fialova vláda. Vyrábíme nejlevnější elektřinu, ale vinou vlády Fialy je naše elektřina prodávána českým spotřebitelům a českým firmám jako nejdražší. To by nevymyslel ani důmyslný sofistikovaně působící sabotér. Též ropu z titulu eurohujerského politického uvědomění nekupujeme levně od tradičního dodavatele z Ruska, nýbrž asi patnáckrát předraženou od zprostředkovatele, takže ruská ropa udělá kolečko přes Indii do Evropy, do Německa, odkud ji nakupujeme. Máme nejdražší potraviny v nejhorší kvalitě atd. V Bruselu Fiala a další vládní eurohujeři poslušně panáčkují a pro pochvalu od šílené Uršuly jsou schopni jakkoliv zrazovat zájmy občanů ČR, takže Rakušan podepsal migrační lumpárnu, Fiala zase prohlásil, že Ukrajina je pro něj priorita, což naštvalo mnohé české občany s tím, že si mysleli, že Fiala je český premiér, který by měl prosazovat zájmy občanů ČR. Vláda podporuje bruselský racketeering v podobě placení výpalného za emisní povolenky. Navíc kupuje ČR předražené emisní povolenky, které předtím skoupili němečtí spekulanti. Popsat zhoubné vládnutí vlády nejde zde - to by vydalo na knihu s několika tisíci stránek, stačí si vzpomenout třeba na rozvrat českého zdravotnictví...
Pavel Maleček
23. října 2023 • 08:13
No není populární ... jak kde. Třeba v bruselu ji v čele s "fon lejnem" až do nebes vychvalují. No a tudy cesta k prostému vysvětlení vede. Prioritotu Fialova 5xvehiklu není ČR občanstvo, ale drbání za uchem od bruselského panstva. Přesněji od tam vládnoucího korporátu socpolitiků, velkobyznysu a kazatelů jediné přípustné neomarx-progres pravdy. Z politologického hlediska na dálku fašismem páchnoucího.

A podle toho to Fialovo "vládnutí", spíš dle bruselských not tajtrdlíkování vypadá. V němž jsou zájmy běžného občana až kdesi vzadu. A to jen v rozsahu, který umožní snad uspět v tom otravném volebním kolotoči.

Za sebe s jedinou výjimkou, kterou je max. podpora Ukrajiny v jejím boji s ruskou asijsko despotickou říší. Průhledně toužící po návratu na území dobytém v II. sv. válce. Tedy s hranicí u Aše. Proto je nezbytné i lepší vyzbrojení a personální posílení ČR armády.

Ovšem i v tomto Fialův 5xvehikl selhává. Když nedokáže otevřeně říct, že jsme s Ruskem v jím vyvolané válce. Ono by se totiž pak muselo i mnoho dalšího začít pořádně dělat, jen ne okecávat, či na oko nějak šmoulit. A to nejen při víceméně jen formálním odchytu islámských připrchlíků ... dělat to pořádně mohl by se brusel zlobit, že Fialo.

Což ovšem neznamená, že upřednostňuji duo Babiš-Okamura. To by byl ještě větší průser než Fialovo brusel tajtrdlíkování.
Richard Šebesta
23. října 2023 • 09:37
@Pavel Maleček Chlape žijete v permanentním bludu ! Nejsme v žádné válce s Ruskem. Naopak tu válku s Rusem vyvolal západ. Nechtěl domluvu ani jednání. Apropos víte proč vyhrál Fico volby na Slovensku ? Protože tvrdil pravý opak co vy.
Annika
23. října 2023 • 01:33
Nuremberg Diary - by Gustave Gilbert

Interview with Hermann Goering

We got around to the subject of war again and I said that, contrary to his attitude, I did not think that the common people are very thankful for leaders who bring them war and destruction.

"Why, of course, the people don't want war," Goering shrugged. "Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece. Naturally, the common people don't want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship."

"There is one difference," I pointed out. "In a democracy the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars."

"Oh, that is all well and good," Goering replied. "But voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country."
Petr Semenec
22. října 2023 • 20:56
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Hulin No More
22. října 2023 • 20:55
protože davová psychóza. pár rádoby věrozvěstů aka kalousek a michopulos dostane záchvat paniky, tu přebere rádoby intelektuální elita na X, ta nakazí střední třídu a spolu s retardovanou nižší třídou na fejsu to dá punc génia ultrajednoduchému burešovi. národ kre**nů
LUF3
22. října 2023 • 19:49
Moje důvody: ODS porušila všechny sliby. Fiala vykřikoval celou kampaň: "Nebudeme zvyšovat daně! zmenšíme stát!" - Stát se zvětšuje, daně zvýšili všechny, taky poplatky za ČT a jako bonus musím platit i já, který jsem TV přijímač nikdy neměl. ODS, údajně pravicová, vymyslela další kupu regulací do pracovního trhu. Některé nepřinesou prakticky nikomu nic užitečného, jenom byrokracii navíc. Absolutně nečekaný úlet, bylo podepsání Migračního paktu, v době, kdy ze západu přichází stále víc zpráv o bezpečnostních problémech s nekompatibilními migranty. Proč proboha když vědí že je tu 98% lidí natrvalo nechce?? Aby byli hezcí v Bruselu? Mysleli, že se to nedozvíme?
Richard Šebesta
23. října 2023 • 09:32
@LUF3 Adolf Hitler a jeho známá věta: Slíbit lze cokoli ale splnit se nemusí nic. Někdy mám pocit že si skoro všichni naší politici vzala jeho slova za své.
Richard Šebesta
22. října 2023 • 19:25
Proč není vláda populární ? Těch důvodů je mnoho. Třeba že upřednostňuje zbrojení na úkor zdravotnictví a dalších důležitých resortů . Nebo podporuje nekonečnou válku na Ukrajině. Nedělá nic na řešení migrační krize která se týká už i nás protože podle bruselských byrokratů budeme platit mnoho tisíců euro za každého nepřijatého migranta. Je toho pochopitelně mnohem víc. Dobrého neděla vlastně nic.