Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Holocaust, který s požehnáním EU a OSN dosud neskončil

22 komentářů

Saša Krach
17. října 2023 • 08:44
Neštěstí tohoto soužití je ... Okecat si to dle svého... Pokud by obě strany nehledali v průběhu minulého času pokušení.... přechytračit druhou stranu a někdy i z pozice silnějšího nebyl by možná problém ..A nemuselo řešit tento problém OSN ..USA a Rusko.
Příkladů je mnoho.
Nakonec dnešní problém zase řeší USA .EU. a pokud Izrael zaútočí bude to možná o schválení těchto subjektů..
Pak vstoupí do problémů OSN...A jak to asi dopadne pokud možná budou tisíce mrtvých...Nic se nevyřeší...
Na čas bude klid. A pak......
Saša Krach
17. října 2023 • 09:13
@Saša Krach
Saša Krach
17. října 2023 • 09:18
@Saša Krach Mezinárodní právo se nesmí ohýbat....Vede to jen k bordelu ..Hamás musí být zničen..Ale jak....
Avatar - epr3}
epr3
17. října 2023 • 08:02
Dnes vzácně souhlasím, holocaust s požehnáním EU a OSN skutečně neskončil. Konec konců to téměř okamžitě potvrdila Uršula vznešené Lejno když pravila, že EU Gaze(Hamásu) podporu ZTROJNÁSOBÍ.
Tu kr.vu by měli narazit na kůl, dokud je ještě zbývá nějaký čas.
Richard Šebesta
16. října 2023 • 19:35
Hlavním viníkem jsou jistě nepřizpůsobiví a zákeřní Arabové. S autorem souhlasím popsal vše objektivně i když někdy jsou dějiny soužití obou etnik komplikované . Židé od vzniku státu v roce 1948 musel čelit neustálemu arabskému nebezpečí. Násir co by egyptský president jasně řekl mu musíme zničit tento stát. I když pak došlo k dohodě mezi Izraelem a Egyptem ostatní arabské země stále chtěli naplnit Násirová slova.Jako poslední věc je vidět faleš a primitivismus SSSR a jeho satelitů. Když Golda Meirová dala Stalinovi najevo že nový stát Izrael nebude skákat jak on píská vedlo to v SSSR a jeho satelitech k obrovské nenávisti proti Židům viz.u nás Slánského proces v Maďarsku Rajkův a v SSSR zase chtěl Stalin zlikvidovat tamní židovské lékaře naštěstí pro ně zdechl ! Jinak samozřejmě že od té doby byl Izrael největší nepřítel všech soc.států v Evropě patřících do sféry SSSR.
Richard Šebesta
16. října 2023 • 19:41
@Richard Šebesta Ještě dovětek ti blbí komouší si mysleli že získají Araby na svou stranu když je budou všemožně podporovat proti Izraeli. Zapomněli že jejich komunismus je pro pobožné Araby možná horší než judaismus. Komunismus se pak rozplynul stejně jako smrad !
thomas2
16. října 2023 • 20:34
@Richard Šebesta - Ovsem je zajimave, ze Jizni Jemen, kdyz to byla samostatna republika, mela nejakou dobu komunistickou vladu. Ovsem potom se sloucila se Severnim Jemenem ve spolecnou zemi, ktera se jmenuje Jemen, a tak komunisticka diktatura v Jiznim Jemenu skoncila. Nakonec i Afghanistan, kde je vetsina lidi take pobozna, tak take mela nejakou dobu komunistickou diktaturu. No je to zajimavost dejin, kde se take komunisti dostali k moci.
Tomáš Kostelecký
17. října 2023 • 07:06
Znal jsem jednoho lodního lékaře, kterého loď kotvila v Lidově demokratickém Jemenu asi 10 měsíců. Po vyhlášení komunismu v zemi, trvalo zhruba dva týdny než došlo k hladomoru. Totálně vyrabovanou zemi pak, houfně opouštělo obyvatelstvo a vláda, s nataženou pazourou, žebrala kde se dalo.@thomas2
Richard Šebesta
17. října 2023 • 08:50
@thomas2 Pokud jde o Afganistán vážený pane tak ta komunistická vláda Babraka Karmala a později Nadžibulaha tam byla jen díky sovětské okupaci z roku 1979 . Sověti byli poraženi jak známo a museli Afganistán po 9 létech opustit a zanedlouho skončil i ten komunistický nesmysl v Afganistánu stejně jako Nadžibulah který byl popraven nutno dodat dost brutálně.
thomas2
20. října 2023 • 07:40
@thomas2 - Pane Sebesto, prvni komunisticky rezim se stal v Afghanistanu kvuli puci vedenem marxistou, ktery se jmenoval Nur Taraki. Sovetska invaze prisla pozdeji.
Tomáš Kostelecký
16. října 2023 • 21:11
V prvních letech své existence byl židovský stát jediným funkčním modelem komunistické společnosti na Světě.@Richard Šebesta
viktor viktor
16. října 2023 • 23:22
@Tomáš Kostelecký Život v kibucech ( stále fungují ) nelze srovnávat s komunismem. Je to dodnes život bez politického tlaku, nebo dokonce marxismu . Takže ŽÁDNÝ komunismus.
Tomáš Kostelecký
17. října 2023 • 07:10
život v kibucech nadále funguje, ale už zdaleka jinak než v prvních kibucech, kde se obchodovalo výměnným způsobem a kde , prakticky, nebyly peníze. první osadníci, žili z ruky do huby a v obrovské bídě. právě proto je nutné se sklonit před tím, co dokázali a jak Izrael funguje dnes.@viktor viktor
thomas2
20. října 2023 • 09:32
@Richard Šebesta - Golda Meirova se stala premierkou Izraele roku 1969. To uz byl Stalin davno mrtvy, zdechl, mozna byl zavrazden roku 1953. Prvni premier Izraele byl Ben Gurion. On byl socialista, ale rozhodne ne marxista. Stalin si myslel, ze Izrael bude spojenec Sovetskeho Svazu, tak kdyz Izrael bojoval proti Arabum si zachranit samostatnost roku 1948, tak Stalin rozkazal rezimu sveho satelitu Ceskoslovenska poslat vojenskou pomoc Izraeli. A tak se stalo, ze Ceskoslovensky rezim byl jediny, ktery pomohl Izraeli v te valce. No ale Stalin pak byl zklaman Izraelem, ze nebude spojenec Sovetskeho Svazu, to rozhodne premier Ben Gurion nechtel, Izrael uz mel demokracii, kdezto Sovetsky Svaz byl diktatura, kde vladl diktator Stalin, hrozny diktator.
Hulin No More
16. října 2023 • 16:58
Lži a lži a lži. Nejvíc peněz v posledních letech daly Palestině USA, ne EU. A kdyby nedaly, v EU budou všichni Palestinci světa - víckrát to vysvětlovat blbcům jako je šebesta nebudu. Kecy o píli Izraelců... znovu masívní finanční podpora z USA, Německa v rámci repatriací a dalších po vyhlášení státu Izrael. Na Palestince sr.li i Arabové. Z ho.na bič neupleteš (židovské přísloví, nebo tak nějak)
Každopádně židům držím všechny palce, protože za tím cítím smrad toho Kripla z kremlu.

btw ministr pro regionální spolupráci Issawi Frej vyjádřil podporu izraelské vlády pro zvýšení mezinárodní finanční pomoci pro Palestinskou autonomii na setkání Ad Hoc Liaison Committee v roce 2021 v Oslu...
Richard Šebesta
16. října 2023 • 18:48
@Hulin No More Já cítím smrad z TEBE ! Mimochodem já držím Židům palce ale hlupák jako ty to nepochopí !
Hulin No More
16. října 2023 • 20:36
@Richard Šebesta Držíš palce Židům a Kriplovi zároveň - vždyť píšu, že jsi úplně blbej.
thomas2
16. října 2023 • 20:58
@Richard Šebesta - Ovsem ja drzim palce vsem dobrym lidem. Ale ovsem problem je, ze mnoho Arabu nenavidi Zidy. Takovi Arabove vubec nejsou dobri lide. Kdezto jen velmi malo Zidu nenavidi nejaky cely narod. Ovsem Zide si pamatuji, ze ta genocida proti Zidum behem druhe svetove valky se stala kvuli lidem, kteri nenavideli Zidy, tak pak nekteri z nich schvalovali zabijeni Zidu. Nenavist proti nejakemu narodu je hrozna, muze to skoncit genocidou, nebo aspon hromadnym zabijenim. Tak je velmi dulezite, necitit nenavist k zadnemu narodu. Uvedomit si, ze v kazdem narode jsou dobri lide, i kdyz v kazdem narode jsou take spatni lide. Kdyby si to vsichni uvedomovali, tak by bylo na svete lepe. Ovsem chapu, ze to neznamena, ze by uz neexistovaly valky. Holt valky jsou kvuli spatnym lidem.
Tomáš Kostelecký
16. října 2023 • 21:16
Židé dokázali přeměnit poušť na kvetoucí zahrady a vysoce rozvinutý stát. Bylo to na stejné poušti na které se, ve špíně válí líná palestinská verbež, žijící z podpor a s věčně nataženou pazourou. Ať žije Izrael.@Richard Šebesta
thomas2
20. října 2023 • 08:17
@Tomáš Kostelecký - Ovsem, kdyz Izrael vyhlasil samostatnost roku 1948, tak vetsina Zidu tam byla z Evropy. Tak proto se stal Izrael vysoce rozvinuty stat, podobne jako mnoho zemi v Evrope. V Izraeli se trochu pouste zmenilo na pole a zahrady, ale skoro pul Izraele je stale poust, to je na jihu, to je ta poust Negev. V severu Izraele nikdy nebyla poust. Palestinci neziji v pousti. To neni jako v nekterych arabskych zemich, kde vetsina zeme je poust. Kazdopadne arabske zeme nejsou v Evrope, tak zadna z nich neni vysoce rozvinuty stat. Nemaji moc evropskeho vlivu, na rozdil od Izraele. Takze i kdyz nejakou dobu byly nektere arabske zeme kolonie Britanie, a jine byly kolonie Francie, tak se tam moc nezmenilo, nebylo tam moc evropskeho vlivu. Ovsem nyni jsou ty zeme nezavisle.
thomas2
20. října 2023 • 10:14
@Hulin No More - Kdyz Izrael vyhlasil nezavislost roku 1948, tak nemel zadnou financni podporu USA ani Evropskych zemi, ani vojenskou podporu, krome Ceskoslovenska, ovsem to Stalin rozkazal Ceskoslovenskemu rezimu poslat zbrane Izraeli, protoze on doufal, ze Izrael bude spojenec Sovetskeho Svazu. Izrael musel ovsem bojovat proti Arabum roku 1948, aby si zachranil nezavislost. Ovsem nekteri Zide v USA a v Evrope dali financni podporu Izraeli, ale zeme ne. To prislo az o dost casu pozdeji. Stalin byl ovsem zklamany, ze se Izrael nestal spojencem Sovetskeho svazu. Ovsem Izrael uz mel demokracii, kdezto v Sovetskem svazu vladl diktator Stalin. Izraelska vlada byla tehdy dost levicova, ale rozhodne ne marxisticka.
Spytar
16. října 2023 • 15:38
Saluti Saluti panu autorovi článku, já hluboce smekám klobouk před přesným i když pro někoho potrefeného Husáka určitě nepříjemně pravdivým rozborem stavu věci. Díky.
Komentář přesný jak skalpel, dnes to byla vzdušná jízda v F35 Lightning 🌩️ a byl to zážitek, i když z něj mrazí!