Komentáře

Zpět na článek

"Kauza Hájek" začala otázkou. Je správné, aby pražský primátor zaštítil festival homosexuálů?

10 komentářů

lobineu
7. srpna 2011 • 06:27
myslím, že jsem schopen ji pochopit jako přirozenou součást našeho žití.
Pokud ovšem budou homosexuálové pochodovat městy a vyřvávat "my jsme homosexuálové, uznávejte naše práva", začnou mi docela silně vadit, stejně jako by to bylo v případě cikánů, muslimů, katolíků nebo jakékoliv jiné menšiny které jsem nikdy nic neudělal a ona mi přesto musí dávat najevo, jak je utlačovaná.
Deviantní je tudíž podle mne podpora (nikoliv prosté povolení) jakéhosi takového karnevalu magistrátem.
_fx_
7. srpna 2011 • 01:24
Mě spíš fascinuje, že v roce 2011 má kdokoliv s Pride nějaký problém.. Celoročně se dělají všechny možné akce nejrůznějších skupin od pochodu pejskařů až po pochod proti rakovině prsu.. A když si LGBT komunita chce užít jeden den v roce tím, že si uspořádá karneval, tak je to problém? Proboha proč? Vždyť kdokoliv jiný si může dělat průvody jak chce (dokonce ani neonacistům se většinou nebrání)..
sendyman
7. srpna 2011 • 10:11
Obávám se, že jste trošku mimo. Neřekl bych, že je problém s vlastním průvodem. Alespoň na těchhle RX diskusích ne, i když nějaký magor se najde vždycky.
"Problém" je s tou záštitou primátora. Průvod mi nevadí (a dost možná se i přijdu kouknout, protože určitě bude sranda), "záštitu" chápu jako pozitivní diskriminaci.
Až primátor zaštítí všechny ty akce, o kterých se zmiňujete, tak to bude O.K.
cypakus
8. srpna 2011 • 12:06
No já nevím, podobných akcí probíhá přes rok relativně dost, všechny akce primátor asi zaštítit nechce nebo nemůže, tak si prostě vybere, které zaštítí. Nevím proč je takový problém, že si vybral zrovna homosexuály. Kdyby podpořil nějakou akci neslyšících, což je jistě taky "deviantní menšina", pochybyju, že by měl Hájek potřebu se k tomu podobně vyjádřit. Evidentně má z homosexuality nějaký komplex, který si potřebuje řešit.
sendyman
6. srpna 2011 • 22:39
Někdo z homosexuálů se v minulejch diskuzích vyjádřil, že by všechno bylo v pohodě, kdyby se nevyjádřil Hájek.
No, já to vidím tak: Hájek se vyjádřil a má na to právo - a v zásadě s ním v týhle věci souhlasím.
Ale všimněte si, že takovej serózní týdeník (no, bejvávalo...), takzvaně společenskej, už má na tohle téma tři články za jeden jedinej den.
Tak kdo to tady rozmazává? Hájek, že řekl svůj legitimní a podle mýho neurážlivej názor, nebo zas.raný médyja v zájmu zvýšení sledovanosti, ať to stojí, co to stojí?
_fx_
7. srpna 2011 • 01:27
Pro člověka, který se nikdy na vlastní kůži nesetkal s diskriminací je hrozně snadné smést ten výrok ze stolu s tím, že není urážlivý.. Pro většinu mých známých z řad gayů to urážka je.. Každopádně já nakonec panu Hájkovi mohu spíše poděkovat.. Už několik známých z řad heterosexuálů mi řeklo, že se Pride zúčastní a podpoří ji jako dobrou věc už jen kvůli Hájkově proslovu.. Takže paradoxně se tím nejspíš postaral o větší návštěvnost
sendyman
7. srpna 2011 • 10:22
Ale já s Vámi souhlasím. O "problémech" se má mluvit, ne je tutlat!
K té urážce: asi to chce se trochu povznést. Najděte si přesnou definici slova "deviace" a zjistíte, že to není nic urážlivého, je to jen popis skutečného stavu - je to "odchylka" od "normálu". Takovou nějakou deviací trpíme vlastně všichni, proto jsme jedineční. A jestli 4% nejsou "odchylka od normálu", tak ať jsem TV megastar!
P.S.: S diskriminací se setkávám prakticky denně...
bluesfan
6. srpna 2011 • 21:49
Nějak pořád nedokážu pochopit ,proč je nutné aby se lidé s jakoukoliv sexuální oriantací museli procházet po městech celého světa .Nemám nejmenší problém s s homosexuáli ani lesbičkami,ale proč jezdí na alegorických vozech jsem nepochopil.
shaana.cz
6. srpna 2011 • 19:30
Nehodlám se nechávat unést ani argumentací vicekancléře Petra Hájka, ani zběsilou diskusí o jeho názorech, ale kde je, sakra, ta anketa?
shaana.cz
6. srpna 2011 • 19:32
Už je to ok, byl jsem moc rychlej