Rozhovory

Zpět na článek

Je čas skoncovat s obrázkem Žida jako muže v klobouku a v černém, který brečí u zdi, říká první česká rabínka

7 komentářů

Uživatel_5417695
Přiznám se, že když se řekne "Žid", tak si v první řadě představím úspěchy v přírodních vědách, vlastně ve vědě obecně, Nobelovy ceny, významné počiny v umění, ale taky třeba i v architektuře, nadprůměrné rétorické schopnosti, velký business, počátky komunistického hnutí (zejména filosofický základ tohoto hnutí), celková nekonvenčnost, touha hledat nové cesty, obecně touha překračovat hranice - myšlení "out of the box".....
Rozhodně si "na první dobrou" nepředstavím "Žida jako muže v klobouku a v černém, který brečí u zdi"
viktor viktor
Židé jsou jako jiní lidé. Mají Einsteina, ale i třeba Slánského, nebo Reicina atd….
Petr Semenec
Jak dlouho asi bude trvat, než se dozvíme, že slečna rabinka žije s ženou jako její kolegyně farářka?
Od nepaměti klérus zesměšňuje náboženství svým chováním. Obžerství, smystvo, sodomie, pedofilie to vše patří do rejstříku kléru. Chápu, že když oni vědí, že žádný Bůh není, tak se jim to hřeší, ale co ti chudáci věřící? To se mají nechat vodit za nos do nekonečna?
Pro mě jsou Židé národ vyvolených. Nikdo nemá tolik význačných umělců a vědců jako oni. Panáček v černém je stereotyp pro idioty.
Marek Badatel
Aby bylo jasno, jediné co Židé v poslední době předvedli je to jak "vysávat lidi". Sám jsem pracoval pro firmu s Izraelskými majiteli docela dlouhou dobu takže moc dobře vím co jsou Židé zač a nikdo mi nemůže věšet bulíky na nos. Neuměli "sehnat kšefty" a tak se rozhodli jen osekávat úplně všechno, nedodržovat vůbec nic, porušovat bezpečnostní předpisy a nutit lidi aby zbytečně riskovali svoje zdraví. Jen vysávat a deptat lidi co pro ně pracovali. Žádné inovace jsem neviděl. Ty inovace jsme jim museli dávat my. Už nikdy více a Židy už vůbec ne. Ať se vrátí do Izraele a budují si tam svůj Izrael.
Marek Badatel
@Uživatel_5417695 Situace je taková že katolík ve všem co píšete "strčí Židy do kapsy" a to iv oblasti medicíny vědy dopravy i protivzdušné obrany. Z mého pohledu je Ion Dome směšný malý a drahý. Akorát se o o tom neví a nikde se to nepropaguje.
Marek Badatel
@Petr Semenec Na Židech (už)není nic vyjímečného, je to řadový národ jako kterýkoliv jiný. Toto postavení ztratili a to že žijí v bludu "že jsou něco víc" škodí hlavně jim samotným. Díky své nenasytnosti která nemá žádné hranice.
JP
@Uživatel_5417695
S tímto souhlasím. Vůbec by mě nenapadlo rozdělovat lidi dle toho, jak se oblékají, jak se chovají, jaké náboženství uctívají. Židé jsou schopní lidé, proto také odjakživa měli větší majetky, kterým jim byl za války ukraden. Hitler se jich snažil zbavit, i když sám měl předky Židy. Pokud se najde blbý žid, tak to je vzácnost, bohužel i tací jsou, stejně jako v každé společnosti. Takže, jak jsem napsala, ať je kdokoliv cokoliv a čímkoliv, pro mě je směrodatné, zda se jedná o člověka slušného či nikoliv. Židé jsou většinou vzdělaní, což se nedá říct např. o cikánech, ale i mezi nimi jsou výjimky. Nejsem židovka, kdyby to náhodou napadlo nějakého Kracha, který na moje komentáře vždy stupidně reaguje, není schopen pochopit jejich smysl.