Komentáře

Zpět na článek

"Zachraňme Šumavu." Martin Bursík odpovídal na otázky čtenářů Reflex.cz

49 komentářů

whiteboard
10. srpna 2011 • 09:17
Pane Bursíkku,jediné co vás zajímá jsou peníze a váš osobní profit a příroda je vám u zádele!!!
Rozumíte tomu úplně stejně,jako vaše Kačenka Biomase. Ti placený šašci co se tam přivazujou,tak to jsou opravdu mírumilovní človíčci úplně jim to kouká z očíček. Kde jaký pitoma tady bude dovšeho kafrat
whiteboard
10. srpna 2011 • 09:21
Opravdu by mě zajímal důvod toho vašeho divadélka co tam předvádíte,ale jsem přesvědčen,že s ochranou přírody to nemá nic společného!!!
pavucinka
7. srpna 2011 • 13:41
Tématem jsem se zatím příli nezabývala , ale nabízí se základní tu otázka "proč je taková velká péče až nyní, a velký boj? Kůrovec je na Šumavě jistě už celé roky. O co jde? Prodávat dřevo?
To co vidím tady v Praze je asi toto.Mizí veřejná zeleň rozprodávaná zřejmě velmi levně. Možná nějaká revanš Magistrátu například jistému advokátovi. /Jednoho takového povedeného ptáčka znám/ Na Litochlebském náměstí památeční lípy, pomník oběrem druhé světové války, a má se tu stavět vysoká budova/kanceláře/. Již je to tady samý beton a občané bojují peticemi. Prodejna potravin tu není, musí se dojíždět. Zdá se,že ÜMČ a MHMP jsou jedna ruka a když občan přijde ažádá vysvětlení, tak"já nic,já muzikant, to ten druhý, neboí je to politické rozhodnutí/ Kácet stromy jde rychle, ale strom roste 30 roků ajko malý se musí zalévat a opečovávat. Hodnotím kácení jako vandalismus. Proti kůrovci se mělo zasdahovat dříve,když nebyl tak rozmnožen, ale nebyl zájem, politici měli "jiné" starosti. Nyní mají "jiné" zájmy. Ať je vždy postihne osobně jejich vlastní špatné rozhodování a bydlí v lokalitě,kde zrušili prodejnu a nechali vzniknout hernu, jezdí na dovolené do zničených oblastí a kochají se pohledem na tu spoušť.
tomik007
6. srpna 2011 • 19:19
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
sendyman
6. srpna 2011 • 14:10
opravdu radost. To je, panečku, recyklace!
perci5
6. srpna 2011 • 10:51
Samozřejmě on zná vše, vystudovoný lesník Schwarzenberg neví nic a alespoň jedna jedovatá slina na prezidenta. Jen mi není jesné jak kůrovec pozná samovolně vyrostlý smrk/se kterým žije v symbioze- podle Bursíka/ a vysazený plánovaně. Tam v té straně je snad podmínka být blb a lhář. Jen bych chtěl vědět kolik stojí účast jednoho demonstranta na takové akci a jestli zahraniční účastníci mají placené cestovné. Je to až dojemné, že aktivistka ze Slovenska přijede kopnout Českou policistku do obličeje a přitom ještě větší problém s polomy a stavbou lanovek- tj kácením opravdu zdravých stromú mají v Tatrách, ale jí jde opravdu jen o Šumavu. Bursíku já jsem oproti těm " kašparům zelenejm" ze Šumavy tak Šumavu prosím nech na pokoji. Vaši straničtí šašci by se mohli zviditelňovat jinde. Kácet!!! a zelené řezat!!!
miraarim
5. srpna 2011 • 23:08
Práci v NP musí vykonávat poze vysokoškolsky vzdělaní lidé - t.j. lidé bez praxe, protože lesní inžienýři jsou ti špatní co chtějí kácet a ti ekologičtí zase vysokoškoláci jsou uvázáni ke stomům a když je NP zaměstná lze tušit jak to skončí. Místním lidem nic než odchod nezbude. Práce zde je pouze pro ty vyvolené a ti rozhodně nejsou místní.
jitka55
5. srpna 2011 • 23:05
Když se řešila dotace pro Wolfa z MŽP, nemohl zvedat telefony a podle biomasy nesměl "ani myslet". Teď je tu šance zviditelnit se, tak je zdravej. Snad už ho Liška k žádné funkci nepustí - jeho demagogií jsme slyšeli ažaž.
miraarim
5. srpna 2011 • 22:48
Za komunistů jsme tu měli d ráty, hraniční pásmo, nyní tu máme park, kde nemůžete do prvních zon - plocha zhruba odpovídající hraničnímu pásmu a umístěna tamtéž co hraniční pásmo, práce na zbývajícím území se vykonávají v rámci výběrových řízení (koukněte se kdo těží ty stromy - místní ani jeden. Odevřený dopis pre sidentovy republiky aby se netěžilo předává obyvatel Prášil archytekt Adam trvale žijící a podnikající v Praze, u stromů není přivázán ani jeden místní člověk, který zde trvale žije, a Bursík nakažený klíštětem - a že je jich tady vykládá o pustošení Šumavy sám pražák, který sem dosadil předchozího ředitele Krejčího, kterého místní lidé kdysi vyhnali kvůli privatizaci všech služeb v NP, které měla vykonávat jeho firma. Ptejte se Šumavských rodáků kdo ničí Šumavu dokud tu nějací jsou a škodí těm bohulibým záměrům pana Bursíka.
miraarim
5. srpna 2011 • 23:14
stejně jako Jyrka politik - oba škodí lidem