Archív

Zpět na článek

Na film Cigán nikdo nechodil, přestože kritici ho chválili a dostal ceny

31 komentářů

paullette
19. srpna 2011 • 12:17
Proč bych měla platit za koukání se na něco, co mohu vidět každý den zadarmo jen co se vykloním z okna?
Nejde o žádnou iluzi, o žádný únik z reality, film by mi spíš způsobil depku, za takové kulturní obohacení opravdu utrácet peníze ani čas nechci...
sirhumprey
6. srpna 2011 • 11:59
ve kterém hrají neviditelní lidé mně nezajímá. Mám jich dost v sousedství a jejich "kulturní obohacování" mi bohatě stačí. Myslím, že tak to vnímá většina populace, která tyto lidi živí ze svých daní.
br123
8. srpna 2011 • 07:42
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
panna
5. srpna 2011 • 11:19
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
strassidlo
4. srpna 2011 • 23:17
že ceny filmům od všelijakých místních porot a pochybná ocenění od tzv. filmových kritiků nemají s kvalitou filmů pranic společného. Spíše naopak, čím více cen (krom Oscarů) nějaký film získá, tím je pro diváka méně atraktivní, protože je jasné, že ceny se udělují ponejvíce z pocitu kolegiality a kamarádství nebo přímo na politickou objednávku. Že by Odcházení měl být trhák sezóny si snad myslel jeni jeho autor a "režisér" u Cikána si to snad nemohl myslet vůbec nikdo.
Všechny ty provinční filmové festivaly a ceny jsou trapárna, kde si naši "umělci" mezi sebou pokaždé spravedlivě rozdají více cen, než se tady vůbec natočí filmů a slouží jedinému účelu -vytahat prachy z polostátních i státních firem, které to všechno takzvaně "sponzorují".
flary
3. srpna 2011 • 11:53
Nedávno jsem viděl film Bastardi a nebylo mi po jeho zhlédnutí zrovna dobře, takže další film
o Cikánech už bych nezvládl. Jen se velmi obávám jak bude naše vlast vypadat tak za 20 let,
když všichni víme jak rychle se rozmnožují. Možná, že my Češi budeme ve vlastní zemi v menšině.
Docela by mi zajímalo kolik věcí se během natáčení ztratilo, ale to se člověk asi nikdy nedozví.
mr.nobody
3. srpna 2011 • 10:54
Tak netvrdil bych že lidé film vyloženě ignorovali,jen kvůli tomu že se jmenuje cigán...určitě spousta lidí to kvůli tomu zavrhla, ale máme něco přes měsíc prázdnin, spousta lidí je pryč a nebo nemá zájem ve sluneční dny sedět v kině a koukat na cigánský problém...a za další, každej už si to stáhl
asma
3. srpna 2011 • 10:34
Kádruje lidi podle etnika ne bílé, kterým nadává do rasistické pakáže, kterou je nutno nahnat na převýchovu do kina a na cikány, kteří by se měli programově rozhodovat i při výběru zábavy podle etnického klíče. Proč? Ani v článku se neřeklo nic o kvalitách filmu, nic o jeho ději, nic o tom, čím by byl zajímavý jako film. Vše se točí jen ohledně jeho rasového názvu a víc se o něm nedozvíme. Proč by měl někdo chodit na film, který nenabízí nic víc, než rasismus? Mohli bychom mít stejně dobře i film Germán, Moldavan, Mongol, Papuánec... to by byla kinematografie.
wexlo
3. srpna 2011 • 06:19
Tak tohle je už celkem síla,článek hodný servru ROMEA o zlých a xenofobních češích,kteří se vůbec nezajímají o problémy menšiny.A nejdou se tak dívat do kina na určitě hrozně zajímavej a především politicky korektní film o neviditelných spolubčanech.
Je vidět,že pozitivní rasismus funguje na plný koule,protože jinak by z Vás takový článek snad ani nemohl vypadnout.
bota.p
2. srpna 2011 • 23:16
Na filmu Nepracujicí jsem nebyl zjediného důvodu - hnědolidi vídím dennodeně naživo a to mi stačí a ještě se na ně budu chodit koukat do kina