Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Ochranu potřebuje hotovost, a ne platební terminály!

7 komentářů

Christmas Fantasy
16. srpna 2023 • 06:49
Dva týdny bez pořádnýho jídla, šplhání po horách, dva týdny běhu zablácenými výmoly. Strkali jsme napříč řekou dvacetikilové krabice, se mnou tam byli v týmu čtyři profesionální chlapi-sportovci a další tři http­s://9ap­ps.o­oo/d­ownlo­ad/ ženy.
Soňa Benešová
11. srpna 2023 • 12:18
Letošní zkušenost mám z Londýna a Florencie. Do Londýna jsem si vzala pár liber cash, a kolik jsme jich měla, tolik jsme jich přivezla. Tam už ani vstupné nezaplatíte papírkama. Je tam minimálně třetina aut elektro. Ve Florencii jsem platila vstupné cash, kdy mě poprosili, jestli to můžu dát přesně (11 Euro), poněvadž neměli jak vydat. Zaostalá Itálie, že jo. A to tam mají rychlodráhu až do Neapole, vlaky jezdí 300 km/hod. Dálnici novou taky "až dolů", pod Apeninami v tunelech. Jenom naše minulé vlády s chytrolínama, co řídili stát jako firmu, a ze Zemanama a Paroubkama a spol., nebyly schopny vůbec ničeho, jenom hrabat dotace, naparovat se, urážet kdekoho a blbým lidem vymývat hlavy, aby je zase zvolili.
Soňa Benešová
11. srpna 2023 • 09:48
Jestlipak nepotřebuje ochranu pan Páral? Myslím ochranu hlavy...
Avatar - honzour}
honzour
10. srpna 2023 • 14:23
"...opravdu pořádný minus v sazbách je při existenci hotovosti nemožný..."

Ale no tak. Inflace. Formálně o sice minus v sazbách není, ale opravdu jen formálně. Při inflaci je reálná sazba na hotovosti nikoliv 0, ale fakticky záporná.
Hulin No More
10. srpna 2023 • 14:22
Delegovat zákonem kontrolu nad českým platebním stykem pro Visa/Mastercard může chtít jen totálně vymaštěná hlava.
Hulin No More
10. srpna 2023 • 17:15
@Hulin No More teď koukám, že to chce i bureš. Jak tohle letadlo mohlo být premiérem, je jedna z největších záhad lidstva.
Jindra Fikar
10. srpna 2023 • 13:01
Naprostý souhlas! Na takhle dystopickou sci-fi, co bude po zrušení hotovosti nemají chuť ani v Hollywoodu. Protože tady už jde o reálnou snahu o likvidaci civilizace. Po rudých, zelených a jiných ideologiích teď jde o hotovost a opět svobodu.