Život a styl

Zpět na článek

Kácení na Šumavě: Jaký je největší postrach Václava Klause? Přece angažovaný občan

55 komentářů

veleknez
2. srpna 2011 • 19:01
Někde sem četl že v německu kůrovcem nakažené stromy nekácí, ale nechávají to na přírodě a mají tam na lesích mnohem menší škody než my tady. Unás ale samozřejmě nejde o kůrovce, ale o zisk z prodeje pokáceného dřeva .... unás jde totiž vždycky v první řadě o peníze.
jchyena
2. srpna 2011 • 19:30
Bať... tak je to...
bartape2
3. srpna 2011 • 19:57
U nas taky neresime pri stavbach moznost zemetreseni a mame kazdorocne mnohem mensi skody zpusobene zemetresenim nez japonci... Asi to nepude tak snadno postavit vedle sebe.
placirkabodlo
3. srpna 2011 • 22:45
akorat ze tady se stavi jine hnusy nez v japonsku, ale to je jina pisnicka co. jaslovske bohunice, umis ?
ivanb
4. srpna 2011 • 14:08
...také jsem někde zaslechl, že zásahy proti kůrovci jsou ve skutečnosti pouze tunelem na prodej kvalitního dřeva. Jestli někdo má tyto informace, tak ať je předloží a budou jistě dobrou pákou do odborné debaty, ale jak už jsem psal, veřejnost nemá dost informací a tak se rozhoduje živelně, podle toho, jakého blba zrovna odstřihnou nebo setřesou ze stromu.
ivanb
2. srpna 2011 • 18:19
...pár pitomců a ekoteroristů hřadlovat na Šumavě, no tak nezbyde, než pokácet stromy i s pitomcema. Zde si každé zelené vemeno myslí, že si může dělat co chce a plete si demokracii a anarchií.
jchyena
2. srpna 2011 • 19:35
No... a co dodržování zákonů??? To se asi popletl pan Mámpatentnavšechno ne??? Kdo kdy viděl kácet v bezzásahových zónách, čili I. A ti "ekoteroristé", jak je titulujete, pouze vymáhají dodržení zákona.... Vy byste tam nejraději poslal Harvestor ne??? No... jenže ten by se tam utopil... Doporučuju prostudovat mapu... když jste tam ještě nikdy osobně nebyl... asi ani na Šumavě... že...

Ach jo... panefousatej... ty to vidíš....
ivanb
3. srpna 2011 • 13:22
...no tak jak vidím jediný, kdo tomu rozumí jste vy a tak by mi nezbylo, než tam poslat vás. A jestli vás nějak zvláště zajímá, zda už jsem viděl někdy mapu, či zda jsem byl na Šumavě, tak si trhněte nohou, do toho vám nic neni. Zřejmě jste zcela nepochopil o čem jsem psal.
jchyena
4. srpna 2011 • 09:42
http­://www­.avcr­.cz/sd­/novin­ky/hlav­ni-stranka/110412-kurovec.html
Palopetro
3. srpna 2011 • 06:35
Také nazelenalé ekology moc nemusím,ale v tomto případě mají naprostou pravdu.Tohle kácení proti kůrovci lze vyhrát pouze a jen,když vykácíte celou Šumavu.Tak pitomý snad nejste,nebo snad ano?Stačí si uvědomit,že napadený strom rostl celá desetiletí.Pila je to poslední a HLAVNĚ NEJLEVNĚJŠÍ co ho mohlo potkat a s ní i celou okolní přírodu.