Prostor X

Zpět na článek

Alvarová: V obchodu s daty je obrovská moc, sociální sítě neslouží nám, jsme těžený materiál a bohatnou jiní

5 komentářů

David Ledvina
14. srpna 2023 • 20:35
Tak nevím, jestli byli Rusové tak úspěšní pro své mistrovství v psychologii, nebo spíš nedostatek zábran a omezení. Něco jako Brexit - vyhraje, kdo líp lže a vyděsí.
Na část populace to nepůsobí, podobně jako stupidní reklamy.
simeklubor
14. srpna 2023 • 19:13
Vždyť to jsou ustrašený bláboly. Šť mi paní Alvarová uvede příklad jedinýho českýho politika, kterýho roboti zavedli někam mimo jeho voliče. A ozdrojuje to. Naprostá hovadina. A k tomu materiálu: Těžení jsou jenom idi-ti, kteří na sociálních sítích vystavili celej svůj soukromej život včetně života svejch dětí jako do výkladní skříně. Opravdu bych chtěl vědět, co vytěžil kterejkoli majitel nějaký sítě ze mě. Konkrétní výtěžek vyčíslenej v dolarech. Jaký data o mně kdo nakoupil a kdo prodal, a co z toho měli. To jsem fakt jedno velký ucho .
Soňa Benešová
14. srpna 2023 • 11:58
Je to o inteligenci. Inteligence jsou geny (50%) a vzdělání a výchova (50%). Mozek se musí cvičit a trénovat jako svaly, a je pro život důležitější. Ve sportu to každý chápe a trénuje skoro od mimin, mozek se neřeší a hnije. Potom človíčkové naletí na kdejakou notorickou pitomost. Jejich problém a jejich rozhodnutí.
Martin Brezina
14. srpna 2023 • 09:54
Paní Alvarová tvrdí, že cestou, jak to zvládnout zapojení AI, je regulace. OK, ale kdo bude ten, kdo rozhodne o tom, co regulovat, zakázat, blokovat, a co ne? Co když se bude rozhodovat podle svých politických zájmů, nebo v zájmu jiného státu?
Soňa Benešová
14. srpna 2023 • 11:52
@Martin Brezina Ona přece. A lidé, kterým ona dá souhlas.