Život a styl

Zpět na článek

Hypermarkety obhajují šizené potraviny: Češi jsou prasata!

26 komentářů

swampy1977
3. srpna 2011 • 09:27
ktery jim ukazal, ze radeji kupujeme sracky? jake vekove a socialne postavene skupiny obyvatelstva se ptali? jak je stary ten pruzkum? proc jsou farmarske trhy ve stale vetsi oblibe kde jidlo muze byt nekdy drazsi, ale kvalitnejsi a rozhonde ne ve tride "sracek"
bartape2
1. srpna 2011 • 23:45
Chapu dobre, ze smyslem clanku je ukazat na absurditu principu "mene kvalitni u nas je drazsi nez kvalitnejsi v nemecku"? Dejme tomu, ze se u nas v marketu proda za den 5 krabic drazsi milky a 15 krabic hnusny laciny polsky cokolady a v nemecku 19 krabic milky a 1 krabice polsky. Lidi v milce si reknou: "Aha, oni tam radsi koupej lacinou sracku nez dobrou cokoladu, tak ji trochu osidime, snizime cenu a tim stoupne prodej." Vysledkem muze byt, ze se proda 10 krabic milky a 10 krabic polsky cokolady. Porad je to ale o 9 krabic mene nez v nemecku a tudiz, vzhledem k nizsi poptavce, muze byt horsi cokolada u nas drazsi nez poctivejsi cokolada v nemecku. Nebo se pletu?
kicker
2. srpna 2011 • 17:44
Ani ne. Češi fakt sní všechno. Většina lidí co znám si koupí to nejlevnější. Když si někdo zkusí koupit něco kvalitnějšího tak na něj každej kouká jak na trubku. Takže přesně jak říkáte, pro firmy dává smysl to ošidit, chutná to víc jako ty kravince takže nám to přijde už i "lepší". Ale je fakt, že by tohle firmy neměly mít právo dělat. Máme tu zákony na kdejakou kravinu co nesmíme udělat se svým životem - vit. pásy v autě atd. Ale to, že nás "zabíjejí" hnusným jídlem je úplně jedno - viz. McDonald a tyhle "šizenky".
swampy1977
3. srpna 2011 • 09:32
pro zacatek pasy v aute nejsou kravina, ale o tom se nebudu hadat zde. prumerny plat v cechach je udajne zhruba 23 000,- na osobu i kdyz regionalni statistika by nam ukazala mnohem nizsi cisla. lide si bohuzel kupuji v supermarketu to nejlevnejsi z jednoho prosteho duvodu - rodina musi jist a neustale zdrazovani zmensuje kupni silu bezneho cloveka pro nakup kvalitnich potravin v supermarketu, nikdo se na neho nediva jako na "trubku" cesi nesni vsechno, jsou k tomu nuceni
ekran
3. srpna 2011 • 15:15
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
bartape2
3. srpna 2011 • 19:52
ekran: "...takhle stastne a spokojene by si Machalovi zili, nebyt toho, ze se jednomu knizectvi zdalo, ze se v druhem maji lepe, a to ze je pricina, proc se v prvnim maji zle."

A este jedna zidovska:
"Přijde Lajb za rabínem.
- Rebe, poraď, špatně se mi vede, obchody nejdou, nevím čím to je... A přitom třeba támhle! Takový Grün! Má obchod se stejným zbožím jako já - a jemu se vede dobře! Čím to, rebe, je, že jemu obchody jdou a mně ne?
Rabín se zamyslí.- Příčina je prostá a přirozená, povídá. Grünovi se vede dobře, protože se stará jen o jeden obchod. Na to mu síly i rozum stačí. Ale ty, Lajb, se staráš o dva obchody: O svůj a o jeho! A na to nemáš dost síly ani dost rozumu! "

Z toho bych chtel vyvodit 2 veci. Za prve se neda predpokladat, ze nemci nemaj na praci nic jinyho, nez od rana do vecera vymejslet, jakou chemii by mohli este cechum do jidla nasypat a jak je okrast. Za druhy nekonecny porovnavani o kolik nesmyslu vic si muze koupit za svuj plat nemec nez cech nikomu nepomuze. Velka vetsina ceskych pracovniku (nevim jak je tomu u nemcu) dela podle hesla "z ciziho krev netece" a za to si ten nemeckej plat opravdu nezaslouzej.
ekran
7. srpna 2011 • 11:28
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
von.rammstein
1. srpna 2011 • 18:09
no to je teda novinka
aznom
1. srpna 2011 • 18:23
Pro tebe osobně ne!
vonrammstein
2. srpna 2011 • 00:00
Ne. Ty jseš odporná vyžraná ***. Velkej bič a malej dvůr. A hodně dlouho.