Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Důchodci vs. děti. Kdo asi zaplatí dnešní penze na dluh? Babiš to nebude

19 komentářů

viktor viktor
27. července 2023 • 14:19
@Simeklubor i @hulin never die , nemají argumenty, tak alespoň osočují a nadávají na jiný názor. Z vás dvou má Fiala radost, protože užiteční idioti byli vždy jeho vděčnou oporou. Viz Milchprd apd. Podle toho to také v Česku vypadá. Jen dodám, že ve Švýcarsku ( CH ) rozkrást elektrické zdroje ( pořízené z daní za miliardy ) a vodní zdroje , což se v Česku stalo, je VLASTIZRADA a to se v CH bere zatraceně vážně. Švýcaři jsou hrdí patrioti a Fialův Hujer styl, v zájmu cizího státu, nepadá v úvahu. Ale to je o kulturní vyspělosti a ta u českých politiků i některých občanů chybí.
Vera Diblikova
27. července 2023 • 10:58
Babiš platí daně, navíc má NĚKOLIK dětí, které taky daně platit budou. Kdo bude platit na důchody těch dnešních utrápených nemakačenků bez dětí a kdo se o ně postará, když si ani děti neudělají?
viktor viktor
27. července 2023 • 07:46
Válka na Ukrajině se Česka přímo netýká, ale SOUČASNÁ !!! česká vláda z našich daní aktivně platí za zbraně i uprchlíky a ještě si půjčuje. Astronomické dluhy FIALOVÉ !!! vlády táhnou Česko do dlouhodobé , ekonomické recese. Vinen je Fiala a jeho amatérská sebranka a NÉ důchodci, Babiš, nebo české matky s dětmi. Voliči si to musí uvědomit a podle toho jednat !!!! Zatím tu platí “ V Bruselu si prdnou a ve Strakovce si už stahují kalhoty” . To MUSÍ přestat.
hulin never die
27. července 2023 • 08:13
@viktor viktor poslouchej, loni jsi měl nějaký problém s plynem. Nebo máš doma jaderný reaktor? Nebo se tě to celé fakt vůbec netýká a tyhle žvásty nám posíláš přes vesmírný čakry? Nemůžeš aspoň během těch pět minut sebrat veškerou svou intelektuální sílu? Neobtěžuj náročné čtenáře svou jednoduchostí. Dík.
viktor viktor
27. července 2023 • 08:48
@hulin never die Žádný argument k mému příspěvku ? Jen nadávky ? To je hodně málo. Pokud máš problémy se svými zaraženými plyny, jak naznačuješ, tak vyhledej lékaře. Tvůj zaražený plyn není opravdu nic, pro náročné čtenáře, ke kterým ty ostatně ( slovník, forma , apd. ) ani nepatříš. Zkus Novinky, nebo Seznam, ČT24…
hulin never die
27. července 2023 • 08:51
@viktor viktor, tak ty chceš šebesto argumenty na tu svou proruskou s.ačku? Kde jsi sebral tu odvahu si myslet, že máš takovou cenu?
simeklubor
27. července 2023 • 10:00
@viktor viktor Astronomické dluhy Fialovy (nikoli Fialové, neumíš ani svůj jazyk, ***amote!) vlády jsou způsobeny pouze dvěma příčinami: 1. Mandatorními výdaji, které svým odporným a nezodpovědným populismem nechaly narůst obě předchozí vlády Babišovy (či s Babišovou účastí, což je prakticky totéž) a se kterými tato vláda nemůže udělat vůbec nic. 2. Hrubou chybou, kdy se vláda (a to jí vyčítám) polekala řvoucí lůzy a začala tzv. "pomáhat". Všechny ty kompenzace, "tarify", cenové stropy a podobné úlitby vyhrabaným ***ům, jako jsi třeba i ty, kteří nejsou schopni pochopit výkyv trhu a počkat na jeho ustálení, zejména proto, že celý život dělali *** a nemají ani kačku na horší časy (však k tomu měli výtečné učitelky Schillerovou a Maláčovou). Všechny ty pokusy o záchranu idiotů, kteří si ani nevšimli, že v uplynulých sezónách měli spotřebu tepla v bytě jako středně velkej kulturák v okresním městě, a najednou je dohonila vyšší cena za GJ. Všechnu tu marnou snahu o pomoc naprostým blbům, kteří ve snaze ušetřit ročně stovku tak dlouho měnili dodavatele energie, až vyměnili za vychcaného šmejda a ani si k tomu nepřečetli smlouvu, jakou mu podepisují. Všechny ty ubrečené pseudopodnikatele, kteří kvičeli od rána do večera v médiích, že už to fakt nedávají, protože by museli zdražit svoji produkci o jednotky, max o deset procent, a to by jejich zákazník NEUNESL (fakt, vole, fakt!). Tohle byla hrubá chyba, z vašeho neutuchajícího řevu a nenávisti každodenně prezentované na ulici i v médiích je jasné, že si tím z opozičních voličů neudobřila či nenaklonila ani jedoho, ale naštvala spoustu voličů svých. TO musí přestat. Nataženým prackám nasr.kakat! A dezoláty, kteří se neumějí chovat třeba u soudu, vzít pěkně u tlamy - veřejně prospěšné práce (leckdo z nich by vzal prvně v životě lopatu do pazoury) a když toho nenecháš, do do chládku.
viktor viktor
27. července 2023 • 12:03
@simeklubor Tak 1. Fialova vláda, fialová vláda. Oboje vpořádku. To jste ale ve zvláštní škole ještě neprobírali. 2. 3 ministerstva navíc a výrazné zvýšení platů vládních “ čunitelů “. 3. Uměle zdražené VLASTNÍ ! el. energie a drahý nákup z něm. burzy. Fialovci !!! přerušený nákup ruské ropy a nákup drahé od jinud, která je částečně , původně také ruská. Ale o tom se mlčí. 4. Agrofert zaměstnává 16000 lidí a platí daně ! 5. Ukrást důchodcům peníze, aby bylo na zbraně je masochismus. 6. Udělat současný superdluh ( Fiala a spol. ) je na prokurátora a věřím, že to u něj po volbách i se Stanjurou “ přistane” . 7. Připomenu, že Švýcarsko nemá na svém území cizí vojáky a žije si spokojeně. Ovšem zase nemají Fialu, Rakušana a pod. Hujer fosílie, což nám určitě nezávidí.
simeklubor
27. července 2023 • 12:59
@viktor viktor Kudy by ta cizí armáda asi do Švýcarska šla, mysliteli? Zbytek jenom blablabla, prej prokurátor . Sni si dál svý sny o procesech s "nepřáteli lidu"....
hulin never die
27. července 2023 • 07:42
Tak co, vy bolševická špíno, mstíte se nám, svým dětem a vnukům za ztrátu komunismu? Chcete pořádně nakopat do ...?
Pavel Maleček
27. července 2023 • 06:28
Redukce nákladů na důchody je bezesporu nutná. Ať už omezením valorizací (ne snížení důchodů, ale zpomalení jejich růstu) či pozdějším odchodem do důchodu odpovídajícím zvyšující se délce aktivního dožití.

Ovšem současně by měla vláda tvrdě pracovat na zajištění vyšších státních výnosů, z kterých jsou důchody vypláceny. Což je především řešení zoufale nízké produktivity práce - nízkých mezd, dané Klaus-Zeman-Babiš tlakem na výrobu jen součástek, ne finálních výrobků. Čímž z ČR udělali pro Západ až polokoloniální montovnu laciných polotovarů.

Z čímž souvisejí i nízké průměrné mzdy většiny řadových zaměstnanců, což je pak hlavní příčinou nízké porodnosti. Což se týká cca 5. z 6. milionů ekonomicky aktivních - platících daně. A pro ně je finančně obtížné pořídit si víc jak 1. dítě. To nemluvě o dosažitelnosti bydlení a občanských služeb pro tuto většinu občanstva.

No a pak je tu další danajský dar uvedené "svaté trojice". A to státem i komunálem zadávané předražené zakázky, tj. korupce. Což z veřejných rozpočtů ročně vysaje víc jak 200 miliard Kč.

To jsou tři hlavní příčiny nejen důchodové bídy ČR. Schválně kdo si vzpomene, že by Fialova vláda v těchto oblastech něco podstatného udělala. Pro samé bruselské multkulti, gender, LGBT či eko-klima blbiny, nemá na řešení těchto zásadních problémů čas.
hulin never die
27. července 2023 • 07:36
@Pavel Maleček ty nevíš, co v tom vláda udělala? na sběr lgbtdbqg+- kravin po internetu máš ale času dost.
Avatar - Ladislav Sedlák}
Ladislav Sedlák
26. července 2023 • 22:32
Dědek s bábou, stále otravují. Peněz mají dostatek. 20000 Kčs je hromada peněz. No a to mají lékaře zdarma. každý má minimálně jeden kloub nový, mají cukrovku, astma, prostatu a stále by chtěli něco jiného lepšího. Vždy to nemohou poplatit. Měli by splnit normu dožití ( asi 26 let). Po dožití disciplinované odejít. Ale to ne. Někteří žijí do 90 let. Víte co to stát stojí. Potřebujeme nové tanky, letadla a penzistů je moc jak říká pan Jurečka, tak to prostě nejde. Vy mladí si musíte šetřit peníze abychom mohli. Je nutné, aby volit mohli již lidé ve věku 16let a jen pomocí chytrého telefonu ( to důchodci nezvládnou)
Bazinga
simeklubor
27. července 2023 • 00:54
@Ladislav Sedlák Dědek s bábou skutečně mají dost. Mají totiž na osobu, zvlášť po odečtení nákladů na bydlení, vybavení domácnosti, vzdělávání a školní pomůcky včetně zájmové činnosti svých dětí, výrazně víc peněz než standardní mladá rodina střední třídy. Oni to ale taky aspoň průměrně inteligentní a psychicky vyrovnaní dědci a báby vědí. Dokonce umějí počítat a tak pro ně není problém si zjistit, že kdybychom rozpustili armádu, vystoupili z NATO a nekoupili už jediný tank, a všechny ty peníze rozdali důchodcům, tak tím ten problém nevyřešíme, za pár let jsme tam, kde nyní, jenom s tím rozdílem, že si naši zemi bude moct ukrást kdokoli, kdo si na ni ukáže prstem. Bohužel je tu nezanedbatelná část zapšklých troubů, obvykle nenávidějících celý vývoj od 89. roku, kteří vykřikují na sítích, Babišových mítincích či vrabelo-rajchlovských demonstracích svoje frustrace a nenávisti spolu s rusáckou propagandou, a jejich jedinou motivací je se za ten vývoj pomstít. Komukoli, třeba i vlastním dětem a vnukům. Těm nemá smysl cokoli vysvětlovat, tam zbývá jen vystrčit prostředník .
hulin never die
27. července 2023 • 07:39
@simeklubor jediný odstavec a vystihl to líp, než všechny analýzy expertů za posledních deset let. Jen ten pouze fakáč na tu špínu je dost málo.
Avatar - Ladislav Sedlák}
Ladislav Sedlák
27. července 2023 • 08:54
@simeklubor Vidím, že jste vzali vážně. Víte co znamená slovo Bazinga????
simeklubor
27. července 2023 • 09:33
@Ladislav Sedlák Nevím, a proč bych vědět měl? Nereaguju na poslední nesmyslné slovo, ale na celý odstavec nad ním.S tím jste se zcela jistě nesepisoval jenom proto, abyste ho posledním slovem popřel. Tedy vyjadřuje, jakoli v nadsázce, to, co si skutečně myslíte. Já sice neznám - protože mě nezajímá - Teorii velkého třesku, zato znám poměrně dobře psychologii člověka. Jestli mi teď začnete tvrdit, že se mnou souhlasíte a že ten váš příspěvek byla nějaká legrace, nebo trolling a myslíte si pravý opak, pak vám musím říct jenom jediné - poodnikl jste docela zbytečnou misi .
Avatar - Ladislav Sedlák}
Ladislav Sedlák
27. července 2023 • 09:45
No , většina pochopila a jsou v klidu, Vy jste uražen neb jste si to pořádně nepročetl. možná příště.
hulin never die
27. července 2023 • 09:59
@Ladislav Sedlák do bazingy jsem byl taky na vterinu zmatenej Asi carka nebo co. Skvele jste to vystihli oba.