Komentáře

Zpět na článek

Husákův komunismus nebyl totalita. Ale není to vlastně jedno?

7 komentářů

Jimmi
9. srpna 2023 • 12:57
K totalitě má blíž dnešní vláda, která absolutně ignoruje názory a přání občanů, a dělá vše jen pro sebe a své "blahodárce" (USA, EU NATO) a nás žene do chudoby, jakou ještě Evropa nezažila! Jsou to úplatní haj*z*lové a nemají právo na život v tomto státě!!!!!!!!!!!!! Podvedli nás při volbách do parlamentu svou pětikoalicí (protože kdyby šli do voleb každá strana za sebe, byli by v ***i), pak nás podvedli při prezidentských volbách, aby na hrad dostali svého debílka, který jim všechno odkývá a skáče tak, jak oni pískají. Kdo to zelené soudružské pako znal před volbami...? Kocourkovští by nám mohli jenom tiše závidět.
Annika
7. srpna 2023 • 19:30
Totalita teprve prichazi z USA .https://youtu.be/U-3VHtfT5kc
Pavel Vodička senior
6. srpna 2023 • 13:01
"Pods*** je, že komunistický režim v 80. letech povětšinou neřídil lidem jejich soukromý život a nevyžadoval entuziastické prožívání jeho ideologie."

Redaktoru Adámkovi, společně se zástupem jím vyjmenovaných posttotalitních pseudo-vědeckých revidentů české totality, se v budoucím životě splní sen a prožijí ho v Husákovské ne-totalitě. Jako téma pro novou Verneovku to není špatné. Nebo spíš další díl Harryho Pottera?
Uživatel_5577504
28. července 2023 • 03:26
Za Husáka to bylo podobné, jako za Pávka. Na hradě bolševická ***, cenzura, socialismus a lezení do řiti cizí mocnosti. A jestli z obrazovky blekotal Jakeš nebo Fiala, úplně jedno. Debil jako debil.
Pavel Maleček
27. července 2023 • 23:09
Uf - klasická to ukázka jak je nejen naše, ale i západní akademická rádoby intelektuální, rádoby elita prolezlá levičáctvím, tj. socialismem. A proto se snaží obhajovat až legalizovat stejně orientované režimy, byť jednoznačně šlo o diktaturu, která ve jménu své moci a ideologie všemožně tyranizovala všechny, kteří před ní neohnuli hřbet.

Pravda už masově nehrozily kruté kriminály, mučení a vraždění (ale v jednotlivých případech ano), ale socialistická moc dokázala i v rámci podnikových či uličních organizací běžnému občanu udělat ze života peklo. A takových případů byly i pár měsíců před listopadem 89 tisíce.

Tato snaha o jakousi humanizaci pozdního období komoušské, tj socialistické totality je též způsobena tím, že se tito "experti" snaží zamaskovat, že k socialistické totalitě míří i socialismus nový s neomarx-progres ideologií a jejím multikulti, gender, LGBT či eko klima mocichtivým nátlakem. Kterým jsou jejich univerzity, vědecké ústavy a hlavy prolezlé jak stará houba červy.

A v němž tito "experti" nový lepší svět vidí. Když jak nás historie učí, každý takový pokus o lepší svět dobra a rovnosti pro všechny, v zmaru, bídě, teroru a nakonec krvavém konfliktu končí.
viktor viktor
27. července 2023 • 19:47
Byla to totalita , kterou udržovaly v “ chodu “ sovětské základny na našem území.
Vladimír Veselý
27. července 2023 • 18:18
Byla to totalita. A tečka.
Já jí zažil. Co ti, kteří ji zpochybňují?