Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Těžký život bez pípnutí aneb Kdo tu koho okrádá?

4 komentářů

Martin Tuhý
29. července 2023 • 16:19
Realita - samozřejmě, že kdo nepřímá karty = nevykazuje tržby = krade, to je prostě fakt. Při studiích jsem pracoval ve službách, po barech, restauracích a kavárnách a krade se všude a všechno, NIKDY se mi nepodařilo pracovat na místě, kde by se nekradlo, je to jak národní sport, Češi jsou prostě zloději, o nic jiného nejde. Druhá část věci je, že toto chování je přímo podporováno pravicovými politiky, jejichž elektorát je volí proto, aby udrželi systém bez kontrol a na společnosti parazitující nastavení OSVČ.
Uživatel_5579791
30. července 2023 • 08:34
@Martin Tuhý To máte tak. Zaměstnanec darebák, zloděj a podvodník, zásadně skončí u podobně disponovaného podnikatele, zaměstnavatele. To je nějaká zvláštní přitažlivost. A tak to bude asi i s vámi. Představa vás, jednoduchých lidí o tom, že se krade úplně všude, je kouzelná. A kdo potom platí daně ? Dle studie Amnesty I. totiž nejvíce v ČR kradou a podvádí zaměstnanci. Také druhá část vašeho elaborátu stojí na vodě. Jsou to levicoví populisté, kteří jsou propojeni s podsvětím, galerkou, vždy nejbrutálněji kradli v ČSSD a potom v ANO.
Martin Tuhý
31. července 2023 • 23:15
@Uživatel_5579791 Jasný kámo, celoživotní náhoda, že nikde kam jdeš nedostaneš účtenku, že ve všech službách kde jsi kdy brigádničil se kradlo a že poslední faktura od řemeslníka byla v ČR vydána asi v roce 1956, vlastně je to moje chyba ). Rád odpovím na otázky, složitý človíčku - daně platí jenom zaměstnanci (obrovské) a nadnárodní firmy (a to velmi malé, efektivní zdanění je asi 12 %), např. OSVČ jsou dle daňového výběru naprostí paraziti na společnosti, není tedy divu, že volí ODS, stranu zlodějů pro zloděje, mrkněte na statistiky, jak se vedlo ČR během vlád ODS a jak během jakékoliv jiné vlády, vláda ODS = ekonomické peklo, propad životní úrovně, recese ekonomiky, ve 100 % případů. Kdybys potřeboval ještě něco objasnit, dej vědět. P.S. hoď sem studii, rád si ji pročtu, díky.
Pavel Maleček
29. července 2023 • 08:07
Karty z 95% odmítají malí dodavatelé služeb, tj. malé hospody, stánkaři a řemeslníci, závislí na rychlých penězích. A situací způsobenou mudrlanty nahoře nucených šetřit každou kačku. Což je realitou i pro jejich zákazníky, kteří k nim když jen trochu zdraží (kvůli nákladům na ele. platbu), přestanou chodit. To nemluvě o při ele. platbě razantním poklesu dýšek.

Čili ti co odmítají ele. platbu předvádějí klasické tržní chování, jak vystřižené z knih těch z intelektuálních kruhů nejmoudřejších. Tak proč se tyto kruhy rozčilují, když v praxi narazí na to, co sami nadutě troubí do světa?

Inu klasický střet theoretika ze zaprášeného fakultního kanclu, korporátní klimatizované open-space, upocené státní úřadovny či zatuchlé kavárny s reálným plnokrevným životem ... jauu to bolí