Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Jak typické – Francie hoří, gangy rabují a elitář Macron křepčí na koncertu Eltona Johna

9 komentářů

Peter Hosek
8. července 2023 • 03:36
Ceho jsme v soucastnych dnech svedci ve Francii nas nemuze prekvapit. Byla to pouze otazka casu. Jak to zde jeden z ctenaru naznacil, v jednom okamziku je nutne pouzit ostre misto rubber bullets. Na jednom video zaznamu je patrne, ze osoba pouziva strelnou zbran a to bez otaleni. Tento cerny mor se bude nadale rozsirovat a neni nikde garantovano, ze se to neprenese na dalsi uzemi. Policejni sbor na takovou "praci" nestaci a jak vidime na nekterych zaznamech, jsou v mnoha pripadech v mensine. Soucasny prezident Francie je slaboch a jsem presvedcen, ze Marine Le Pen by odvedla lepsi praci v teto situaci.
simeklubor
5. července 2023 • 00:20
(pokračování) Tedy nemáme ŽÁDNOU možnost, protože bychom byli většími zrůdami než Hitler se Stalinem dohromady. A tak naší jedinou možností bude tuto masu lidí absorbovat a integrovat. Bude to znamenat úplně nový přístup k řešení kriminality, protože si prostě nebudeme moct dovolit mít na ulici 15x soudně trestané recidivisty. Bude se muset zcela tvrdě a nekompromisně odělit člověk dodržující pravidla od kriminálního dezoláta. Rychle, efektivně, s nějakou verzí principu 3x a dost. Bude se muset úplně proměnit sociální systém. A to zdaleka není možné popsat nutné změny komplexně. To vše bude mít dopad na všechny, nikoli jen na příchozí. Evropu čeká zásadní proměna a pokud v Evropě má přežít evropská civilizace, musí se na to naše státy společně připravit. Bohužel o tom nikdo ani nepípne, aby to nevyvolalo negativní emoce, paniku a vzestup nejrůznějších fašistů, kteří budou nabízet snadná "řešení" výměnou za svou politickou a ekonomickou moc. Takže Evropa už ztratila nejmíň 15 let nicneděláním a nevidím, že by se to mohlo změnit. Rozumný hlas v tom bipolárním vidění (sluníčkové "všichni jsou vítáni a můžou si tu dělat, co se jim zamane" versus fašounské "nemají tu co dělat a nepustíme sem ani jednoho") nemá šanci na to být slyšen a vyslyšen. Doplatíme na to všichni, dobrý konec nevidím.
simeklubor
5. července 2023 • 00:02
Samozřejmě česká xenofobní scéna líčí události ve Francii jako střet civilizací, střet ošklivého islámu s naším navoněným křesťanstvím, před kterým přece už hromadu let tihle filosofové z lidu absolutoriem VŠ Života mnoho let varují. Pár se jich najde i zde pode mnou. Realita je taková, že se jedná o střet dezolátů nerespektujících pravidla se slabou státní mocí a slušným zbytkem společnosti. Přičemž na obou stranách barikády najdeme lidi všech barev i vyznání, co se jen ve Francii vyskytují. Makron a nejen on v tomto střetu hanebně selhali (ne poprvé) a ukazují meze, za které demokracie ani evropský humanismus nesmějí nikdy zajít, mají-li přežít. Hned druhý den po takové míře násilí a výtržností měl být vyhlášen výjimečný stav a zákaz vycházení, do ulic měly napochodovat ozbrojené složky včetně armády a od řádícího dobytku ty ulice prostě vyčistit. Za každou a za jakoukoli cenu.
Evropa si neuvědomuje jednu zásadní věc, politici o ní nechtějí ani přemýšlet, natož mluvit, protože by je to stálo křesla. A tento zbabělý alibismus nás všechny donutil vnímat migraci jenom dvěma způsoby: A) Nebudeme na ni reagovat, nějak to dopadne, dobro v člověku přece tak nějak vždycky zvítězí a pracovní sílu stejně potřebujeme. B ) Migrace je nepřípustná, soužití kultur nefunguje, migraci musíme zakázat, všechny "jinokulturní" nějam odsuneme a udržíme za pomoci nové železné opony jakousi čistou Evropu původních Evropanů, cokoli ta slova znamenají. Oba tyto názory jsou stejně nefunkční a nebezpečné, protože ignorují realitu a brání našim společnostem připravit se na blízkou budoucnost. Dostali jsme jenom takovou ochutnávku a pár nižších desítek let na přípravu, leč nevidíme to: Nevidíme, že musíme vybudovat robustní bezpečnostní, soudní, vezeňské aparáty a kapacity. Že v důsledku klimatické změny, již nejsme schopni odvrátit, se z jihu zvednou stovky milionů lidí a půjdou k nám, protože nebudou mít jinou možnost. Máme jedinou možnost, jak je zastavit, totiž vyvraždit je. (pokrač.)
giorgio287
4. července 2023 • 11:06
A co má Macron dělat? Jedinou správnou věc - nechat tu opičí verbež vyhubit - udělat nemůže. Francie je v řiti a lepší to nebude...
Lilith Černá
1. července 2023 • 18:24
A blb Stanjura místo na tiskovce v divadle...
Pavel Maleček
1. července 2023 • 14:14
No důsledek to ovládnutí Západu neomax-progresivismem s jeho multikulti, gender, LGBT č eko-klima mocichtivým oblbováním. S průhledným cílem v nastolení socialistické totality, maskované skořápkou prázdných demokratických mechanismů.

Tím způsobený rozklad státního aparátu, neschopného zajistit efektivní výkon státní správy (cenová stabilita, dostatek energií a životních potřeb) a bezpečnosti občanů, projevující se nejen zbabělým couváním před agresivitou islámských migrantů byl příčinou toho, že Putin místo jen přes zdi Kremlu ňafání Ukrajinu přepadl a tam krvavě řádí. Být Západ skutečně sebevědomou a akceschopnou demokracií (ne její liberální náhražkou) nikdy by se k tomu neodvážil.

Bohudík v tomto se ještě Západ k jakés takés protireakci (už slábnoucí) zmohl, ovšem řešit své vnitřní problémy, na to již nemá, nejen ve Francii viditelně sílu. Že to spěje k občanské válce, přesněji mezi islámem a postkřesťanskou civilizací, je nad slunce jasné.
Richard Šebesta
1. července 2023 • 12:38
Když byly presidentské volby ve Francii fandil jsem Le-Penové. Macron je popsán dobře panem autorem. Je to mluvka zcela neschopný politik a arogantní floutek. Místo řešení problému se jede bavit, tak se kdysi chovala šlechta. Na co pan Macron šáhne to pokazí. Jen třeba připomenu že i on mluvil před válkou s Putinem a to nejednou. Mám pocit že ze západních politiku nejčastěji. Výsledek byl ten že nedokázal nic a válce nezabránil. Myslím že lze říct že Macron je neštěstí Francie. Ale na druhé straně to co se děje ve Francii je logický důsledek politiky nejen jeho ale celé EU a je to obraz západních zemí EU. Co EU zasela to sklízí nezvládnuta migrace která stále trvá již 8 let a řešení je v nedohlednu. Válka na Ukrajině v podstatě západním lidrům EU vyhovuje. Jednak se pomoci ní mohou vymlouvat na mnohé věci třeba drahotu nebo energetická krize a navíc čím déle se válčí tím déle mohou svým lidem odvracet pozornost od vlastních problémů s poukazem na zločince Putina a válku. Bohužel v míře vrchovaté to platí nejen o většině západních lidrů ale i o naší české vládě. Podle mne je jedna z nejhorších od listopadu 89 ne-li vůbec nejhorší !
Avatar - fero52}
fero52
1. července 2023 • 12:23
jsou chvíle, kdy je třeba namísto gumových projektilů použít ostré. Podpalování aut a budov není projevem názorů, nýbrž teroru. V Kremlu se musí tetelit blahem, když vidí bezmocnost demokracie
Richard Šebesta
1. července 2023 • 12:43
@fero52 Naprostý souhlas. Západ který vykresluje Putina jako ďábla a zločince NON PLUS ULTRA , zároveň vlastním lidem ale i celému světu dokazuje svou slabost a neschopnost řešit vlastní problémy ! Toť " dobrá " vizitka.