Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Nečasova aféra a východní orientace České republiky

4 komentářů

Pavel Maleček
16. června 2023 • 06:35
Uf uf ... tak se nám Steigerwald v roli rudoprávodivého Kojzara předvedl. Ve službách aktuální moci na ruby převrátil to, co se tu v 2013. stalo. Z policie a státozástupců udělal zločince, ze stát dojících, mafií ovládaných politiků tyranizované svatoušky.

Tehdy každý kdo do vyšší politiky jen nakoukl věděl, že předseda vlády je ovládán svou "sekretářkou", která s ním manipuluje dle toho, jak ji kdo uplatil (odtud ty kabelky, šperky či kožichy) v zájmu více a pohodlněji stát dojit. Byť to všichni nahoře věděli, nikdo dlouhé období nezasáhl. A tak byl stát, přes premiérovu konkubínu (fakticky byl premiér konkubín své sekretářky) řízen spolkem mafiánů, co díky tomu stát pohodlně dojili.

Proto byl zásah policie na vládě plně oprávněný, stejně jako odvádění Nagyové v železech. To, že celá ta struktura neskončila v kriminále, není problém Šlachty s Ištvánem, ale důkazem selhání - zkorumpovanosti naší justice, která nesoudí dle viny, ale dle politické či finanční síly.

Jak ostatně před pár dny konstatovala výjimečná soudkyně, která po 10. letech aspoň některé z tehdejší mafiánské struktury odsoudila.
giorgio287
15. června 2023 • 13:12
Kdybychom žili v právním státě, Šlachta s Ištvánem by byli po 10 letech v polovině trestu odnětí svobody.
Richard Šebesta
15. června 2023 • 13:28
@giorgio287 Aha a co pan Nečas a Nagyová ? Oni jsou bez viny
? Kdybychom žili v právním státě tak po listopadu 89 by zakázali KSČ .Klaus i Zeman a další ministři by byli dávno odstaveni z funkce pokud by nebyli tr.stihání ? Zeman by se nikdy nestal premiérem ani presidentem. (Jeho poskok Šlouf prokazatelně spolupracoval s organizovaným zločinem ). A co kmotři podporování ODS ? Agent Stb Bureš by nikdy nemohl podnikat a nestal by se premiérem a předtím předsedou vlády !!! A to jsou jen vrcholy ledovce. Takže souhlas nejsme právní stát !!!!
Richard Šebesta
15. června 2023 • 13:30
@Richard Šebesta u Bureše jsem chtěl napsat premiér a předtím ministr