Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Vládo, dej mi, mám nárok! Natažené dlaně a generální stávky Česku nic nepřinesou

10 komentářů

Miloslav Podhola
7. června 2023 • 14:42
O generální stávku v prvním kole odborařům nejde, snaží se přinutit vládu, aby s nimi jednala a nestavěla je jako ostatní před hotovou, zpackanou, věc.
Jediná možnost jak se vzepřít 108 ve sněmovně, je hrozná stávkou.
Pavel Maleček
7. června 2023 • 05:48
Tato vláda je pozitivní jen tím, že je o chlup odpovědnější než by byl Babiš, bez ohledu na budoucnost země a lidu ze státního uplácející své tupé voličské stádo. No a Fiala je dítě štěstěny, ale jak je u takových zvykem bojácný slaboch.

Dítě štěstěny, když mu k premiérování pomohl kovid a ve finále volební kampaně příliš nenažraně agresivní Babiš. Který tím hloupě vysál hlasy svým potenciálním spojencům - socanům a komoušům, kteří se díky tomu nedostali do sněmovny.

Fiala sice frajersky nakoukl do Rusy týrané Ukrajiny, ale zcela se podělal před nutností rychlých a razantních reforem, nutných k hospodářsky zdravému i sociálně ohleduplnému fungování ČR společnosti. A dál se podělává před svými levičáckými koaličníky, neomarx-progresivisticky třeštícím Bruselem i veřejností, když své "reformy" předložil v podobě která sice nikomu moc neublíží, ale zároveň dalšímu hospodářsko-sociálnímu úpadku nezabrání.

Což mu ve finále zlomí vaz víc, než kdyby do toho tvrdě říznul. Protože lid podělané slabochy ve svém čele nesnáší. To si raději drakonického alfasamce (znovu) zvolí.
Miloslav Podhola
7. června 2023 • 14:46
@Pavel Maleček Unikají vám hospodářské souvislosti za covidu.
Co se týče Fialy, souhlas.
Uživatel_5361460
6. června 2023 • 17:22
A jak to bylo za covidu? Vládo dej, Fiala křičel, že vláda dáva málo. Asi krátka paměť, že.
Saša Krach
6. června 2023 • 16:22
Že to psaní, není někomu už
Blbí....😝
yvona ruzickova
6. června 2023 • 16:13
Skvělý článek. Škoda, že podobná slova málokdo říká nahlas a ještě méně je chce slyšet. Díky
Petr Somol
6. června 2023 • 13:34
Ten kdo psal tento clanek je bud uplny rusofil nebo at vrati skolne . Ze za totace bylo vse drazsi nez dnes je totalni blabol ,najem tehdy se vsim­[ener­gie,t­eplo­,voda,­plyn­.] 600kc, dnes jen cisty najem 19000tis plat tehdy ja jako ridic 11-12000tis.maslo 8kc dnes 50-60kc .takze rozdil v kupni hodnote tehdy a dnes 750procent. Slusne Auto tehdy50000tis dnes 2-6mil. Byt tehdy bud zdarma statni nebo vlastni 30tis.Rodinny domek 120-200tis. Dnes 4-7mil.Prace tehdy se nestalo aby podnik neplatil mzdy dnes je to kazdy treti podnik a dnesni vlada to podporuje.
staracek
6. června 2023 • 17:08
Jen pro úplnost - jako středoškolák jsem v tom vašem levném socialismu měl nástupní plat 1 100,-Kčs, s příplatkem za třídnictví, hraniční příplatek a 2 hodiny přesčasů 1500,-Kčs bruto. Tedy záloha 500,-Kčs a když se sešly placené suplované hodiny, dobíral jsem i 1 000,-Kčs!
Moji vyučení spolužáci ze základní školy brali tou dobou cca o 1 000,-Kčs víc, tj. jako moje maminka s vysokoškolským vzděláním jakožto učitelka.
Vyhlídka na vlastní byt = 0
Platový postup = směšný.
Koupě auta = nepravděpodobná, nedostatkové zboží (jako často dámské vložky nebo toaletní papír)
Koupě nebo stavba chalupy = nedosažitelná
Možnost cestování = NDR a když se to sešlo, tak země socialistického bloku.
Dnes mě nikdo nenutí vstupovat do žádné strany a svým dětem toto vše mohu dopřát a dopřávám.
Poradíte mi, kde se vrací školné?
Richard Šebesta
6. června 2023 • 19:44
@staracek Pánové Staracek a Somol. Každý máte svůj díl pravdy. Jako člověk důchodového věku mohu hodnotit oba režimy. A pravda je že něco je dnes lepší než za totáče a něco horší. Třeba pokud jde o kriminalitu tak dnes je to určitě mnohem horší a policie ač máme dvě (státní a městskou) tak je to katastrofa drobná kriminalita která taky dost obtěžuje je prakticky neřešena. Výdělky jsou dnes určitě lepší a kdo má dost peněz žije si relativně dobře i pokud jde o dovolenou což tehdy za socíku byl luxus a navíc jen do soc.zemí. Inu každá mince má dvě strany a jde o to jak to kdo vidí podle svých zkušenosti a životních podmínek.
Roman Primač
6. června 2023 • 12:41
Česko ve formě. Na tuhle vládu se dlouho nezapomene.