Kultura

Zpět na článek

Vojtěch Rynda: Peníze? Ano, ale ještě víc potřebuje Česká televize odvahu

4 komentářů

Pavel Maleček
16. června 2023 • 06:59
Ano, to co se v Polsko a Maďarsku stalo s "veřejnoprávními" médii je špatné. Ovšem nelze tím maskovat, že v ČT, stejně jako třeba v britské BBC se děje to samé - tedy že vládnoucí "elitě", jejím zájmům a ideologii slouží. Jen to není orientální despotismus, ale čím dál méně skrývaný neosocialismus s jeho neomarx-progres ideologií a jejím multikulti, gender, LGBT+ či eko-klima ohlupováním.

V obou případech kryto už jen formální - vnitřně vyprázdněnou demokracií. V tom si obě strany jedné mince zneužívání veřejnoprávních médií nemají co vyčítat.
Richard Šebesta
4. června 2023 • 16:02
Podle mne ČT potřebuje především být seriózní televizi a nikoli normalizační žumpou z dob před 50.léty. Redaktoři ČT dávají velmi velmi okatě najevo že za 1. hájí zájmy současné vlády a za 2.nejsou objektivní a nemají vyvážené zpravodajství. Stačí jen připomenout demonstrace svolané stranou PRO a informování o nich ale nejen o nich. Nebo třeba v souvislosti s válkou na Ukrajině kdo má jiný názor na tuto válku třeba si přeje její ukončení je ihned proruský dezolát to je např.i šéf PRO Rajchl. Protože jako pamětník před 50. léty pamatuji jak informovala tehdy ČT mohu srovnávat a to srovnání je dosti podobné. Rozdíl je pouze v nepříteli tehdy západ a hlavně USA dnes Rusko a Čína jinak ta podoba je až zarážející.
omarr
4. června 2023 • 10:01
Zmíněný seriál Pět let je typickou ukázkou. Skvělý a přitom zdaleka ne jen pro dvacátníky, je mi víc než třikrát tolik a bavil mě moc. Volha mi přišla unavená, nedobrá, pitomá. Dobré ráno Brno naopak, opět, skvělé. Ale to je tak všude. Všichni vyrábějí skvělé, průměrné a blbé věci. Takže v tomto smyslu je ČT standard. Výjimkou se sport, tam rozšíření na hlavně O2TV výrazně zvýšilo kvalitu. A zpravodajství? Popravdě ho nesleduju, ale pokud si vzpomínám, vždycky tam byli lidé, kterým šlo o věc. Samozřejmě po určitě době přichází poněkud zničující "sláva" především moderátorů, pocit neomylnosti, nadřazenosti a dále že v rukách drží volant směru světa. Ale díky bohu za ČT, protože zbylé televize, to je jen průměr, zcela výjimečně nadprůměr, balast a podbízení. A ty šílené reklamy určené nejspíš blbům. A myslím, že nápad, že ČT a z mého pohledu hlavně Český rozhlas budou platit všichni, kdo mají mobily, počítače, jakoukoliv elektroniku, je nejlepší. Doplní rozpočet a oponenti nebudou plakat, že musí dát víc, než 150, za což dnes ztěžka koupí jedno polední menu.
Lilith Černá
4. června 2023 • 07:28
Strčte si ČT někam! Nesleduju tu propagandu, nezajímá mě, nechci financovat něco, co se mi ještě vysmívá do ksichtu a nazývá mě dezolátem! Kavárníci ji jistě zasponzorují rádi a štědře, přece nebude ČT požadovat prachy po rusských filckách, to je snad pod její úroveň, ne?