Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Naše ideové spory, fantazie a realita

4 komentářů

Pavel Maleček
9. června 2023 • 07:00
"A terazky mi povedztě, Steigerwald, čo vy si predstavujetě pod takým slovom konzervativní"? A kdyby jen to, co vůbec znamená pravice, levice, kapitalismus, socialismus, fašismus, nacismus, či neomarx-progresivismus. Co je špatného na staré obyčejné demokracii, že prý musí být vylepšována demokracií liberální?

A co jsou to vůbec ty tajemné evropské hodnoty, s nimiž šermuje každý (hlavně brusel), kdo průhledně chce totalitně vládnout? Ono by si to chtělo, před každým takovým mudrováním nejdřív vysvětlit obsah pojmů. A právě tomu se tím vědomým pojmovým zmatkem, hlavně bruselští, prý liberální demokraté fikaně brání.
To aby na ně neprasklo, že ve skutečnosti jsou mocenským korporátem socialistů, velkokapitálu a kazatelů jediné přípustné pravdy (neomarx-progres aktivisté). Čemuž se od časů Mussoliniho říká fašismus. Stejně jako se tomu co praktikuje Putin, opatrněji Orbán a kam směřuje Okamura a teď Babiš, se říká socialismus nacionální, čili nacismus.

To co tyto jinak se nenávidějící socialismy spojuje je odpor k demokracii. To proto, že jim brání v max. koncentraci moci a majetků. Nacisté ji likvidují otevřeně, bruselští fašisté to fikaně maskují kecy o jejím nutném liberálním vylepšování. V důsledku je to jedno. Protože každý socialismus v zmaru, bídě, teroru a nakonec krvavé řeži skončí.
Richard Šebesta
9. června 2023 • 00:40
Souhlasím s autorem ! Burešovo ANO nebo dnešní pětikolka jedno horší než druhé. Nenabízí řešení jen se hádají o nesmysly. Ministři školství i zdravotnictví i další se mění jako ponožky a nikdo nic neřeší. Každý začne ministrovat a než se rozhoupe k něčemu už končí. Tenhle systém vládnutí je k zblbnutí ! Dluh roste astronomickou řadou a agent Bureš a premiér Fiala se přou kdo za něho může. Samozřejmě že ani jeden z nich ! Kdyby to nebylo tak vážné bylo by to komické jako malé děti jen oběma chybí dupat nohama jako malé děti. Chce to vyměnit sněmovnu lepšími lidmi vypadá to jako scifi ale bohužel je to pravda i když to asi scifi bude.
Saša Krach
8. června 2023 • 21:42
To je psaní pro netopýra....ve dne spí. Na konci roku budeme mít možná dluh 400miliard.....a řeší se kdo tuto vládu nahradí...A musí se zdůraz­ňovat­.Alter­nati­va není😂😂😂😂 Tak že pane autore, běžte se zeptat pana prezidenta Zemana....sice má bolavé nohy, úřaduje v ložnici divné kamarády...Ale návod na záchranu má v kapse....A to je realita.
Pavel Maleček
9. června 2023 • 09:13
No, zněžnělou filmovou hláškou - di do zádele Sašo. Zeman má totiž jediné řešení - z Česka udělat "kvetoucí" ruskou gubernii. A na Rusa je teď neštvaný jen proto, že na Ukrajině předčasným odhalením svých krvavých karet tenhle celoživotní Zemanův sen zhatil.