Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Krize, války, nervózní svět i společnost. Čeká nás Soudný den? Kdepak, všechno přežijeme

3 komentářů

Soňa Benešová
26. května 2023 • 09:54
Jsem vděčná za rozumný názor, velmi vzácný v současné době, u novinářů zvlášť. Nebaví mně poslouchat nekonečné katastrofické vize starých šedých hlav. Smysl má mít nějaké hodnoty a těch se držet. Pomáhat Ukrajině, jak se dá, žít ekologicky, tj. neplýtvat a nebránit se šetrné technologii, s Čínou- to nevím, Spíše si myslím, že mladá generace, zaměřená extrémně na úspěch, generace vypiplaných jedináčků, možná ledacos vyřeší sama.
Pavel Maleček
26. května 2023 • 09:47
Inu tento začarovaný kruh spíš gordický uzel má jediné řešení - prostě ho místo dumání co s ním rozseknout - jak to kdysi udělal dodnes za to oslavovaný Alexandr Veliký.

Do dneška převedeno, to rozseknutí znamená na Rusáka celozápadně vlítnout a vyprášit mu kožich, na klima změnu se vyprdnout (s výjimkou návratu krajiny do stavu schopného jímat a pomalu uvolňovat vodu - tedy obnovu dotační agrární politikou zničeného malého vodního cyklu), protože ji stejně neovlivníme. Pak také na západ vrátit výroby dnes pro max. zisk odevzdané Číně.

A hlavně zakroutit krkem neomarx-progres ideologii. Která za keců o liberálním vylepšování staré, prý zkažené demokracie ji likviduje, to s cílem prosadit socialistickou totalitu.

Která, jak nás historie učí, v zmaru, bídě mas, teroru mocných a nakonec krvavém kataklyzmatu zákonitě končí.
Uživatel_5476661
25. května 2023 • 22:28
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.