Causy

Zpět na článek

Zemřel Henry Kissinger. Mistr ohebné moudrosti, politický všeuměl a jeden z nejvýznamnějších diplomatů světa

5 komentářů

Saša Krach
30. listopadu 2023 • 09:38
Ten pán a jeho prezidenti mají údajně na triku 2 až 3 milióny mrtvých ....a bůh ví kolik zmrzačených....
Na druhou stranu vždy u něj v zásadních otázkách ohledně přežití civilizace převládla vyváženost a rozum...
Což dnes světovým politikům se nedostává i díky pokročilému věku...😛
Richard Šebesta
30. listopadu 2023 • 09:09
Tak pokud jde o ruskou agresi vůči Ukrajině svůj podíl viny na ní nepochybně nese i NATO. Kissinger ač velký a moudrý politik je přece jen Američan byť německého původu a není tak zcela objektivní. Kdyby západ chtěl dalo se to řešit jinak třeba novým (Mnichovem) jako v roce 1938 jenže tentokrát za účasti všech zainteresovaných tedy Ruska,Ukrajiny a NATO. Biden věděl dávno dopředu že Rusko chce zaútočit díky dobré práci zpravodajských a vojenských služeb USA. Západ taky věděl o co Putinovi jde, šlo o neutralitu Ukrajiny, proč tedy nenabídli Rusům jednání jako byl Mnichov ? Zřejmě si tu válku západ přál v domnění že srazí Rusy na kolena.
Richard Šebesta
30. listopadu 2023 • 09:14
@Richard Šebesta Ještě tedy dovětek. 100 let pana Kissingera krásný věk . Pokud jde ještě k té rusko-ukrajinské válce tak je určitě lepší třeba 3 roky vyjednávat než 3 roky válčit !
tempter
30. listopadu 2023 • 09:57
@Richard Šebesta Ten titulek: Mistr ohebné moudrosti, politický všeuměl, všech hlupáků král... Vždyť to jsi celý ty, Cyrdo. Blahopřeji. Víš o čem byl Mnichov? To ty doporučuješ jako řešení ruské agrese? Tys navíc ještě génius, úplně na zvracení
Uživatel_5476661
27. května 2023 • 22:50
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.