Prostor X

Zpět na článek

Martinek: Nechci být s dítětem doma, do práce jsem se vrátila po týdnu, reakcím na to se usmívám

9 komentářů

Lilith Černá
24. května 2023 • 20:56
V Reflexu se vám podařilo dokonale zabít diskuse. Kdysi tu bývaly na několik stran. Tenhle časopis jde úrovní stále níž a níž a k tomu ještě tenhle nový, stupidní formát...
O IQ dámy mluví už to, že se jmenuje "Martínek".))) Já zprvu myslela, že jde o nějakého těhotného tranďáka. Nechápu, proč mají tihle lidé děti. Nic proti tomu, aby žena dělala kariéru, ale minimálně první dva roky by měla strávit s dítětem, ovlivní to celý jeho příští život.
Uživatel_5351863
22. května 2023 • 11:00
Nedodrženi šestinedělí, ani to nebyla schopna poskytnout novorozenci. Moc nechápu proč si ditě poridila. Považuji za normální ze se o dítě starají oba rodiče. Ale v době kdy si na sebe matka s dítětem zvyká jej doslova odložila na vedlejší kolej. Tady je neco špatně.
Uživatel_5644707
19. května 2023 • 12:49
profesní uzavřena skupina pouze pro kluky, kam mají holky zakázaný přístup by na facebooku vydržela přesně 0 dní. Pokrytectví at its finest....
Soňa Benešová
19. května 2023 • 15:42
@Uživatel_5644707 Já si myslím, že docela velký problém mají ty holky. Skoro bych módně řekla, že se sexualitou a identitou. Jmenovat se Martinek, žít s holkama a prchat od novorozeněte, to je skutečně proti přírodě. To je chování muže.
Soňa Benešová
19. května 2023 • 15:53
@Soňa Benešová Volba povolání ale vyloženě holčičí...
Soňa Benešová
19. května 2023 • 11:36
Jestli Martinek nemá nějaký problém. Normální u matky je, že svoje dítě nechce opustit, přirozeně a instinktivně. Nemyslím už odrostlé dítě, ale miminko z porodnice, to je skutečně bezmocný tvoreček. Když matka ve zvířecí říši opustí mládě, odsoudí ho k smrti. Děje se to u nemocných samic, kde péče o mládě ohrožuje její život, a také u nezkušených prvorodiček nebo stresovaných zvířat v ZOO. Normálně je mateřský pud druhý nejsilnější po pudu sebezáchovy. Martinek může mít laktační psychózu, to je dobře popsaný jev, ale normální chování to není. Po týdnu mezi holky z brandu, tam by mne nedostal ani za trest.
Pavel Maleček
19. května 2023 • 11:18
Klasická neomarx-progres žvanírna. Plná huba rovnosti, lidských práv a nároků na vše možné. Ale svému dítěti, tím, že s ním není v prvních měsíci jeho života doma ubližuje - jeho psychice tak, že to po zbytek života víc nejde.

A to vše v osobní sobecké touze po teď hned společenské seberealizaci, ke všemu ve zcela zbytném, jen aktuálně módním oboru.

Nemělo by se, ale budiž jí přáno to, co ji stejně s vysokou pravděpodobností až zákonitě čeká. Že to dítě, až ona ho bude potřebovat, se na ní vybodne stejně jako teď ona na něj.
Soňa Benešová
19. května 2023 • 08:13
To je pro mne zvláštní úkaz, ty holky z brandu. Budu pozorovat, jaký bude další osud tohoto směru. Základním znakem je, že to, co považují za práci, je v podstatě jenom takové kecání o zábavných věcech, hlava z toho určitě nebolí. Jejich práce je jednodušší a zábavnější než starost o miminko. Navíc je zřejmě dobře placená. Jde o to, z jakých zdrojů. Jestli si dokážou sehnat platící klientelu samy nebo jsou taky navázané na státní cecek dotací. Taky znám jednu docela hloupou paní, která je šikovná v neziskovce, snaží se kecat do škol, ale hlavně - vydatně sosají dotace. Tak ty stopnout už jednou pro vždy. Nicméně závidím, já jsem se těšila vždycky z práce domů, a do práce se mi kolikrát fakt nechtělo. A teď se těším na důchod. Ale absolvovala jsem také jakýsi kurz proti vyhoření, bylo to zábavné a poněkud zcestné. V největší pasti byla mladá lektorka. Té hrozilo vyhoření a ještě další věci, jestli se bude furt za něčím hnát.
Soňa Benešová
19. května 2023 • 08:19
@Soňa Benešová Jsem ráda doma. Je to moje místo a cítím se tam dobře. Mám tam svoje věci, zahradu, psa, přijedou děti. Manžel mě teda občas poněkud vytáčí, ale nevím, jaké by to bylo bez něho. Nechtěla bych to vyměnit za život v kolektivu s holkama. Ani náhodou, to by mi stačily tak dvě hodiny. Když byly děti malé, tak občas byly otravné a ráda bych si od nich odpočinula, ale teď na tu dobu vzpomínám s nostalgií a vůbec nelituju toho, že jsme s nimi byla furt.