Komentáře

Zpět na článek

Stanislav Balík: Často mylně spojujeme národ s hrdostí

1 komentářů

Pavel Maleček
23. května 2023 • 10:18
Přímo klasické - to co je jasné každému kmánovi, tedy co to je národ, se všemožní akademičtí rádoby intelektuálové, znající reálný život jen přes zašedlá okna svých zatuchlých fakultních kutlochů nikdy nedohodnou... když přitom žijí z výsledků práce těch dole, kterými pro jejich prý nevzdělanost hluboce opovrhují.
Přitom těm dole žijící reálný život, je jasné, že národ je společenství spojené mixem společného původu, historie, jazyka, kultury a územím, který národ obývá. A samozřejmě jsou na svůj národ náležitě hrdí. Takže p. Balíku národní hrdost je neoddělitelnou součástí národa - bez ní se národ dříve či později rozpadne. A s ním i jistoty, ochrana a pomoc, kterou národ svým členům poskytuje.
A proto je národ trnem v oku dnešních neosocialistů s jejich multikulti, gender, LGBT+ či eko-klima třeštěním. Jejichž cílem je globální - EU socialistická totalita, které národ překáží právě pro jeho ochranné a svépomocné funkce. Které členy národa, stejně jako rodina vytrhávají z "všepečujících", ve skutečnosti totalitních rukou jejich socialistického státu, dělajících ze svobodného občana otrocky závislou jednotku.
A není žádným tajemstvím, že právě z humanitních fakult, se jak mor neosocialistický neomarx-progres šíří.