Život a styl

Zpět na článek

Česko jako země žebráků: Chudobě se u nás blíží už milion lidí

35 komentářů

marauder
26. července 2011 • 11:52
vše zavinila komunistická lůza a nedostatečná obrana zimního paláce
blue_coffee
26. července 2011 • 09:54
Řekněte občanovi někde v Africe nebo Indii, že u nás má chudý člověk jenom devět tisíc korun na měsíc Tamní starci a invalidové by plakali štěstím, kdyby jim jejich stát každý měsíc poslal několik set dolarů. I když jim by ke štěstí nejspíš stačilo i mnohem míň. Já trvám na tom, že my tady prostě nevíme, co je skutečná chudoba (pokud si o ní nepřečteme v časopise). Jasně, ve srovnání se životní úrovní průměrného Čecha tady bezpochyby jsou lidé, kteří si žijí hodně mizerně, ale v globálním srovnání s lidmi, kteří žijí v té opravdové bídě, jsme tady na tom prostě pořád dobře. Tady umře hlady leda člověk, který dostane Alzheimera a zapomene, že musí jíst...
tomek7
28. července 2011 • 12:30
na české poměry to je chudoba ... a spadnout na ulici mezi bezdomovce nebo přijít o děti už není nemožné ...
vole
24. července 2011 • 16:45
O tomhle dobrej film. Hodně dobrej. Pointa: Situace v U.S.A. je ještě daleko horší.
centauria
24. července 2011 • 11:59
Tenhle článek je opravdu trefný, bohužel popisuje pouze špičku ledovce. Zkutečnost je mnohem horší než se zdá. Žiji sám, takže vím jaké je to žít v této zemi ze zaměstnaneckého platu. Můžete být v práci od rána do večera a stejně vám to bude pendrek platný. Ale nechci si stěžovat, proto tady nepíši. Pokud se ovčané téhle země snaží měřit chudobu tím, zdali mají doma chléb a balenou vodu, tak nejsme chudí nejen penězi, ale i duchem. Lidé uvažujte, žijeme ve středu Evropy. Máme společné hranice s Německem a Rakouskem. Naše podmínky by měly být srovnatelné s jejich, ale zdaleka tomu tak není. Nakoupit si domů nekvalitní pečivo a k tomu čokoládovou pomazánku (nemyslím Nutelu za 60Kč) ale tu za 18 korun z Lídlu, není opravdu žádný luxus. Je třeba si položit otázku tuto: Dokáže si každý z vás (myslím především zaměstnance) Koupit nový automobil(nemyslím plečku z bazaru) a našetřit si z platu na dům nebo alespoň chajdu pro svou rodinu? Pokud je to taky, tak považujte můj komentář za zcela irelevantní a přeji hezký den :o)
mamutka
25. července 2011 • 14:00
No jo, za první republiky jsmne na tom dokonce byli líp, než Rakousko a Německo, pak jsme na rozdíl od nich neprohráli válku. Jestli ono se nám to tady v tom osmačtyřicátém nějak nezvrtlo.
A to je tady spousta lidí, co vzpomíná na komunismus jako zlaté časy a vůbec nevnímá, k jak strašné devastaci všeho tu za těch čtyřicet let došlo. Přitom stačí vyjet za hranice a uvědomit si, že jsme na tom mohli být lépe, než jsou oni.
torinese
23. července 2011 • 18:25
Váš nový šéfredaktor v něm rozvinul své zcestné úvahy o tom, jak si v podstatě všichni žijeme jako prasata v žitě (on ale nejspíš plat šéfredaktora bude kapku odlišný od platu prodavačky v Kauflandu). Na toto téma je tam ještě další "povedený" článek, který mi připadá stejně urážlivý, jako kecy Kalouska o končícím mejdanu. Ona totiž velká část českých občanů za těch dvacet let ani žádný mejdan nezažila. Žiju sama s adolescentní dcerou a nemít úspory, tak skončíme někde pod mostem. Byla bych moc ráda, kdyby váš pan šéfredaktor občas navštívil nějaké sídliště a podíval se ,jak "normální" lidé s "normálním" platem žijí. Kalousek s jeho Štávou a kámošem v Synotu a jeho kšefty na MO, nás stojí miliardy a ještě má tahle pol.kreatura drzost napadat slušné lidi, kteří nekradou. Hazard se v Čechách nikdy nezdaní a "ubozí" podnikatelé budou v klidu dřít své zaměstnance z kůže za minimální mzdu . Vždycky jsem byla pravicovým voličem , ale tohle není pravicová vláda, tohle je zkorumpovaná prolobbovaná verbež, která poddaným káže vodu a sama chlastá to nejdražší víno.
cvalda
23. července 2011 • 11:38
že je někdo na pokraji chudoby.Většinou to jsou starší ženy co mají nízké důchody,ale na druhé straně drží velké byty.Co říci na to, když matka s dětmi si stěžuje, ale na druhé straně těm dětem prokouří 10 kuřat měsíčně.To by měla děcka mastné brady co?Je třeba si uvědomovat, že jsou věci zbytné a nezbytné .Nebudu si stěžovat pánům redaktorům na bídu a v zápětí si narvu plnou nádrž benzinu.A tak by se měl každý zamyslet nad svým počínáním a až potom si stěžovat.
okuk
23. července 2011 • 09:48
Chudobní jsou v každé, i v té nejbohatší zemi. Očekával bych podobně hloupý článek spíše od nějakého zarytého komunisty. A kdo je vlastně chudý a kdo ne, to je velice subjektivní pocit. A co se statistického vyjádření týče, tak tady těch chudých nebude až zase tolik. To se nezmění ani po zvýšení DPH - těch pár stovek "neuvrhne do chudoby" opravdu nikoho.
return.bk
22. července 2011 • 18:30
Neznám žádného skutečně chudého.Znám dost lidí co své peníze prokouří,propijí nebo nahází do herních automatů,popřípadě nakoupí na předváděcích akcích předražené šunty,každý holt strůjcem svého štěstí.